تخصیص 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از اختصاص 2 هزار میلیاد تومان سرمایه به بخش کشاورزی از صندوق توسعه ملی خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ عبدالمهدی بخشنده در بازدید از نخستین نمایشگاه تخصصی صنعت میوه کشور گفت : امسال این صندوق 2 هزار میلیارد تومان برای بخش کشاورزی در بانک ها سپرده گذاری کرده است و ما باید طرح های تولیدی و متقاضیان را برای جذب این تسهیلات به بانک ها معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان از سرمایه صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص یافت، اظهار داشت: عمده این تسهیلات به مرور جذب شده است.
بخشنده افزود: بخش کشاورزی دارای یک سهم ارزی از حساب صندوق توسعه ملی است که سال گذشته از این محل نزدیک به یک میلیارد دلار در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی به آن دسته از تولید کنندگان که نیاز به واردات تجهیزات دارند مانند پرورش دهندگان ماهی در قفس، واحدهای صنایع غذایی و بسته بندی و خرید کشتی توسط صیادان تعلق می گیرد.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات ارزی از محل صندوق توسعه ملی محدودیتی وجود ندارد، گفت : اگر طرح هایی در وزارت جهاد کشاورزی تصویب شود و ما نیاز ارزی آن را تشخیص دهیم برای دریافت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی، معرفی می کنیم.
وی در زمینه تنظیم بازار محصولات کشاورزی تصریح کرد: تنظیم بازار محصولات کشاورزی در سطح عمده با وزارت جهاد کشاورزی است و در سطح خرده فروشی نظارت را باید سازمان بازرسی، تعزیرات و سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کنند انجام دهند.
بخشنده با اشاره به این که قیمت گوشت منجمد گوساله وارداتی در بازار چندان تغییری نداشته، ادامه داد: گوشت گرم گوسفندی وارداتی نیز به صورت شقه در بازار مصرف که به طور عمده میادین میوه و تره بار است با قیمت بین 31 هزار و 500 تا 34 هزار تومان عرضه می شود.
عبدالمهدی بخشنده گفت : اختیار قانونی تنظیم بازار محصولات کشاورزی مربوط به وزیر جهاد کشاورزی است، در بحث تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی تأمینکننده عمده محصولات است.
وی اضافه کرد: نباید کالاهایی همچون شکر، روغن یا مانند ان را در بازار عمده کمبود نداشته باشد و تأمین عمده بازار بر عهده ماست و ما مسئول آن هستیم، اما اینکه باید در سطح عرضه و خردهفروشی بر آن نظارت شود و چه اتفاقی میافتد، در اختیار سازمانهای بازرسی، تعزیرات و بخشی هم در اختیار سازمان حمایت است که مربوط به وزارت جهاد کشاورزی نیست.
بخشنده درباره جدایی احتمالی قانون انتزاع و تمرکز وظایف بخش کشاورزی از وزارتخانه جهاد کشاورزی گفت: دولت لایحه ای را به مجلس ارائه داده است اما این طرح فعلاً در مجلس مسکوت مانده است.
وی افزود: چندین کمیسیون این لایحه دولت را رد کرده اند اما یک تا دو کمیسیون نیز آن را تایید کرده اند اما باید منتظر ماند و دید که در نهایت شرایط به چه شکلی رقم میخورد.
وی درباره خرید تضمینی گندم و پرداخت مطالبات کشاورزان هم گفت: تاکنون 8 میلیون و 700 هزار تن گندم به ارزش 11 هزار و 300 میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است و بر اساس مصوبه دولت هر کشاورزی که گندم خود را به دولت فروخته 50 درصد رقم گندم را دریافت کرده است و بقیه آن به تدریج پرداخت میشود.
وی اضافه کرد: تاکنون بیش از 7 هزار و 300 میلیارد تومان از منابع مختلف تأمین و به گندمکاران پرداخت شده است و از مجموع مطالبات آنها حدود 4 هزار میلیارد تومان دیگر مانده که بهزودی تأمین و پرداخت میشود.
بخشنده در مورد پرداخت مطالبات کلزا کاران و چایکاران نیز گفت: 97 درصد طلب کلزاکاران پرداخت شده و تقریبا خرید کلزا رو به اتمام است و همچنین 68 تا 70 درصد پول چایکاران نیز به حساب شان واریز شده که برای 30 درصد باقیمانده به دنبال منابع هستیم.
تصویر دارد