رزمایش ارتش روسیه پشت درهای اتحادیه اروپا
ارتش روسیه روز پنج شنبه رزمایشی گسترده مشترکی با بلاروس پشت درهای اتحادیه اروپا برگزار می کند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما از مسکو ؛ بزرگترین رزمایش مشترک روسیه و بلاروس ، که "زاپاد 2017" نام دارد ، از امروز در پهنه وسیعی از خاک دو کشور آغاز می شود .
وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای ، زاپاد 2017 را رزمایشی راهبردی بیان و اعلام کرد : این رزمایش از امروز و با استقرار نیروهای زمینی ، هوافضا و یگانهای پشتیبانی دریایی اغاز می شود .
مقامات نظامی روسیه نیز ، برگزاری بزرگترین رزمایش مشترک روسیه و بلاروس در هزاران کیلومتر از خاک دو کشور و دریای بالتیک را ، در راستای امادگی دفاعی و تهاجمی روسیه و بلاروس برای مقابله با تهدیدات روزافزون قدرتهای فرامنطقه ای ، بویژه امریکا و ناتو ارزیابی کردند .
مرحله عملیاتی رزمایش از فردا با پیشروی نیروهای زمینی به سوی اهداف از پیش تعیین شده اغاز می شود .
همزمان ، یگانهای پشتیبانی با استفاده از سامانه های موشکی ، جنگنده های پیشرفته کلاس سوخو ، تانک های جدید ، بالگردهای تهاجمی و ناوهای موشک انداز ، وارد عملیات خواهند شد .
تمرین جنگ الکترونیک در میدان نبرد ، انهدام همزمان اهداف زمینی ، هوایی و دریایی با موشکهای راهبردی ، ازمایش انواع تسلیحات جدید و تمرین رزم مشترک ، از بخش های این رزمایش اعلام شده است .
براساس اعلام وزارت دفاع روسیه ، 12 هزار و 700 نیروی رزمی ، 70 فروند هواپیمای جنگنده و بمب افکن ، 250 دستگاه تانک پیشرفته ، 200 قبضه توپ و خمپاره انداز دارای سیستم شلیک هدفمند و 10 فروند ناو جنگی موشک انداز در رزمایش امسال شرکت دارند.
رزمایش زاپاد 2017 ، به مدت یک هفته ، در سه منطقه وسیع از خاک روسیه و 6 منطقه عملیاتی در خاک بلاروس ، ادامه خواهد داشت .
رزمایش ارتش روسیه پشت درهای اتحادیه اروپا
خبرگزاری فرانسه از مسکو گزارش داد؛ روسیه روز پنجشنبه یک رزمایش نظامی بزرگ مشترک با بلاروس را پشت درهای اتحادیه اروپا آغاز می کند.
روسیه بر ماهیت «صرفا دفاعی» این رزمایش تأکید می کند اما برخی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» این رزمایش را نمایش قدرت دانستند و آن را محکوم کردند.
این رزمایش با نام رمز «زاپاد-2017» به مدت یک هفته در امتداد مرز با لیتوانی و لهستان برگزار می شود. روسیه می گوید نزدیک به 12 هزار و 700 نظامی در آن حضور دارند.
والری گراسیموف رئیس ستاد مشترک ارتش روسیه اوایل ماه سپتامبر در یکی از معدود دیدارهایش با پتر پاول رئیس کمیته نظامی ناتو در باکو اعلام کرد این تمرینهای نظامی از خیلی وقت پیش طرحریزی شده بود و علیه هیچ کشور خاصی نیست.
ارتش روسیه هر سال در این دوره رزمایشی گسترده در یک منطقه متفاوت در روسیه برگزار می کند.
امسال، این رزمایش در بلاروس، منطقه کالینینگراد و چند منطقه شمال غربی روسیه برگزار می شود. به عبارت دیگر، نزدیک لهستان و کشورهای حوزه دریای بالتیک که از زمان الحاق کریمه در سال 2014 و آغاز مناقشه در شرق اوکراین روسیه را تهدیدی بالقوه برای حاکمیت خود تلقی می کنند.
برخی کشورها، در رأس آنها، لیتوانی و استونی، در مورد آماری که مسکو برای این تمرینهای نظامی اعلام کرده است، ابراز تردید کردند و معتقدند بیش از صد هزار نظامی در این رزمایش شرکت می کنند که چهاردهم تا بیستم سپتامبر برگزار می شود.
مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد تمرینهای «زاپاد-2017» برای تحریک ما و برای آزمودن توانمندیهای دفاعی ما برنامهریزی شدند و به همین علت است که ما باید قوی باشیم.»
وی در مورد روسیهای «بیش از پیش تهاجمی» ابراز نگرانی کرد.
ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو اطمینان داد در این رزمایش تهدیدی قریب الوقوع علیه یک متحد نمی بیند ضمن آنکه در مورد نبود شفافیت در خصوص آن ابراز تأسف کرد.
الکساندر گالتس کارشناس نظامی به خبرگزاری فرانسه گفت: «روسیه می تواند ارقام را به راحتی هر چه تمامتر دستکاری کند، به همین علت است که حضور ناظران خارجی را نمی پذیرد. اما 12 هزار و 700 سرباز اعلام شده برای رزمایشی راهبردی، مسخره است.»
این کارشناس نظامی معتقد است که رقم واقعی تعداد نظامیان شرکت کننده در این رزمایش بالای صد هزار نفر است.
از سوی دیگر، روسیه از حق خود برای برگزاری تمرینهای نظامی در خاک خود دفاع و گسترش ناتو را در مرزهای خود محکوم می کند.
ناتو بیش از چهار هزار نظامی در کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان مستقر کرده است.
تمرینهای نظامی «زاپاد-2017» تقریبا به موازات رزمایشی در اوکراین با مشارکت نظامیان آمریکایی و تمرینهای نظامی در سوئد که نزدیک به 19 هزار نظامی در آن حضور دارند و حمله فرضی از جانب یک حریف بزرگتر و پیشرفته در آن تمرین می شود، برگزار می شود.
سناریوی رزمایش روسیه در مورد مبارزه با گروههای افراطی است که از سه کشور فرضی به بلاروس و منطقه کالینینگراد روسیه وارد شدند.
این سه کشور اگر چه فرضی هستند اما به وضوح مشخص است که منظور از آنها لیتوانی، لتونی و لهستان است.
الکساندر گالتس گفت: «همه تمرینهای نظامی روسیه روی یک سناریو کار می کنند: استقرار سریع نیروها، با هدف نشان دادن قاطعیت ارتش در به عقب راندن دشمن اما بدون در نظر گرفتن حملهای که از جانب روسیه آغاز شده باشد.»
ارتش روسیه و ناتو یکدیگر را به اغراق و رزمایشهای خطرناک بین کشتیها و هواپیماهایشان در مدیترانه و دریای بالتیک متهم می کنند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از اواخر سال 2014، دکترین نظامی جدیدی را تأیید کرد که ناتو را به عنوان «تهدیدی بنیادی» تعریف می کند.