هروی در سیزدهمین جلسه دادگاه متهمان نفتی؛
تقاضای کارشناسی امضا دارم
متهم ردیف سوم نفتی: از دادگاه تقاضا دارم امضای جعل شده بنده را کارشناسی کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حمید فلاح هروی در ادامه دفاعیات خود افزود: تمامی صورتجلسه های تنظیم شده یک متن ثابت دارد و تنها محل امضاها تغییر کرده است. بنده تقاضا دارم به موضوع جعل امضاهایم توجه شود و کارشناس بررسی کند.
وی گفت: براساس اسناد موجود ایزو یک شرکت خارجی است که در ایران نمایندگی ندارد و قاعدتا تمامی تاریخ نامه ها باید میلادی باشد اما در قراردادهای موجود تاریخ نامه ها شمسی ثبت شده است.
قاضی مقیسه خطاب به متهم گفت: چرا زنجانی در این پرونده نام افراد دیگری را اعلام نکرده، چرا از شما و آقای شمس نام برده است؟ تمام مدارک و اسناد موجود سوری است و شما به همراهی زنجانی از این اسناد سوء استفاده می کردید.
فلاح هروی در پاسخ گفت: بنده هیچ دخالتی در جعل اسناد نداشتم و تخلفات زنجانی به من ارتباطی ندارد.
وی ادامه داد: بابک زنجانی در کیفرخواست اسکن شدن امضاها را تائید کرده و براساس اظهارات خانم مهربانی آمده است که این مستندات و صورتجلسه ها به دستور بابک زنجانی و در یک تاریخ تهیه شده است که مربوط به سال 92 و قرارداد با شرکت ایزو است.
متهم ردیف سوم نفتی تصریح کرد: اسکن همه امضاها به دستور زنجانی صورت گرفته است .
قاضی مقیسه خطاب به متهم گفت: آقای فلاح اگر شما و مهدی شمس نبودید این تخلفات گسترده انجام نمی شد .
در دوازدهمین جلسه دادگاه، حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم نفتی بخشی از دفاعیات خود را ارائه کرد و قرار است امروز اخرین دفاعیات هر دو متهم اخذ شود.
قاضی پرونده در پایان جلسه دوازدهم اعلام کرد: وکلای متهمان لایحه دفاعیه خود را آماده کنند اما هنوز مشخص نیست که دفاع وکلا به چه صورتی خواهد بود.
در دوازدهمین جلسه دادگاه دو متهم نفتی، حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم این پرونده دفاعیات خود را در برابر اتهاماتی چون افساد فی الارض، اخلال در نظام اقتصادی کشور، مشارکت در پولشویی گسترده و بدهی نفت ارائه کرد.
همچنین خرید مرسدس بنز، دریافت آپارتمان یک میلیاردی از بابک زنجانی بابت هدیه عروسی فرزند، خرید آپارتمان 6 میلیاردی و ویلای کیش که همه از غارت بیتالمال به دست آمده بخش دیگری از اتهامات متهم ردیف سوم نفتی است که در کیفرخواست مطرح شده است.
رسیدگی به پرونده مهدی شمس و حمید فلاح هروی متهمان ردیف دوم و سوم پرونده نفتی که از 17 تیر آغاز شده به ریاست قاضی مقیسه و در شعبه 28 دادگاه انقلاب ادامه دارد.
بر اساس این گزارش؛ دادگاه های رسیدگی به پرونده نفتی سال 94 در 25 جلسه علنی و 1 جلسه غیر علنی با حضور بابک زنجانی متهم ردیف اول ، مهدی شمس و حمید فلاح هروی متهمان ردیف دوم و سوم پرونده به ریاست قاضی صلواتی و در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار شد.
بابک زنجانی با حکم دادگاه انقلاب ، مفسد فی الارض شناخته و به اعدام، رد مال و پرداخت جزای نقدی معادل یک چهارم مبلغ رد مال محکوم شد که با ارسال لایحه اعتراضی، پرونده این متهم برای فرجام خواهی به دیوان عالی کشور ارسال شد.
