کشتار مسلمانان روهینگیا، پاکسازی قومی است
مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور جلوگیری از نسل کشی، کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار را پاکسازی قومی دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، ادما دنگ در مصاحبه با این شبکه، درباره وضع مسلمانان در میانمار گفت: می توانم بگویم تردیدی نیست که آنچه اکنون در میانمار روی می دهد، پاکسازی قومی است. مردم در آنجا به علت قومیت یا هویت خود وادار به کوچ اجباری می شوند و به قتل می رسند.
وی افزود: پس از بحران یوگسلاوی سابق، پاکسازی قومی به طور مشخص تعریف شد. مسلمانان روهینگیا به عنوان یک نژاد با برخورد بسیار تند و قتل روبرو هستند. اکنون از بیش از چهارصد هزار نفر از روهینگیا سخن می گوییم که با عبور از مرزها وارد بنگلادش شدند. تعداد مسلمانان روهینگیا حدود یک میلیون و صد هزار نفر است.
مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به این سوال که آیا آنچه در میانمار روی می دهد نسل کشی است؟ افزود: از نظر سازمان ملل، تا زمانی که دادگاه بین المللی چنین مسئله ای را مشخص نکند، این سازمان نمی تواند چنین اتهامی را مطرح کند. اما می توانیم بگوییم عناصر ارتکاب نسل کشی وجود دارد. می توانم بگویم آنچه در میانمار روی می دهد جنایت علیه بشریت و پاکسازی قومی است.
وی خاطر نشان کرد: روبرو بودن اقلیت روهینگیا با خشونت، مسئله جدیدی نیست. در طول سال های گذشته همواره بر حل و فصل ریشه های این بحران تاکید کردم. روهینگیا برای مدت طولانی هدف تبعیض نژادی بوده اند. مقامات میانماری اجازه نمی دهند حتی از روهینگیا نام برده شود که این مسئله به معنای نفی هویت این افراد است.
دنگ افزود: تبعیض نژادی علیه روهینگیا باید متوقف و به آنان تابعیت داده شود. ممکن است فردا شاهد آن باشیم که جوانانی در میانمار، عملیات انتحاری صورت می دهند که بدون شک این مسئله بر همه منطقه تاثیر خواهد داشت.
گوترش: عامل جنایات میانمار محاکمه خواهند شد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: فاجعه انسانی در حال روی دادن است که اگر متوقف نشود بر امنیت و صلح منطقه تاثیر خواهد گذاشت.
این مقام سازمان ملل در پاسخ به سوالی درباره تعامل ضعیف شورای امنیت با کشتار مسلمانان روهینگیا گفت: شورای امنیت به درخواست دبیرکل سازمان ملل، تشکیل جلسه داد. اما تشکیل جلسه این شورا کافی نیست و می توانم بگویم عمل کردن بیشتر از حرف زدن می تواند مفید باشد. باید موضع قاطعی در این باره اتخاذ شود و اقدامات قاطعانه ای هم صورت گیرد تا به مقامات میانمار لزوم توقف خشونت ها نشان داده شود. اگر این شرایط ادامه پیدا کند، عامل این جنایت ها محاکمه خواهند شد. ملت روهینگیا متحمل رنج های زیادی شده اند.