به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ ایاز کارشناس میراث فرهنگی استان گفت: امسال بیش از چهارمیلیارد تومان به این مسجد اختصاص یافت که در اولین مرحله بام مسجد که در حال ریزش بود مرمت شد.
ایاز اعتبار مورد نیاز برای مرمت کامل این مسجد را هفت میلیارد تومان دانست و گفت: اگر این اعتبار به یک باره به این بنا اختصاص یابد سرمایه صرف شده در دو سال جبران و به چرخه اقتصادی کشور باز می گردد.
وی گفت: هر گردشگر در کشور مقصد، حدودا پنج هزار دلار هزینه می کند که با احتساب این رقم، تکمیل این بنا می تواند درآمد زیادی نصیب ساوه نماید.
ایاز اضافه کرد: مسجد جامع ساوه به عنوان یکی از اولین مسجدهای ایران در شهر ساوه قرار دارد و با وجود اینکه نیازمند مرمت است سالانه پذیرای هزار گردشگر خارجی است.
آثار و بقایای موجود بیانگر این مطلب است که در مکان مسجد فعلی در دوران ایران باستان، آتشکده بوده و در دوره اسلامی تبدیل به مسجد شده است.
این مسجد کهنسال تماماً از خشت و گل ساخته شده است و در نوع خود بینظیر است، در طول تاریخ سراسر پایداری و تحمل حملات مغول و سایر عوامل طبیعی با هنر سرپنجه های هنرمندان بارها استحکام یافته و تزیین شده است، هنری که سرمنشا آن اعتقاد به حفظ خانه خدا بود.
مسجد جامع ساوه دارای چهارهزار و ۲۰۰مترمربع در جنوبیترین نقطه شهر ساوه، در انتهای خیابان سلمان ساوجی قرار دارد و آثاری از سه دوره تاریخ یعنی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و دوران صفوی در آن مشاهده میشود و به عنوان نخستین مکان تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
وقتی وارد مسجد می شویم شکوه گنبد و طاق های آن به همراه نقوش مناره اولین چیزی است که چشم را می نوازد و در هر گوشه ای آثار احیا و بازسازی دیده می شود.
روزگاری که جاده ابریشم محل تردد و تجارت بود، مساجد علاوه بر پایگاهی برای عبادت خدا، میزبان پاهای خسته مسافران بوده اند.
این مسجد با مرمت در انتظار ثبت جهانی است.