بابک زنجانی از حدود 8 هزار میلیارد تومان بدهی خود به وزارت نفت ، دو هزارمیلیارد تومان را از محل واگذاری اموال و شرکتهایش، تسویه کرده؛ البته وزارت نفت مدعی است بدهی زنجانی با احتساب ضرر و زیان به حدود 12هزار میلیارد تومان میرسد.
اوایل آذر 95 حکم اعدام بابک زنجانی در دیوان عالی کشور تایید شد و البته این حکم برای مهدی شمس وحمید فلاح هروی دو متهم دیگر این پرونده نقض و به شعبه هم عرض ارجاع شد.
اواخر سال 95 نیز یکی دیگر از متهمان این پرونده فردی به نام(ع.ز.م) که گفته می شود نقشی کلیدی در ماجرای فروش نفت داشته، دستگیر و به کشور برگردانده شد.
وکیل شمس: نباید در دادگاه به اظهارات زنجانی استناد شود
وکیل متهم ردیف دوم پرونده نفتی گفت: در کیفر خواست بارها به دروغگویی زنجانی اشاره شده و نباید به اظهارت وی استناد شود.
بهمن افشار در ادامه دفاعیات از موکلش افزود: آقای قاضی دفاعیات ما همگی بر اساس سند و دلیل است، تقاضا دارم در رسیدگیها به این اسناد توجه شود. موکل من در 7 جلسه رسیدگی سعی کرد با ادله و اسناد قوی موارد اتهامی را به طور جزئی توضیح دهد. بیشتر مطالب در کیفرخواست بر پایه اظهارات زنجانی است. تقاضا دارم به این موضوع توجه شود که اگر این اظهارات اقرار است تنها برای خود او قابل استماع است و اگر اظهار است نباید به آن استناد شود.
وکیل متهم ردیف دوم گفت: باید توجه کرد آقای زنجانی در این پرونده متهم ردیف اول است و نباید به صرف اظهارات متهم ردیف اول کیفرخواست تهیه شود این درصورتی است که موکل من دفاعیات خود را با سند ارائه داده است. در کیفرخواست آمده است که در سال 91 محمولههای نفتی تحویل شمس شد، اما در سال 93 این اظهارات زنجانی تغییر کرده است یعنی اظهارات زنجانی مستند نیست.
قاضی مقیسه گفت: این حرف را سه بار تکرار کردید. بله من هم تنها به اظهارات زنجانی توجه نمیکنم و براساس دلیل و مدرک حکم میدهم لذا لطفا حاشیه نروید و به اصل دفاع بپردازید.
افشار گفت: فساد از طریق جعل یکی از اتهامات موکل من است. به طور قطع یک سند وجود ندارد که نشان دهد موکل من جعلی انجام داده است. مشارکت در کلاهبرداری عنوان اتهامی دیگری است که به وی نسبت داده شده است. دراین خصوص بحث معرفی زنجانی به مسئولان مطرح شده است. در حالی که بر اساس اظهارات و اسناد آقای زنجانی از سال 87 با مدیران و مسئولان همکاری داشته است و حدود 300 تا 400 میلیون یورو برای شرکتهای این افراد جا به جا کرده است لذا معرفی را نمیتوان مبنا قرار داد. بنده در لایحه دفاعی خود 18 بند را در باب معرفی توضیح دادهام که تقاضا میکنم کاملا مطالعه شوند.
افشار ادامه داد: موضوع دیگری از آن دفاع میکنم، اعداد و ارقام در کیفرخواست نیاز به کارشناسی دارد. منظور بنده کارشناسی حسابرسی است. باید موضوع جرم و میزان جرم مشخص شود چون معتقد هستیم استعلامهایی که از شرکت سورینت اخذ شده است بدون کارشناسی بوده و بنده تقاضا دارم که اعدادو ارقام در کیفرخواست دوباره کارشناسی شود.
قاضی مقیسه گفت: این موضوع بررسی شده و مورد توجه قرار می گیرد، البته برای دادستانی این اعداد وارقام احراز شده است.
