به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: میزان رشد تولید علم دنیا در شانزده سال اخیر بیش از 7 برابر و برای کشورهای اسلامی بیش از 66 برابر بوده است.
محمد جواد دهقانی افزود: سهم تولید علم کشورهای اسلامی در سال ۲۰۰۰ برابریک و هشت دهم درصد بود که در سال ۲۰۱۶ به هفت و ۹ دهم درصد رسیده و در حقیقت سهم کشورهای اسلامی در طول این مدت به بیش از چهار برابر افزایش یافته است.
دهقانی افزود: جایگاه کشورهای اسلامی در تولیدات علمی در شش حوزه موضوعی مختلف علوم کشاورزی، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و سلامت، علوم انسانی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی بررسی شده است.
وی بیان کرد: در حوزه علوم کشاورزی رشد دنیا برابر با ۷۲ درصد
و در کشورهای اسلامی ۴۵۰ درصد، در حوزه مهندسی و فنی میزان رشد دنیا برابر با ۲۲۲ درصد و برای کشورهای اسلامی معادل ۱۰۵۳ درصد بوده است.
دهقانی گفت: در حوزه موضوعی علوم انسانی رشد علم دنیا منفی و معادل منفی شش درصد بوده در حالی که در کشورهای اسلامی این میزان برابر با هزار و ۸۸ درصد بوده است.
وی بیان کرد: در حوزه علوم پزشکی و سلامت میزان رشد تولیدات علم در دنیا برابر با ۷۱ درصد و برای کشورهای اسلامی ۵۴۳ درصد، در حوزه علوم طبیعی میزان رشد علم در دنیا ۷۳ درصد و در کشورهای اسلامی ۵۸۰ درصد و در نهایت در حوزه علوم اجتماعی میزان رشد علم دنیا برابر با ۷۴ درصد و در کشورهای اسلامی ۹۷۶ درصد بوده است.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شیراز مستقر است و این پایگاه فهرست دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی برتر را هر دو ماه یکبار روزآمد میکند و به معرفی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی یک درصد برتر دنیا میپردازد.