در دیالیز صفاقی ، مراجعه مستمر بیمار به بیمارستان و بستری نیاز نیست
به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صداوسیما؛ عبدالرضا فاضل رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: این امکان با راه اندازی بخشی ویژه در بیمارستان شهید صیاد شیرازی گرگان ایجاد شد.
استاد و جراح دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به اینکه پیوند کلیه و دیالیز خونی (همو دیالیز) از روش های مرسوم و شناخته شده کنترل و درمان نارسایی های کلیوی در کشور ما محسوب می شود گفت: دیالیز صفاقی روشی بسیار بهتر اما کمتر شناخته شده بین بیماران و حتی پزشکان است که نخستین بار در سال 1346 هجری شمسی در ایران و در بیمارستان امام خمینی فعلی انجام شد.
آقای کشوری که برای آموزش دیالیز صفاقی به پزشکان و جراحان کلیه گلستان به گرگان آمده بود در تشریح این روش گفت : محلول مایع مخصوص دیالیز از طریق لوله ای باریک و انعطاف پذیر با نام "کاتتر" داخل حفره شکم بیمار تزریق می شود و ضایعات خون، هنگام خروج با این محلول از همان راه کاتتر، به وسیله پرده "صفاق" که شکم را در بر می گیرد تصفیه می شود.
وی افزود: در این روش، پرده شکمی، تصفیه سموم، مواد زاید و آب اضافی خون را انجام می دهد.
جراح دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : دیالیز صفاقی می تواند دستی، با چهار تعویض محلول در شبانه روز و یا ماشینی، با تعویض های خودکار در طول شب انجام شود.
آقای کشوری افزود : در این روش برخلاف دیالیز خونی، مراجعه مستمر بیمار به بیمارستان و بستری نیاز نیست، استقلال و آزادی عمل او بیشتر است و رژیم غذایی آزادتری دارد.
وی همچنین گفت: هزینه دیالیز صفاقی، دو - سوم هزینه دیالیز خونی است.
آقای امیرخانلو رئیس بیمارستان شهید صیاد شیرازی گرگان نیز گفت: همزمان با ایجاد امکان انجام دیالیز صفاقی، کاتتر مورد نیاز این نوع دیالیز هم در این بیمارستان در حال تعبیه است.
در گلستان 850 بیمار از نارسایی کلیه رنج می برند.