کارخانه کمپوست زباله با تخصیص ۵ میلیارد تومان اعتبار در بابلسراحداث می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، معاون عمرانی استاندارمازندران درنشست کارگروه مدیریت پسماند به منظور بررسی وضعیت زباله دربابلسر با بیان اینکه مدیریت پسماند از جمله اموری است که مستقیماً با سلامت و بهداشت آحاد جامعه ارتباط دارد و به این دلیل باید با حساسیت بیشتری به آن توجه داشت ، به تلاش های پیگیر دولت در راستای صیانت از محیط زیست اشاره کرد و یاد آور شد: در سفر دولت به مازندران، منابع خوبی به طرح های مدیریت پسماند استان اختصاص یافت و باید تلاش شود تا این منابع به موقع جذب و به درستی برای مدیریت پسماند مازندران هزینه شود.
نبییان با اشاره به احداث پروژه زباله سوز و کمپوست در نوشهر و ساری افزود: پروژه های نیروگاه زباله سوز درشهرک صنعتی ساری و شهرستان نوشهر و کارخانه های کمپوست تعریف شده برای شهرستان ها ی دیگر با قوت در حال پیگیری است و انتظار می رود؛ دست اندرکاران امر، با توجه به حمایت و پشتیبانی دولت، در این خصوص اهتمام مجدانه داشته باشند.
وی ادامه داد: پروژه نوشهر با پیشرفت فیزیکی 80 درصد در حال تکمیل است و امیدواریم تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد و پروژه ساری نیز تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امیدواریم تا سه ماهه نخست سال آینده افتتاح و بهره برداری شود.
فرماندار بابلسر در این نشست گفت: مکان فعلی دفن زباله در بابلسر با توجه به رعایت کردن مسائل مختلف زیست محیطی و همکاری شهرداری بابلسر و مسئولان ذیربط با محیط زیست، از شرایط مناسبی برخوردار نیست و یکی از دغدغه های مسئولان و مردم است.سید علی اسد افزود: متاسفانه در محل دفن و دپو زباله در بابلسر مشکلات نفوذ شیرابه و آزار بوی بد در منطقه را به همراه داشته و شهرستان بابلسر سالها است که با معضل زباله و پسماند دست و پنجه نرم میکند.
وی با بیان اینکه با تفکیک زباله، علاوه بر رفع مشکل زباله از خانه، محله با تولید زباله کمتر می توانیم در حفظ منابع طبیعی تلاش کنیم یاد آور شد: فرهنگسازی در تفکیک و جداسازی زباله تر و خشک و رعایت مسائل زیست محیطی، از مسائل مهمی است که در دستور کار بوده و تا زمانی که این فرهنگسازی شکل نگیرد، کارها بیاثر است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد اسماعیل قلی پور نیز با اشاره به ظرفیتها و پتانسیل های این شهرستان گفت: بابلسر بعنوان قطب گردشگری مازندران و یکی از پر طرفدار ترین شهرهای شمالی کشور محسوب شده و سالانه میزبان میلیون ها مسافر و گردشگر از اقصی نقاط کشور و حتی کشورهای دیگر است.
وی افزود: شهرستانی که خدمات ملی ارائه میدهد نیازمند تخصیص بودجه ملی است و مسئولان باید نگاه و اهتمام ویژه ای به این موضوع داشته باشند.
امام جمعه بابلسر تصریح کرد: دغدغه مدیریت پسماند و دفن زباله مشکل دیرینه استان مازندران بوده و مباحث مختلفی چون کمپوست و زبالهسوز مطرح و اقداماتی نیز انجام شد اما بهدلایل مختلف مشکل مردم را حل نکرد و همچنان معضل زباله برای مردم مشکلات جدی را به دنبال دارد
وی با تاکید بر اینکه مشکلات دفن زباله باید لایهبه لایه رفع شود، ادامه داد: استفاده از فناوریهای نوین و احداث کارخانههای زباله سوز و کپوست می تواند تاحدود زیادی به حل معضلات بخش پسماند کمک کند که این مهم نیز نیازمند یاری همه مردم و تلاش مسئولان است.
سرپرست شهرداری بابلسر نیز در ادامه با بیان اینکه در بابلسر روزانه بیش از 70 تن زباله تولید میشودگفت: این در حالی است که در زمان تعطیلات تابستان و عید نوروز حجم زباله شهرستان به 170 تن میرسد .
سید مرتضی شفیعی افزود: هم اکنون زباله بابلسر بهصورت تلمباری دفن و آهکپاشی ماهانه چندین نوبت انجام و خاکپاشی میشود؛ دیوارکشی اصولی برای جلوگیری از ورود شیرابه هایی که از پسماندهای شهری و خانگی تولید شده هم انجام و نسبت به ایجاد نگهبانی در منطقه دفن زباله و جلوگیری از ورود خودروهاوافراد متفرقه اقدام شده است.
این مسئول تصریح کرد: با توجه به نیاز 15میلیارد تومان برای ساخت کارخانه کمپوست در بابلسر برای این حجم زباله تولیدی؛ جهت کاهش این هزینه تصمیم گرفته شد درمرحله نخست با تخصیص 5میلیارد تومان برای این پروژه تا حجم 50 تن تعریف و احداث شود.
شفیعی یاد آور شد: در صورت موفقیت آمیز بودن این طرح وهمچنین تسهیل در حمل زباله های شهرستان در سه نقطه دیگر نیز این پروژه احداث می شود.