کمتر از 12 ساعت دیگر منتخبان مردم در پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا اولین گام خود را در مسیری دشوار و پرمسئولیت برمی دارند.
آنطور که در اصل یکصدم قانون اساسی آمده شوراهای اسلامی شهر و روستا برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی،اقتصادی،عمرانی،بهداشتی،فرهنگی،آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری با مردم به وجود آمده است.
آقای تمی کارشناس مسائل سیاسی می گوید شورای شهر یک عنصر از مدیریت شهری است و انتخاب شهردار و نظارت بر کارهای او از مهمترین وظایف اعضای آن است.
وی اختلافات سیاسی و پایین بودن روحیه تحمل و همچنین دخالت اشخاص سیاسی و جهت دهی به پارلمان شهری را از عمده دلایل عدم موفقیت شوراهای شهر در سالهای اخیر میداند.
بیست و نهم اردیبهشت ماه امسال بود که انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در کشور برگزار شد و مردم آبادان و خرمشهر هم که به قول علی ظهیری شهروند 56 ساله آبادانی از همت و کارآیی شوراهای پیشین ناامید شده بودند اعضای تازه ای را با امید به کار و آبادی شهرها و روستاهایشان برگزیدند.
شورای شهر چهارم آبادان حواشی بسیاری به همراه داشت از نبود شفافیت مالی در خرج و مخارج اعضای شورا آنطور که در رسانه ها منعکس شد هزینه یک میلیارد و دویست میلیون تومانی ناهارشان در لوکس ترین رستوران شهر تنها یکی از آنهاست تا فاکتورهایی که به نام رستوران های خیالی زده شد و هیچ گاه معلوم نشد پول نقد شده به کدام حساب واریز شد.
چنین حواشی هایی باعث این شده تا مردم بیشتر از گذشته خواهان شفافیت در هزینه کردن اعتباراتی باشند که در اختیار اعضای شورای شهر قرار دارد؛محمد دریس جوان آبادانی می گوید : من از خرج جلوبندی ماشینم که به خاطر افتادن در چاله چوله های خیابان های شهر به تنگ آمده ام و انتظارم از اعضای تازه شورا این است که نخست یک شهردار مناسب را برای اداره شهر انتخاب کنند و سپس نقش محرومیت را از چهره شهر بزدایند.
تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران شهرداری که چندی پیش مقابل ساختمان این نهاد اجتماع کردند هم از دیگر مشکلاتی است که خبر از سوء مدیریت در نظام شهرداری های آبادان و خرمشهر می دهند ، حسین سالمی کارگر شهرداری آبادان که یکی از تجمع کنندگان مقابل شهرداری است می گوید : 4 ماه است که حقوق نگرفته و اجاره خانه اش ماه هاست عقب افتاده است.
او می خواهد که اعضای جدید شورای شهر صدایش را بشنوند تا شاید در کارشان گره گشایی شود.
شورای شهر خرمشهر هم در دوره چهارم به دلیل آنکه بر سر انتخاب شهردار به تجمیع آراء نرسید منحل شد؛ تحمیل نظر شخصی اعضاء و نگاه حزبی به انتخاب شهردار در خرمشهر از دلایلی بود که کار شورای چهارم را به انحلال کشید؛
امور این چنینی را شاید بتوان از دلایل توقف رشد آبادان و خرمشهر در چهار سال گذشته، عدم تغییر چهره آنها و نارضایتی مردم از وضعیت عمران و آبادی در شرایط کنونی دانست.
یوسف محمدی شهروند 32 ساله آبادانی طی گفت و گو با خبرنگار ما در رابطه با انتظاراتش از منتخبانش در شورای پنجم می گوید: من آنها را انتخاب کرده ام که به واسطه برنامه ریزی دقیق و دلسوزانه برای تغییر چهره شهر کار کنند تا به زودی در بازه زمانی کوتاه شاهد آبادتر شدن آن باشیم.
حال این امور همه نشان از مسئولیت سنگین منتخبان دوره پنجم دارند که عزیزالله شهبازی فرماندار آبادان می گوید در همین آغاز راه به مصوبات بر زمین مانده دوره های پیشین و برنامه ریزی برای توسعه و عمران زیرساختها در شهر خواهند پرداخت.
بنابر اعلام وزارت کشور کار شوراهای شهر و روستا از یکم شهریور رسما آغاز می شود؛حمید کوراوند، حسن کمری، آرش بهفر، خلیل جنامی، ناصر کعبی، عبدالکریم پوردریس، فؤاد دریس فرد، سید شریف موسوی و عبدالله کعبی ۹ عضو شورای شهر 280 هزار نفری آبادان و محمدجواد بچاری / امیر ثامری / موسی مطوری / علی بندری / میلاد پورحمزاوی / حاتم بندری / و فاخر ربیعی منتخبان این دوره 150 هزار خرمشهری هستند.
گزارش مکتوب:سیما نفر