بسته سلامت؛
زردچوبه، ادویه ای پر عطر و پر فایده!
ادویه ها در کنار عطر و طعم بخشیدن به غذاها،خواص فراوانی راهم با خودشان دارند، زردچوبه از آن دسته ادویه های پر خاصیت است .
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ زردچوبه یا زرچوبه با نام علمی Curcuma longa نوعی گیاه و به عبارتی ادویهای است که از آن گیاه تهیه میشود. پودر زردچوبه به رنگ زرد تیرهاست که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار میرود، تشکیل می دهد. گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا به بار میآید و دمای حدود ۲۰-۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد.
ساقه های زیر زمینی گوشتی گیاه یا ریزوم جمعآوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک کردن آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه میگردد. زردچوبه عمده ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیائی است. در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه بصورت خودرو در جنگل ها وجود دارد. زردچوبه به دلیل ویژگیهای آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در پیشگیری از سرطانی شدن سلول های بدن به شمار می رود. در این بخش با خواص مختلف زردچوبه آشنا خواهید شد.