پارلمان انگلیس خواستار توقف آموزش نظامیان میانمار شد
157 نفر از اعضاء پارلمان انگلیس از وزارت امور خارجه این کشور خواستند با توجه به تهاجم ارتش میانمار به غیرنظامیان مسلمان روهینگیا و پاکسازی نژادی، آموزش نیروهای مسلح این کشور را متوقف کند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه ایندیپندنت، 157 تن از اعضاء پارلمان انگلیس از بوریس جانسون، وزیر خارجه این کشور، خواستند با توجه به تهاجم ارتش میانمار به غیرنظامیان مسلمان روهینگیا و پاکسازی نژادی، آموزش نیروهای مسلح این کشور را متوقف کند.
به گزارش این روزنامه چاپ انگلیس، وزیر خارجه انگلیس به آنگ سان سوچی، رهبر غیررسمی میانمار، هشدار داده است این گونه رفتار با این اقلیت قومی وجهه میانمار را خدشه دار می کند.
اعضای پارلمان انگلیس از بیانیه جانسون استقبال کردند اما از دولت خواستند با توجه به گزارش ها درباره گردن زدن و تجاوز جنسی به (مسلمانان روهینگیا) و کشتن عمدی کودکان به ضرب گلوله، آموزش ارتش میانمار را که سال گذشته حدود 305 هزار پوند برای انگلیس هزینه داشت، متوقف کند.
پاسخ ها به پرسش های کتبی اعضاء پارلمان نشان می دهد انگلیس به نظامیان میانماری آموزش نظامی نمی دهد بلکه در صدد آموزش آنها در زمینه دموکراسی، حاکمیت و زبان انگلیسی است.
نوامبر سال گذشته مایک پنینگ، وزیر مشاور وقت در امور دفاعی انگلیس، گفته بود، دولت نمی داند آیا هیچیک از سربازانی که انگلیس آموزش داده است، در عملیات علیه مسلمانان روهینگیا مشارکت دارند یا خیر. وی همچنین گفته بود، مقامات ارزیابی نکرده اند که این آموزش ها چه تاثیری در بهبود وضعیت حقوق بشر در میانمار داشته است.
اعضاء پارلمان انگلیس پس از آن به بوریس جانسون نامه نوشتند که سازمان ملل اعلام کرده است، 270 هزار مسلمان روهینگیا در دو هفته گذشته از مرز این کشور عبور کرده و وارد بنگلادش شده اند.
(به ادعای این روزنامه) خروج گروهی این افراد از میانمار پس از آن آغاز شد که شبه نظامیان روهینگیا به پاسگاههای پلیس در میانمار حمله کردند و این حمله منجر به پاسخ ارتش با اجرای «عملیات پاکسازی» برای ریشه کن کردن مبارزانی شد که در روستاهای ایالت راخین مخفی شده اند.
اعضاء پارلمان انگلیس، به رهبری روشنارا علی، نماینده حزب کارگر که ریاست مشترک گروه پارلمانی برای دموکراسی در میانمار را بر عهده دارد، در نامه خود خطاب به جانسون نوشتند: بر اساس گزارش های سازمان ملل، سازمان های مدافع حقوق بشر و سازمان های روهینگیا، ما شاهد نقض حقوق بشر در حجم گسترده ای هستیم که حتی در تاریخ میانمار بی سابقه بوده است. شمار کشته ها بر اساس آمار رسمی صدها نفر و بر اساس آمار سازمان های معتبر روهینگیا بین دو هزار و تا سه هزار نفر است. شاهدان می گویند غیرنظامیان هدف گلوله قرار می گیرند، به زور وادار می شوند به ردیف روی زمین دراز بکشند و سپس از پشت سر به آنها شیلک می شود. غیرنظامیان را گردن می زنند، به آنان تجاوز جنسی می کنند، آنها را در ساختمان ها جمع می کنند و سپس ساختمان را به آتش می کشند و عمداً به سوی کودکان شلیک می کنند.
در ادامه این نامه آمده است: در عین حال به نظر می رسد گروه شبه نظامی موسوم به ارتش نجات روهینگیا آراکان (آی آر اس ای) به هدف قرار دادن اقلیت قومی راخین، گروه قبایلی مرو و اعضاء نژادها و مذاهب دیگر مبادرت کرده اند و این امر موجب تشدید خشونت و تنش قومی شده است.
این گروه از اعضاء پارلمان انگلیس از جانسون خواستند مین آنگ هلاینگ، فرمانده ارتش میانمار، را تحت فشار قرار دهد. آنها اعلام کردند: دولت «باید در رویکرد فعلی خود در قبال ارتش میانمار بازنگری کند.»