آمریکا به لحاط قانونی نمیتواند با شرطگذاری به توافقنامه پاریس پایبند بماند.
وال استرست ژورنال روز شنبه در گزارشی نوشته بود، نمایندگان آمریکا در نشست زیست محیطی که در مونترال برگزار شده از تغییر موضع آمریکا خبر دادهاند. میگوئل آریاس کانته، مسئول سیاست اقلیمی اتحادیه اروپا هم در نشستی که در مونترال کانادا برگزار شد گفته بود سخنان نماینده آمریکا در این نشست حاکی از تغییر موضع آمریکا در مورد این مساله است. کاترینا مک کینا، وزیر محیط زیست کانادا نیز اعلام کرده بود نشانههای خوبی از سخنان نماینده آمریکا در نشست مونترال دریافت کرده است.
البته شرکت آمریکا در نشست مونترال از نظر «لیندزی والترز» سخنگوی کاخ سفید به معنای تغییر موضوع آمریکا تلقی نشده است: «موضع آمریکا در مورد توافق پاریس تغییر نکرده است و همانطور که رئیس جمهور به وضوح بیان کرده است این کشور قصد خروج از این پیمان را دارد».
در تایید اظهارات سخنگوی کاخ سفید همین بس که ترامپ در سخنرانیهای انتخاباتی خود به دفعات تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی را مفاهیمی ساختگی عنوان میکرد که توسط برخی گروههای اقتصادی به منظور بهرهکشی از مردم ابداع شده است.
در این میان اما یک پیششرط از جانب آمریکا به منزله خارج نشدن این کشور از پیمان تغییرات اقلیمی پاریس تعبیر شده است.در این باره به گفته لیندزی والترز، آمریکا قصد خروج از این پیمان را دارد مگر اینکه بتوانیم شرایط مطلوب خود را به نفع آمریکا در این پیمان لحاظ کنیم.
حال سؤال اینجاست که آیا آمریکا میتواند با ایجاد برخی شرط و شروط به توافقنامه پاریس پایبند بماند؟ پاسخ منفی است زیرا به به لحاظ قانونی و طبق سند توافقنامه پاریس امکان گذاشتن شرط از سوی آمریکا برای تعهد به این معاهده وجود ندارد چون پذیرش این توافقنامه بدون شرایط توسط کشورها صورت گرفته و آمریکا نیز با همین رویه به آن پیوسته است.
بحث دیگر زمانبر بودن فرایند خروج آمریکا از پیمان تغییرات اقلیمی پاریس است که گفته شده فرآیند خروج از این پیمان تا نوامبر 2020 طول میکشد. به دیگر سخن خروج آمریکا از معاهده تغییرات اقلیمی پاریس چهارسال زمان میبرد بنابراین آمریکا خروج از این توافقنامه را اعلام نمیکند.
.....................................................................................
مصطفی عبدلی