نمازگزاران به قربان گاه عشق رفتند
نمازگزاران تهرانی صبح امروز با حضور در مساجد و مصلای تهران نماز عید قربان را برپا کردند و آیین همدلی با مسلمانان جهان را به نمایش گذاشتند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما از اولین دقایق صبح امروز، مکان های مختلف شهر تهران و به خصوص مصلای بزرگ امام خمینی (ره) صحنه حضور همه کسانی بود که همراه و همقدم به قربان گاه عشق رفتند تا بار دیگر در آزمون بندگی شرکت کنند.
نمازگزاران با حضور در مصلای امام خمینی(ره)، آستان مقدس امامزاده صالح (ع) تجریش، آستان مقدس امامزاده عبدالعظیم حسنی در شهر ری و در شهرستان های استان تهران نماز عید قربان را برپا کردند.
مصاحبه خبرنگاران خبرگزاری صدا و سیما با نمازگزاران نشان می دهد که نمازگزاران ،هدف فردی و عبادی خود را مبارزه با نفس و پیام حضرت ابراهیم (ع) در روز عید قربان عنوان کردند که او چگونه با گذشت از فرزند خود از امتحان الهی سربلند بیرون آمد.
گروهی دیگر بر یاد و نام شهدای دفاع مقدس تاکید داشتند که نمونه بارز ایثار و بندگی بود و بسیاری از آنها ، این گردهمایی مسلمانان را نمایشی از اتحاد جوامع اسلامی دربرابر دشمنان دین مبین اسلام دانستند.
پس از پایان نماز ، آیت الله محمد امامی کاشانی به ایراد سخنرانی پرداخت و در خطبه خود به تشریح فلسفه و ابعاد حج پرداخت . ایشان ضمن بازخوانی پیام رهبر معظم انقلاب که به مناسبت ایام حج ابراهیمی صادر شده بود تاکید کرد که جهان اسلام باید بیدار شود و دولت ها مصالح امت اسلامی را مورد توجه جدی قرار دهند.
روز دهم ماه ذی الحجه، در نزد مسلمانان به روز "عید قربان" یا "عید اضحی" معروف است و مسلمانان در این روز به یاد حضرت ابراهیم(ع) و فرزندش اسماعیل(ع)، قربانی می کنند.قربانی کردن ریشه در تاریخ بشر دارد . به طوری که این آیین جهت تقرب پروردگار از زمان ابو البشر حضرت آدم علیه السلام شروع شد، وقتی که فرزندش هابیل ،قوچ و قابیل ، مقداری گندم را به عنوان قربانی به بارگاه خداوندی تقدیم کردند. به دستور و روال آن زمان آتشی از آسمان آمده، قربانی هابیل را سوخت، که این علامت پذیرش قربانی بود و قربانی قابیل به حال خود باقی ماند . این داستان در سوره مائده آمده است.
در واقع، تاریخ قربانی کردن به عنوان شعار دین و آیین و مشروعیت آن به زمان حضرت آدم علیه اسلام بر می گردد اما وقتی که واقعه بی نظیر و شگفت انگیز، ابر مرد تاریخ حضرت ابراهیم علیه السلام پیش آمد، که در آن واقعه تاریخی بی مثال، ایشان برای ذبح و قربان کردن یکتا فرزند برومندش حضرت اسماعیل علیه السلام اقدام فرمودند و پس از پیروز و نامدار شدن حضرت ابراهیم در آن آزمایش سخت و تاریخی،"قربانی" جایگاه و اهمیت ویژه ای را در ادیان آسمانی کسب کرد.