انگور سیاه سردشت از جمله تولیدات باغی است که معیشت 8هزار باغدار به رونق بازار آن وابسته است، اما چندسالی است که کیفیت عرضه و قیمت پایین آن بخشی از باغداران را دلسرد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، کشاورزان سردشتی امسال برای نخستین بار آغاز فصل برداشت انگور سیاه را جشن گرفتند.
بر اساس پیش بینی ها امسال از 5هزار هکتار سطح زیرکشت انگور سیاه، 25تن محصول برداشت خواهد شد، و 8 هزار باغدار امید به رونق این بازار دارند.
حال در این بین توزیع مناسب محصول در بازار با قیمت عادلانه از عمده دغدغه های باغداران سردشتی است.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت می گوید، قیمت انگور در بازار 8هزار ریال عرضه می شود و این مسئله حتی کفاف هزینه های آنها را نمی دهد.
سعیدیان پایین بودن قیمت انگور را از بزرگترین مشکلات بر سر راه رونق بازار این محصول عنوان می کند و معتقد است که با چنین وضعیتی انگیزه های تولید بین کشاورزان سردشتی از بین رفته است.
حسن زاده باغدار سردشتی اهل روستایی موصالان از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی می گوید: کشاورزان سالیانه به دلیل فرارسیدن پاییز و ترس از آغاز بارشها و خراب شدن محصول مجبورند با هر قیمتی که دلالان اعلام می کنند حاصل زحمات یکساله خودشان را بفروشند.
وی می گوید: اگر واحدهای سردخانه ای، فرآوری و بسته بندی در سردشت وجود داشت میتوانستیم با خیال راحت تر انگور تولید کنیم و نگران فروش نباشیم.
بریاجی مدیر عامل تشکل باغداران سردشتی با گلایه از عدم حمایت از کشاورزان و دخالت در تعین قیمت تصریح می گوید: بیش از 80 درصد سود بازار انگور عاید کارخانه های فرآوری ارومیه و دلالان می شود در حالیکه امید باغداران تنها به محصول سالیانه شان است.
جهانی فرماندار سردشت با اشاره به ظرفیت مرز کیله سردشت و نزدیکی به بازارهای مصرف شمال عراق، توسعه صادرات را به عنوان برنامه ای برای بالا بردن ارزش افزوده و درآمد کشاورزان سردشتی عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، واگذاری زمین، اعطای تسهیلات کم بهره و پشتیبانی فنی سرمایه گذاران و همچنین اعطای 100 میلیارد تومان کمکهای صادراتی برای صادر کنندگان میوه در استان را از جمله کمک های دولت برای توسعه کشاورزی در مناطق مرزی عنوان کرد.
کارشناسان عقیده دارند، با ایجاد صنایع فرآوری پیشرفته 40 نوع محصول از انگور سیاه تولید می شود که درآمدش بیشتر از نفت است.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی است.
انگور سیاه مهمترین محصول کشاورزی این منطقه کوهستانی است و رونق بازار این محصول برای معیشت مرزنشینان و جلوگیری از قاچاق نیازمند توجه و حمایت است.