کلارا آموس:
تفسیر متون مقدس میتواند عاملی برای صلح یا خشونت باشد
مسئول گفتوگو با ادیان ابراهیمی در شورای جهانی کلیساها، گفت: تفسیر متون مقدس میتواند به عامل صلح در جهان و یا ابزاری برای توجیه خشونت تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، کلارا آموس مسئول گفتوگو با ادیان ابراهیمی در شورای جهانی کلیساها، در سخنرانی خود در آیین افتتاحیه نهمین دور گفتوگوهای دینی مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای جهانی کلیساها، گفت: در دور هفتم این دور از گفتوگوها که در تهران برگزار شد، برخی از محققین این نشست با این مضمون که قرآن میتواند، نردبانی برای انسانها باشد تا آنها را به بهشت برساند و یا مانند طنابی باشد که انسان را به قعر چاه تاریکی بکشاند.
وی افزود: میتوانیم این مسأله را در مورد انجیل هم به کار ببریم و بر اساس این اندیشه بود که شورای جهانی کلیساها و مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موضوع «نقش تفسیری متون مقدس برای ایجاد جهان عاری از خشونت» را برای نهمین دور گفتوگوها برگزیدند.
آموس ادامه داد: تفسیر متون مقدس موضوع بسیار مهمی برای انسان امروز است، موضوعی که میتواند عامل صلح در جهان شود و یا ابزاری برای توجیه خشونت.
وی سپس با اشاره به حوادث تروریستی و نژادپرستی هفته گذشته در اروپا و آمریکا، گفت: تا زمانی که نپذیریم ما بخشی از مشکل هستیم، هرگر نخواهیم توانست تا بخشی از درمان و راهحل باشیم.
مسئول گفتوگو با ادیان ابراهیمی در شورای جهانی کلیساها در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه گاهی اوقات برگزای این اجلاسهای آکادمیک با موضوع گفتوگوهای دینی مورد انتقاد گروهی قرار میگیرد و با این سؤال مواجه میشویم که چرا این اجلاسها برگزار میشوند، اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که میتوان با استفاده از آن بخش بیشتری از جامعه را متأثر از نتایج سودمند این گفتوگوها کرد، انتشار گسترده مقالات و سخنرانیهای انجام شده در این اجلاسهاست.
وی ایجاد تعاملات گسترده بین اندیشمندان حاضر در نشستهای بینالادیانی و حضور در برنامههای آموزشی مراکز مختلف دینی در کشورهای گوناگون را از دیگر تأثیرات مثبت برگزاری این نشستها عنوان کرد و افزود: باید به جوانان تضمین دهیم که اگر نمیتوانند پشت این میزها حضور یابند تا از مطالب اندیشمندان بهرهمند شوند، میتوانند با استفاده از مطالعه منشورات این نشستها، خیلی جدی وارد گفتوگوی میان مسلمانان و مسیحیت شوند.
کلارا آموس همچنین پیش از آغاز سخنان خود پیام اولاف فیکس، دبیرکل شورای جهانی کلیساها را قرائت کرد. اولاف فیکس در این پیام دنیای عاری از خشونت را موضوعی پراهمیت برای جهان امروز عنوان کرده و آورده است: نگران شیوههایی هستیم که بر اساس آن برخی از مردم که دارای سوءنیت هستند، از متون مقدس سوءاستفاده میکنند. همچنین میدانیم که تفسیر درست از متون مقدس سبب صلح و درمان در جهان میشود.
نهمین دور گفتوگوی دینی ایران و شورای جهانی کلیسا، پیش از ظهر امروز دوشنبه ۳۰ مرداد، در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افتتاح شد.
این دور از گفتوگوها به همت مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با عنوان «نقش تفسیری متون مقدس برای ایجاد جهان عاری از خشونت» طی روزهای ۳۰ و ۳۱ مرداد با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی از ایران و کشورهای عضو شورای جهانی کلیساها برگزار میشود.