نعمت زاده : یافتن بازار های جدید صادراتی از اولویت های فرش ایران است
وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هنر- صنعت فرش ایران نیازمند یافتن بازار های جدید صادراتی است، گفت: یکی از موضوعاتی که میتواند موجب رونق تولید و صادرات هنر- صنعت فرش ایران شود یافتن بازار های جدید صادراتی در مناطق مختلف است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمدرضا نعمت زاده در حاشیه ی بازدید از بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف گفت: باید بازار های جدید فرش در خارج از کشور را همواره رصد کرد تا از رقبای خود عقب نمانیم.
وی با بیان اینکه اخیرا چین به یکی از متقاضیان فرش دستباف ایرانی تبدیل شده است، گفت: امید است تجار و بازرگانان ایرانی در کشورهای آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا بدنبال بازار جدید برای صادرات فرش دستباف کشورمان باشند.
نعمت زاده خاطرنشان کرد: گذشتگان با دانش پیشین تمام ابتکارات و مصنوعات خود را تبدیل به فرش دستباف کرده اند و اما امروزه باید نیروهای جوان با بررسی و ایجاد طرح های مدرن و خلاق، ضمن حفظ اصالت فرش به تصاحب بازارها بیندیشند.
نعمت زاده با بیان اینکه خوشبختانه کیفیت، طراحی و محتوای فرش ایرانی در هیچ یک ازکشورهای رقیب، دیده نمی شود گفت: بدون تردید امروزه هنر- صنعت فرش یکی از محصولات ایرانی جهت رساندن فرهنگ و هنر ایران به اقصی نقاط جهان محسوب می شود.
نعمت زاده در ادامه بیان کرد: بخش عمده ی تجارت خارجی تعاملات بین المللی است، در شرایط تحریم خرید و صادرات در کشور کاهش یافت که صنعت فرش نیز این شرایط مستثنی نبود اما بعد از برجام نگرش منفی مجامع بین المللی رفع شد و صادرات فرش روبه افزایش حرکت کرد .
وی افزود: متاسفانه در چند سال اخیر بدلیل کمبود بودجه و منابع مالی بازاریابی و صادرات در کشور شتاب شایسته ای نداشت ولی امید است با حمایت دولت و وزیر فعلی بتوانیم در رسانه های خارج از کشور فرش ایرانی را به مصرف کنندگان جهانی معرفی کنیم.
صادرات فرش همچنان در میان صادرات غیر نفتی در خور توجه است
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان گلستان هم در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران گفت: پس از اجرای برجام روند صادرات فرش دستباف ایران افزایش مناسبی یافته است.
بنابر گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران ؛ حسینقلی قوانلو افزود: فرش دستباف از محصولاتی است که علاوه بر ارزآوری برای کشور، هیچگونه وارداتی برای آن انجام نمیشود و براساس مصادیق و هم جهت با بیانات مقام معظم رهبری در چارچوب اهداف اقتصاد مقاومتی میتواند ایران را در این هنر- صنعت بسیار پیشروتر از امروز در خارج از مرزها معرفی کند.
وی در ادامه با بیان اینکه در نمایشگاه امسال خلاقیت ها بیشتر دیده می شد،تصریح کرد: یکی از دستاوردهای برجام صادرات فرش به آمریکا است که در سطح کشور از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بود؛ همچنین شاهد هستیم که حضور خارجی ها بسیار پررنگتر از سال های پیش بوده است.
حسینقلی با بیان اینکه ایران کشوری است که دارای ظرفیتهای مادی و معنوی و مردمان نجیب آن سرشار از هنر خدادادی و اکتسابی هستند،تصریح کرد: فعالیت در حوزه فرش علاوه بر مزایای اقتصادی و صنعتی و ارزآوری که در سطح کلان و ملی برای کشور در پی دارد، پتانسیل و قابلیت افزایش هنر و ایجاد اشتغال در قالب بنگاههای کوچک، متوسط و بزرگ را با سرمایه اولیه ناچیز داراست و در جهت ایجاد اشتغال بار سنگینی از دوش دولتها بر میدارد و این مهم همراستا با شعار سال، یعنی «اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید» است. این هنر- صنعت پتانسیل اشتغال برای تمام قشرهای جامعه اعم از زن و مرد در سنین مختلف را دارد.
رییس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان گلستان با اشاره به اینکه یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی توسعه هنر- صنعت فرش است،اظهار داشت: فرش با کمترین هزینه بیشترین اشتغال را ایجاد می کند، چراکه در استان گلستان بدون سرمایه گذاری چشمگیر حدود70هزار بافنده مشغول به کارند در صورتی که در صنایع دیگر با حجم بالای سرمایه گذاری، حدود 25تا 30هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
حسینقلی با بیان اینکه هنر- صنعت فرش عدالت محور است زیرا در مناطق محروم گسترش بیشتری دارد، اظهار داشت: پس از اجرای برجام و عمل به فرامین اقتصاد مقاومتی ، صادرات فرش افزایش مناسبی خواهد داشت.