بر اساس گزارش نشریه پولیتیکو؛
ارتش آمریکا آمادگی مقابله با روسیه را ندارد
نیروی واکنش سریع ارتش آمریکا در اروپا به منظور مقابله با تهاجم نظامی روسیه یا نیروهای نیابتی آن به خوبی تجهیز نشده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ نشریه پولیتیکو در گزارشی نوشت: بر اساس بررسی های داخلی، نیروی واکنش سریع ارتش آمریکا در اروپا به منظور مقابله با تهاجم نظامی روسیه یا نیروهای نیابتی آن به خوبی تجهیز نشده و همچنین به اندازه کافی سازمان دهی نشده است.
برخی از کارشناسانی که نتایج این بررسی را مطالعه کرده اند آن را به مثابه زنگ هشداری برای دولت ترامپ می دانند که در تلاش برای بازدارندگی در مقابل ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است.
بر اساس بررسی ها از تیپ صد و هفتاد و سوم هوابرد که در ایتالیا مستقر است، این تیپ که طی یک دهه و نیم گذشته در افغانستان و عراق مأموریت انجام داده و به ایتالیا بازگشته است، «از قابلیت های لازم برای تکمیل موثر مأموریت خود با سرعتی مشخص برخوردار نیست.»
در سال دو هزار و چهارده که روسیه به اوکراین حمله کرد، چتربازان این تیپ از جمله نخستین سربازان آمریکایی بودند که خود را به کشورهای حوزه بالتیک رساندند تا از یک تهاجم دیگر احتمالی به بخش های شرقی ناتو جلوگیری کنند.
اما این ارزیابی سبب شناسایی یک سری «شکاف ها در قابلیت» این واحد طی عملیات آموزشی اخیر با نیروهای اوکراین شد که تجربه مبارزه با جدایی طلبان تحت حمایت روسیه را داشتند، نیروهایی که از هواپیماهای بدون سرنشین ارزان و ابزارهای جنگ الکترونیک برای هدف قرار دادن واحدهای توپخانه ای و خودروهای زرهی استفاده می کردند.
برخی از کاستی ها همانند نبود واحدهای دفاع هوایی و واحدهای جنگ الکترونیکی و اتکای بیش از اندازه بر ارتباطات ماهواره ای و سامانه های ناوبری جی پی اس، نتیجه مستقیم سالها مبارزه ارتش آمریکا در عراق و افغانستان است، جایی که در آنجا دشمن هیچ قدرت هوایی یا دیگر فن آوری ها یا تجهیزات سطح بالا در اختیار ندارد.
گروگوری اندرسون یکی از فرماندهان این واحد در گفتگو با پولیتیکو گفت: «درس هایی که ما از شرکای اوکراینی خود گرفتیم، قابل توجه بود. ما توانستیم دریابیم که به برخی تجهیزات نیاز مبرم داریم.»
گفته می شود این گزارش تاکنون در میان مجراهای داخلی و کارکنان نظامی و دیگر مقرهای نظامی توزیع شده است.
این در حالی است که روسیه در تلاش برای برگزاری یکی از بزرگترین رزمایش های نظامی خود در دوره پس از شوروی است. این رزمایش یک هفته ای زاپاد Zapad نام دارد و صد هزار سرباز در آن مشارکت خواهند داشت.
این رزمایش قرار است اواخر این ماه در بلاروس برگزار شود.
همچنین، پنتاگون در تلاش برای تقویت تلاش های خود برای بازدارندگی در مقابل روسیه است و شماری از نیروهای خود را در شرق اروپا و کشورهای حوزه بالتیک مستقر کرده است تا عزم خود را در این زمینه به نمایش بگذارد.
تیپ صد و هفتاد و سوم هوابرد که در ویچنزا در ایتالیا مستقر است طی روزهای نخست تهاجم سال دو هزار و سه تحت رهبری آمریکا روانه عراق شد و در درگیری ها شدید در افغانستان نیز حضور داشت. در حالی که چهار هزار نیروی آن آمادگی مقابله با تهاجم روسیه را به اروپا ندارند، گفته می شود این تیپ عنصر اولیه در بازدارندگی مسکو در تهدید کردن مرزهای ناتو محسوب می شود، به ویژه از زمانی که دو تیپ از تانک های ارتش آمریکا در سال دو هزار و سیزده آلمان را ترک کردند.
در این گزارش آمده است سال ها استقرار و فعالیت در عراق و افغانستان -جایی که این تیپ در آنجا بیشتر با گروه های شورشی مقابله می کرد- سبب از بین رفتن برخی از مهارت های این تیپ شده است، مهارت هایی که برای مقابله با روسیه در اوکراین لازم است.
برخی از مشکلاتی که در این گزارش به آنها اشاره شده است به فن آوری های سطح پایین مربوط می شود که ارتش آمریکا می تواند آن را تأمین و این مشکلات را بر طرف کند.
در این گزارش همچنین از این تیپ خواسته شده است به تانک های سبک مجهز شود که می تواند برای مقابله با موشک های ضد زره روسی مناسب باشد.
در این گزارش همچنین تخمین زده شده است که یک دشمن «به صورت موثر می تواند از فاصله پنجاه مایلی سامانه جی پی اس این تیپ را با استفاده از یک پنجم قدرت یک بی سیم خنثی کند. از این رو جی پی اس طی یک درگیری قابل اتکا نیست.»
این گونه نقص ها و کاستی ها سبب شده است تا تیپ صد و هفتاد و سوم از هم پیمانان خود در لیتوانی بخواهد به آن در برقراری ارتباط در مواجهه با پارازیت های روسیه کمک کند.
بر اساس این گزارش، در ماه فوریه، یکی از متخصصان ارتباطاتی ارتش لیتوانی یک هفته را صرف آموزش تکنیک های مقابله با پارازیت به اعضای تیپ صد و هفتاد و سوم کرد. اما ارتش آمریکا برای بر طرف کردن کامل این مشکل باید به طور سیستماتیک روند آموزش در این باره را آغاز کند.
در همین حال، به گفته یک منبه نظامی که با پولیتیکو گفتگو کرد، واحد دوم کاوالری در لهستان برای کار کردن با سلاح های ضد هوایی با برد کوتاه به نیروهای رومانیایی متکی است.
برخی از افسران سابق ارتش که این گزارش را مطالعه کرده اند، ابراز امیدواری کرده اند که این سند همانند یک زنگ هشداری برای مقامات باشد و آنها بر شرق اروپا و تنش ها با روسیه متمرکز شوند.
آدریان بوننبرگر افسر سابقی که در این تیپ در افغانستان حضور داشت و اکنون در اوکراین زندگی می کند، گفت: «این گزارش درباره تیپ صد و هفتاد و سوم بود اما در واقع این موضوع فراتر از این تیپ است. اگر روسیه از جنگ الکترونیک استفاده کند، می تواند در فعالیت های نظامی ما خلل ایجاد کند.»