به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این مرکز که یکسال از شروع فعالیت آن میگذرد، تاکنون به ۲۰۰ بیمار سلیاک از فارس و استان های جنوبی کشور خدمات رایگان درمانی و آموزشی ارائه کرده است.
اکرام زاده گفت: سلیاک بیماری ژنتیکی خود ایمنی است که در آن دستگاه گوارش به پروتئین گلوتن حساسیت نشان میدهد.
وی افزود: این واکنش با از بین رفتن پرزهای روده کوچک و در نتیجه جذب ناقص یا جذب نشدن مواد غذایی همراه است.
کارشناس ارشد تغذیه این مرکز کاهش وزن، اسهال مزمن، دردهای شکمی و نقص در مینای دندان را از علل شایع این بیماری عنوان کرد.
شرافت منش افزود: گلوتن در غلات، چون گندم، جو و چاوداد وجود دارد که مصرف این مواد و فراوردههای آنها برای بیماران مضر است.
ریاستیان دانشجوی دکترای تغذیه ورژیم درمانی از این مرکز هم گفت: حذف مواد غذایی گلوتن دار از برنامه غذایی بیماران سلیاک تنها راه درمان این بیماران است.
به توصیه وی مصرف انواع حبوبات، سبزیجات تازه، میوه جات تازه، گوشت تازه فراوری نشده، انواع مغزیجات، آردبدون گلوتن و فراوردههای آن، مثل آرد ذرت و برنج بهترین رژیم غذایی برای بیماران سلیاک است.
به گفته پزشکان ژن سلیاک یک ژن خاموش است و همین علت سبب بروز علایم این بیماری در هر سنی میشود.
به گفته برخی از بیماران مبتلا به سلیاک، هزینههای بالای تهیه مواد غذایی بدون گلوتن، کیفیت و هزینه بالای محصولات خارجی بدون گلوتن، تنوع نداشتن این مواد غذایی در شرکتهای تولید کننده داخلی و در دسترس نبودن این مواد در شهرستانهای کوچک و تمرکز مراکز فروش در مراکز استانها از عمدهترین مشکلات آنهاست.
کلینیک تغذیه درمانگاه امام رضای شیراز تنها مرکز رایگان خدمات درمانی و مشاورهای بیماران سلیاک جنوب کشور است که روزهای یکشنبه هر هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۳، به بیماران خدمات رسانی میکند.