بسته سلامت؛
سیب زرد بخوریم یا سبز؟
سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماریها، باعث افزایش سلامتی نیز میشود.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ ناگفته پیداست که سیب، یکی از سلامت بخش ترین خوراکی های اطراف ما محسوب میشود. درخت سیب درختی برگریز از خانواده گلسرخیان بوده که میوه شیرین و گوشتی دارد. منشأ این درخت آسیای مرکزی است، سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد. بیش از ۷۵۰۰ رقم سیب شناخته شده وجود دارد. ارقام مختلف برای سلیقهها و استفادههای مختلف از جمله آشپزی و خام خوردن، درختان سیب معمولاً بوسیله پیوند زدن تکثیر میشوند، گرچه سیبهای وحشی به سادگی از دانه میرویند. چین اصلی ترین تولید کننده سیب در جهان بوده و بیش از نیمی از سیب کل دنیا را تولید می کند. آمریکا با بیش از ۶٪ تولید دنیا، دومین تولید کننده و ترکیه سومین تولید کننده و ایتالیا، هندوستان و لهستان مقام های بعدی را دارند. در کشور ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد .
سیب میوه است بهشتی، سرشار از ویتامین های آ، ب، ث و پتاسیم که در درمانهای طبیعی یا طب نتروپتی، دارویی برای پیشگیری از بیشتر امراض شناخته شده است. یک ضرب المثل معروف در مورد سیب وجود دارد: روزی یک سیب میل کنید و دکتر را از خود دور کنید. حال برای بسیاری این سوال پیش آمده که کدام از سیب ها مفید تر است که در نوشتار امروز به آن پرداخته شده است. سیب سبز
۹۹ گرم از سیب سبز با پوست حاوی ۵۲ کالری است. همچنین بر اساس نظر متخصصین تغذیه، همین میزان از سیب سبز بدون پوست ۴۶ کالری دارد. سیب سبز یا سیب فرانسوی، به دلیل دارا بودن اسیدهای آلی فراوان، ترشتر و مصرف آن برای رفع گرمی و حرارت بدن، التهاب کبد و التیام تهوع و دل به هم خوردگی ناشی از گرم مزاجی یا گرمازدگی بسیار مفید است. فقط باید به یاد داشت مصرف زیاد سیب ترش برای سردمزاجان خوب نیست و اعصاب را کمی ضعیف میکند و کسانی که معده قوی ندارند نباید پس از خوردن سیب خام و ترش، آب سرد بنوشد.
افزایش حس سیری
مصرف یک سیب سبز تازه به جای سیب خشک شده ممکن است به کنترل میزان کالری دریافتی کمک کند. سیب حاوی آب است و باعث افزایش سریع حس سیری می شود. برخی از ویژگی های غذایی این میوه از جمله فیبر در پروسه ی خشک کردن سیب از بین می رود.
سیب خشک شده
۹۹ گرم سیب حاوی مقدار کالری کمتری نسبت به همین میزان از سیب خشک شده است. پروسه ی خشک کردن این میوه باعث افزایش غلظت قند شده، همچنین تولیدکنندگان معمولا به محصولات خشک شده افزودنی های قندی اضافه می کنند که با این اوصاف میزان کالری سیب در هر ۲۸ گرم آن افزایش می یابد.
سیب زرد
ارزش کالری سیب زرد براساس اندازه این میوه متفاوت است. یک عدد سیب با قطر تقریبی ۳ – ۵ سانتی متر ۹۰ کالری دارد. این میوه همچنین بدون چربی و پروتئین می باشد.
موادمغذی
یک عدد سیب زرد حاوی کربوهیدرات در فرم فیبر و قند طبیعی است. کربوهیدرات ۱۰۰ درصد کالری سیب زرد را تشکیل می دهد. یک عدد سیب زرد نیز تقریبا ۲۱ گرم کربوهیدرات دارد که ۴ گرم آن مربوط به فیبر است.
ویتامین ها و موادمعدنی
یک عدد سیب زرد حاوی ۱۰ میلی گرم کلسیم، ۱۰ میلی گرم فسفر، ۱۵۹ میلی گرم پتاسیم و ۸ میلی گرم ویتامین C است.
کاهش وزن
مصرف سیب سبز در یک رژیم غذایی متعادل نقش مهمی در کاهش وزن دارد. همچنین انواع خاصی از پلی فنول موجود در سیب ممکن است به کاهش وزن کمک کند. پلی فنول ها موادشیمیایی گیاهی مفیدی بوده که به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.