انگلیس پلیس رژیم های سرکوبگر را آموزش می دهد
دولت انگلیس متهم است نیروهای پلیس کشورهایی را آموزش می دهد که اعدام در آن کشورها قانونی است و حقوق بشر را نقض می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، روزنامه گاردین نوشت: دولت انگلیس متهم است نیروهای پلیس کشورهایی را آموزش می دهد که اعدام در آن کشورها قانونی است.
پلیس انگلیس از راه آموزش نیروهای پلیس رژیم های سرکوبگر در خاورمیانه از جمله عربستان سعودی میلیون ها پوند به دست می آورد.
دانشکده پلیس انگلیس از زمانی که ترزا می آن را در سال 2012 (1391) تاسیس کرد، با آموزش به نیروهای پلیس در 23 کشور بیش از 3/3 میلیون پوند درآمد داشته است.
مخالفت با مجازات مرگ در هر شرایطی از سیاست های دولت انگلیس است. اما اسنادی که به دست روزنامه گاردین رسیده است نشان می دهد 89 درصد از درآمد این دانشکده از کشورهایی است که در آنها هنوز مجازات اعدام اجرا می شود.
امیلی تورنبری، وزیر امور خارجه در سایه انگلیس، دولت را به توافقات تجاری بدون در نظر گرفتن حقوق بشر متهم کرد. وی گفت: «این نمونه دیگری از توافقات تجاری و اتحادهای امنیتی در خاورمیانه و دیگر بخش های جهان است که دولت ترزا می به نگرانی در خصوص وضع حقوق بشر در آن کشورها توجهی نمی کند.»
وزارت کشور عربستان سعودی بزرگترین مشتری آموزش های این دانشکده است و در شش سال گذشته در ازای 815 روز آموزش بیش از 1/2 میلیون پوند پرداخته است. در حالی که به گزارش سازمان مدافع حقوق بشر «ریپریو» که با مجازات اعدام مبارزه می کند، همین وزارتخانه از سال 2012 تا کنون دستکم 641 نفر را اعدام کرده است.
بحرین، امارات، عمان و کویت، چهار کشوری که مجازات اعدام در آنها قانونی است در مجموع 1/3 میلیون پوند درآمد برای این دانشکده داشته اند. دانشکده پلیس انگلیس هشتصد هزار پوند از هجده کشور دیگر نیز درآمد کسب کرده است. این کشورها شامل اندونزی، سنگاپور و بوتسوانا هستند که همه آنها در سال 2016 مجازات اعدام انجام داده اند.
وزارت کشور انگلیس می گوید این آموزش ها برای بهبود رعایت حقوق بشر است اما منتقدان می گویند مدرکی برای صدق این ادعا وجود ندارد. در حالی که مقامات سعودی از انگلیس این آموزش ها را دریافت می کنند، تعداد اعدام ها در این کشور افزایش یافته است به طوری که تعداد زندانیانی که در سال 2012 (1391) در این کشور اعدام شدند دستکم 79 نفر بود که این رقم در سال 2016 (1395) به 154 نفر رسید.
مایا فوآ، مدیر ریپریو گفت: «ظاهرا دانشکده پلیس از زمان بهار عربی تا کنون از سرکوب گسترده مخالفان در کشورهای خلیج فارس سود می برد. وزرا می گویند این آموزش ها برقراری نظم در این کشورها را بهبود خواهد بخشید اما در واقع اوضاع بدتر شده است و نهادهایی در بحرین و عربستان سعودی که این آموزش ها را دیده اند استفاده از شکنجه و مجازات مرگ را برای نوجوانان و معترضان افزایش داده اند.»