هر ۳ ثانیه ابتلای یک نفر در جهان به آلزایمر
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به اینکه هر ۳ ثانیه یک نفر در جهان به آلزایمر (دمانس) مبتلا میشود، گفت: یک سال تشخیص زودتر ۵ سال معلولیت ناشی از آلزایمر را کاهش میدهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ معصومه صالحی در آستانه برگزاری روز جهانی آلزایمر که ۲۱ سپتامبر برابر با ۳۰ شهریور است، افزود: در جهان ۵۰ میلیون نفر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و به عبارتی در سطح دنیا هر سه ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا میشود.
وی با بیان اینکه در سه دهه آینده ۲۵ درصد از جامعه ایران سالمند خواهند بود، ادامه داد: باید این بیماری را جدی بگیریم. مسأله آموزش باید در کشور نهادینه شود، زیرا اگر ما آموزش را در سطح کشور گسترش دهیم، میتوانیم میزان ابتلا به این بیماری را کاهش داده و آن را کنترل کنیم.
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران گفت: متأسفانه به دلیل شرم از ابراز بیماری که در جامعه وجود دارد، افراد مبتلا به مراکز تشخیصی ارجاع داده نمیشوند. در نتیجه این افراد و خانواده ایشان دچار چالش میشوند که میتوان به بی مهری قرار گرفتن افراد مبتلا توسط خانواده به دلیل اختلال عملکردی اشاره کرد.
وی افزود: با توجه به کمبود مراقبین در حال حاضر و ۳ برابر شدن تعداد افراد مبتلا در آینده، نیاز به افزایش آگاهی و برنامه ریزی دقیق و جامع برای این افراد وجود دارد.
صالحی گفت: همکاری با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تصویب سند ملی آلزایمر قدمی بزرگ در مورد معرفی بیماری آلزایمر برای نسل حاضر و نسل آینده است و با این مسأله میتوان شاهد موفقیت در عرصه درمان، مراقبت مناسب و توانبخشی لازم و در نتیجه افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا و مراقبین آنان بوده و کاهش ابتلا و صرفه جویی اقتصادی را پی ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه یک سال تشخیص زودتر ۵ سال معلولیت ناشی از آن را کاهش میدهد، گفت: هر فراموشی نشانه آلزایمر نیست و ۶۰ درصد دمانسها آلزایمر و غیر قابل برگشت است.
مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به اینکه تخمین زده میشود که در کشور ۷۰۰ هزار مبتلا به آلزایمر داریم، افزود: در این بیماری به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی داخل مغز، سلولهای مغز تخریب میشود و از نشانههای این بیماری اختلال در حافظه کوتاه مدت است.
وی ادامه داد: ۴۰ درصد دمانسها قابل برگشت بوده و میتواند ناشی ار کم کاری تیروئید، تومور مغزی، مصرف برخی داروها، افسردگی، استرس و عفونت باشد که با درمان این بیماریها دمانس نیز رفع میشود.
صالحی در ادامه به تشکیل انجمن آلزایمر اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین تشکل غیردولتی آموزشی، درمانی، مراقبتی و توانبخشی ویژه افراد مبتلا به دمانس و بیماری آلزایمر در کشور است که با هدف ارتقاء کیفیت زندگی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر و خانواده ایشان تأسیس و به ثبت رسیده است.
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران افزود: انجمن توانسته است با ایجاد ارتباط و فراهم کردن زمینه همکاری با سازمانهای مختلف و با بهره گیری از اعتماد و حمایتهای مردم و سخت کوشی اعضاء داوطلب خدمات مؤثر و شایستهای را به افراد مبتلا و خانواده آنان ارائه دهد و تاکنون بیش از ۴ هزار فرد مبتلا را حمایت کرده است.