وکیل متهم ردیف دوم پرونده نفتی در ادامه دفاع از موکل خود افزود: در هیچ جلسهای ا ز دادگاه و در هیچ اظهاراتی موکل من قبول نکرده است که پرداخت هزینهای را امضا کرده ، کیفرخواست دلیل بیاورد که موکل من در جایی دستور پرداخت داده باشد.
نجفی نماینده دادستان در دفاع از کیفرخواست گفت: درپی کارشناسی رقمی نیستیم. اتهام آقای شمس مشارکت در کلاهبرداری است. مشارکت از صفر تا صد ممکن است متغیر باشد. اینکه آن عدد چقدر بوده مهم نیست، مهم اصل مشارکت است. چون مشارکت درجرم یک مجازات مستقل دارد.
افشار گفت: موضوع مهم دیگر این است در هیچ جای پرونده نداریم که آقای شمس خرید نفتی انجام داده باشد در بحث حمل نفت هم دلایل و مستندات نشان میدهد موکل من به عنوان یک کارگزار وارد شده است. یک جا پیدا کنید که موکل من در شرکتهای زنجانی سهامدار باشد. اگر او در این شرکتها شریک بود باید در جزئیات شرکتها دخالت میکرد اما چنین سندی وجود ندارد چون موکل من تنها کارگزار بوده است.
افشار ادامه داد: در بحث فروش نفت آقای شمس هیچ مشارکتی نداشته است، بلکه فروش نفت توسط شرکتهای زنجانی انجام شده اما چون موکل من در جابه جایی نفت همکاری کرده بود زنجانی وی را به عنوان نماینده شرکت خود به خریدار معرفی کرده است.
وکیل شمس: موکلم در تحقیقات همکاری موثری داشت
وکیل متهم ردیف دوم پرونده نفتی گفت: موکلم در تحقیقات پرونده، همکاری موثری داشته است.
بهمن افشار در سیزدهمین جلسه دادگاه دو متهم نفتی از موکلش دفاع کرد.
وی گفت: در فروش نفت باید مبدا و مقصد مشخص شود و اینکه چه کسی دستور دهنده بوده است. آقای شمس قبل و بعد از دستگیری زنجانی تمام مطالب را به صورت شفاف و روشن ارائه کرده است.
بهمن افشار افزود: موکلم نمی توانست با داشتن 49 درصد سهام انور ایر هواپیمایی ترکیه به ایران برنگردد اما پس از ورود به کشورمان در تحقیقات پرونده 5 وکالت محضری ارائه کرد تا همه سهام برگردد.
وکیل شمس ادامه: هر جا لازم بود اطلاعات ارائه شود، موکلم در تحقیقات همکار موثری داشته و باید این مساله مورد توجه دادگاه قرار بگیرد.
افشار گفت: در بحث بدهی نفت هیچ کجا موکلم امضا کننده، انتقال گیرنده نبوده و هیچ وجهی به حساب وی واریز نشده است.
وی افزود: بحث پولشویی که به موکلم نسبت داده شده باید براساس مستندات ثابت شود.
پس از پایان دفاعیات افشار، قاضی مقیسه ختم سیزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده دو نفتی را اعلام کرد و گفت: زمان جلسه بعدی برای استماع دفاعیات وکلای متهمان پرونده، متعاقبا اعلام می شود.
پایان سیزدهمین جلسه دادگاه دو متهم نفتی
قاضی پرونده نفتی، پایان سیزدهمین جلسه دادگاه دو متهم نفتی را اعلام کرد.
در این جلسه، بخشی از دفاعیات حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم ارائه شد.
همچنین؛ افشار وکیل مهدی شمس متهم ردیف دوم هم از موکلش دفاع کرد.
قاضی مقیسه با اعلام پایان سیزدهمین جلسه دادگاه دو متهم نفتی، ادامه رسیدگی به پرونده را به جلسه ای که متعاقبا اعلام خواهد شد، موکول کرد.