ورود چای اسانس زده با رنگ ولعاب از خارج که ارز زیادی را خارج می کند خسارت زیادی به چایکاران می زند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ولی شریعتی رئیس صنفی کارخانجات چای خشک کنی مازندران با اعلام این مطلب افزود: واردات بی رویه چای، زنگ خطر است برای تولید داخلی که ادامه این روند کشت و کار چای در شمال کشور را به تعطیلی کامل می کشاند.
وی از مسولان به ویژه استاندار مازندران در خواست کرد از مسولان و کارمندان ادارات مازندران وخانواده های مازندرانی خواسته شود از چای بومی استفاده کنند تا با فروش این محصول بومی وتمام ارگانیک چایکاران به ادامه کاشت داشت وبرداشت این محصول استراتژیک دلگرم شوند.
وی تصریح کرد: به علت هزینه بسیار زیاد کاشت داشت وبرداشت محصول چای وعدم حمایت دولت ادامه کشت چای برای چایکاران مقرون به صرفه نیست که این امر باعث شد باغات چای که بیشتر انها درزمینهایی با چشم انداز منحصر بفرد است بفروش رفته وتبدیل به ساختمان شود.
رئیس صنفی کارخانجات چای خشک کنی مازندران، با اشاره به اینکه در چین
سوم به دلیل افتاب شدید وسرسوز شدن باغات چای میزان برداشت 75 در صد کاهش داشته
است گفت یکی از کارخانجات چای خشک کنی درغرب مازندران در دودهه قبل در طول یکسال
600 تن جای خشک تبدیل می کرد که متاسفانه این مقدار هم اکنون به 120 تن در سال
کاهش رسیده است .
یاد آور می شود، تا کنون 3200 تن برگ سبز چای از چایکاران مازندرانی به ارزش شش میلیارد ودویست میلیون تومان خریداری شد که62 درصد بها برگ سبز به چایکاران پرداخت شد ومابق در اینده نزدیک به حساب چایکاران پرداخت می شود.