به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی صالح آبادی در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد افزود: این قرارداد به مبلغ یک میلیارد یورو بین 14 بانک ایرانی و "اوبر بانک" اتریش منعقد شده است.
وی همچنین با اعلام اینکه اوبر بانک یک بانک منطقه ای در قلب اروپاست، اظهار داشت: به موجب این قرارداد ، منابع بانک اتریشی برای تامین مالی پروژه های عمرانی و تولیدی بخش خصوصی و دولتی دارای مجوزهای لازم تخصیص خواهد یافت.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران با اعلام اینکه دوره ساخت و بازپرداخت اقساط فاینانس اتریش برای هر پروژه 12 سال است، گفت: این قرارداد نخستین قرارداد تامین مالی بانک های ایران با بانک های اروپایی در دوران پسابرجام است که بعد از قراردادهای منعقده بین بانک های ایران با کره جنوبی و چین در مجموع به مبلغ 35 میلیارد دلار امضا شده است.
وی با اعلام اینکه ایران در آینده نزدیک با یک بانک دیگر اتریشی قرارداد تامین مالی امضا خواهد شد، افزود: اسم این بانک پس از نهایی شدن مذاکرات اعلام می شود.
صالح آبادی ادامه داد: انعقاد قرارداد بانکی کشورهای اروپایی با ایران به مفهوم جدا کردن راه خود با آمریکا و به نوعی اعلام پایبندی به مسئله برجام است.
تسهیلات 14 درصدی در راه است مدیر اعتبارات بانک توسعه صادرات ایران گفت: تسهیلات ۱۴ درصدی در راه است.
رضا ساعدی فر درباره تخصیص بسته حمایت از صادرات غیر نفتی که از سوی دولت ابلاغ شده است گفت: در جلسهای که با حضور مدیران عامل بانک توسعه صادرات و صندوق توسعه ملی تشکیل شد، قرار گذاشتند ۱۰۰۰ میلیارد تومان علاوه بر ۲۳۰۰ میلیارد تومان قبل به بانک توسعه صادرات برای رونق صادرات اختصاص پیدا کند.
وی افزود: پس از تلفیق این مبلغ با منابع بانک توسعه صادرات، تسهیلات با نرخ متوسط ۱۴ درصد در اختیار بنگاههای اقتصادی فعال در حوزه صادرات قرار خواهد گرفت.
ساعدی فر اظهار داشت: علاوه بر ۱۰۰۰ میلیارد تومانی که در اختیار بانک توسعه صادرات قرار گرفته است، ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز در اختیار سایر بانکها قرار داده میشود و در مجموع شاهد تزریق ۲۰۰۰ میلیارد تومان به بخش صادرات خواهیم بود.
وی ادامه داد: تسهیلات ریالی پرداخت شده از سوی بانک توسعه صادرات در پنج ماه نخست امسال ۱۴۲۵ میلیارد تومان است. سال گذشته این تسهیلات ۳۰۷۰ میلیارد تومان بوده است.
ساعدی فر خاطرنشان کرد: قرار بود ۱۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک توسعه صادرات پرداخت شود که در پنج ماه ۱۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی هدف گذاری این بانک در ارائه تسهیلات ارزی را ۱۹۹ میلیون دلار در سال اعلام کرد که تا مرداد امسال ۱۷۲ میلیون از آن محقق شده است.
ساعدی فر آمار مانده تسهیلات ریالی را ۳۲۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که نسبت به سال قبل از رشد مناسبی برخوردار بوده است.
همچنین تسهیلات وصولی بانک توسعه صادرات بر اساس برنامه تعریف شده باید ۸۰۰ تا ۸۷۰ میلیارد تومان باشد که تا مردادماه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.
به گفته مدیر اعتبارات بانک توسعه صادرات نسبت مطالبات غیر جاری که ۹ درصد در نظر گرفته شده بود به عدد ۷. ۷ رسید. این رقم هر چقدر کمتر باشد بیانگر وضعیت بهتر بانک است.
وی به رشد تسهیلات ارزی غیر جاری اشاره کرد و گفت: علاوه بر آمار یاد شده در اعتبارات اسنادی به ۸۷. ۲ میلیون دلار دست پیدا کرده ایم در حالی که ۳۲ میلیون دلار تعیین شده بود. اعتبارات اسنادی و بروات وارداتی نیز ۳۰۴ میلیون دلار در هدف گذاریها تعیین شده بود که به ۲۴۷ میلیون دلار رسیدیم.
رضا ساعدی فر از رشد ۱۲۵ درصدی در ضمانت نامههای ریالی و ۵۰ درصدی ضمانت نامههای ارزی به عنوان دستاورد خوب بانک توسعه صادرات یاد کرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان ۳۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از تسهیلات ریالی را به خود اختصاص داده اند در حالیکه در برنامه ریزیها این رقم ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تعیین شده بود.
وی گفت: بانک توسعه صادرات به عنوان یک بانک تخصصی در حوزه صادرات آمادگی دارد تسهیلات لازم را در اختیار فعالان این حوزه قرار دهد.
ساعدی فر اذعان داشت: شعب بانک توسعه صادرات مکلفند با اطلاع رسانی و بررسیهای لازم تولید کنندههای صادرات محور را با خدمات بانک توسعه صادرات آشنا و در مسیر جذب انها برای استفاده از تسهیلات این بانک حرکت کنند.
مدیر اعتبارات بانک توسعه صادرات گفت: در مسیر تسهیل و رفع موانع صادرات، این بانک مطابق با قوانین و دستور العملهای بانک در بخش وصول مطالبات انعطاف و همراهی زیادی با تسهیلات گیرندگان نشان میدهد و در صورت عدم بازپرداخت در سررسید ابتدا به بدهکار اصلی مراجعه و در ادامه از ضامن پیگیری خواهد کرد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به روز ملی صادرات گفت:بیش از ۸۰ درصد از منتخبان صادراتی از مشتریان بانک توسعه صادرات هستند و این به معنای حرکت درست بانک توسعه صادرات در مسیر سیاستهای تعریف شده این نهاد است. از شعب بانک توسعه صادرات این انتظار میرود که با معرفی و جذب بیشتر واحدهای موفق تولید صادراتی برای دستیابی به اهداف بزرگتر در حوزه صادرات، تلاش بیشتری کنند.