به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مجتبی درودیان افزود: صنعت پوشاک از صنایع با ارزش افزوده بالا و اشتغال آفرین در کشور است و میطلبد دولت به این حوزه توجه جدی داشته باشد.
وی اظهار داشت: در همه کشورها دولتها به شدت از بخش تولید حمایت میکنند چرا که با شتاب بخشی به چرخ تولید چراغ سایر بخشهای اقتصادی نیز روشن خواهد شد.
رییس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان حذف تعرفه واردات مواد اولیه را از جمله مطالبات جدی تولید کنندگان صنعت پوشاک دانست و گفت: بدون شک با مواد اولیه ارزان قیمت قدرت رقابت صنعتگران داخلی به شدت افزایش پیدا میکند.
وی در ادامه با اعلام اینکه خروج بازار پوشاک از رکود در گرو حمایت دولت از بخش تولید است، افزود: هم اکنون در بازار پوشاک به دلیل واردات برندهای مختلف رکود شدیدی حاکم است.
درودیان تصریح کرد: تولیدکنندگان داخلی به هیچ عنوان مخالف ورود پوشاک برند نیستند، اما انتظار داریم قبل از واردات این کالاها امکاناتی در اختیار تولید کنندگان قرار گیرد تا زمینه رقابت برای فعالان بخش مورد نظر در کشور ایجاد شود.
وی گفت: با کاهش تعرفههای گمرکی بسیاری از کالاها از مبادی رسمی وارد کشور میشود.
رییس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان افزود: بسیاری از افرادی که در گذشته کالای خود را به شکل قاچاق وارد میکردند امروز از طریق مبادی قانونی انجام میدهند.
وی اظهار داشت: واردات، موجب تعطیلی تعداد زیادی از واحدهای تولیدی پوشاک و حذف فرصتهای شغلی در کشور شده است.
درودیان با اعلام اینکه در شرایط حاضر بخش قابل توجهی از واردات پوشاک بصورت قاچاق یا قانونی به کشور متعلق به ترکیه است، گفت: این واردات در حال نابودی صنعت پوشاک ایران است.
وی از دولتمردان خواست تا فرصت از کف نرفته به موارد و مسائل مربوطه به حوزه تولید در صنعت پوشاک رسیدگی کنند.
رئیس اتحادیه پیراهن دوزان و پیراهن فروشان بیان داشت: در شرایط فعلی از یک سو هزینههای بالای تولید و از سوی دیگر رکود و فروش پائین در بازار پوشاک موجب شده است بسیاری از تولید کنندگان به تغییر شغل یا تعطیلی واحدهای خود فکر کنند.
وی یادآورشد: بدون شک با ورود برندهای بزرگ پوشاک به کشور در عمل تولید کنندگان کوچک توان رقابت با محصولات خارجی را نخواهند داشت و از رده خارج میشوند بنابراین میطلبد دولتمردان دست صنعتگران خرد را در این حوزه به گرمی بفشارند.
تعطیلی ۴۵۰ واحد ریخته گری در تهرانرییس اتحادیه ذوب فلزات هم از تعطیلی ۴۵۰ واحد ریخته گری و ذوب فلز در تهران خبر داد و گفت: تمامی شاغلان واحدهای مورد نظر افراد خبره، ریشه دار و اصیل در این حوزه بودند.
حسین محسنی فرد در گفتگو با رادیو اقتصاد ضمن اشاره به اینکه اتحادیه ذوب فلزات دارای ۶۰۰ عضو است، افزود: تاکنون افزون بر نیمی از این افراد واحد صنعتی خود را تعطیل کرده اند و به سمت دستفروشی رو آورده اند.
وی با بیان اینکه ریخته گری مادر صنایع در کشور است، اظهار داشت: این صنعت به دلیل بی مهری دولتمردان در معرض نابودی است.
رییس اتحادیه ذوب فلزات با اعلام اینکه واحدهای ریخته گری در پیرامون شهر تهران استقرار و مشغول فعالیت بودند، گفت: متاسفانه از زمان انتقال به شهرکهای صنعتی هر روز با چالشهای اساسی همچون کمبود آب، برق، سوخت و ... دست به گریبان هستند.
وی افزود: مسئولان وعده رفع مشکلات صنعتگران را میدهند، ولی در عمل حرکت خاصی برای رفع معضلات و تنگناهای آنان صورت نمیگیرد.
محسنی فرد با بیان اینکه ریخته گران به شرط ایجاد وضعیت بهتر به شهرکهای صنعتی منتقل شدند، اظهارداشت: معافیت پنج ساله مالیاتی از شروط استقرار واحدهای صنعتی در این شهرکها بود که هیچگاه عملیاتی نشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه واحدهای ریخته گری و ذوب فلز مستقر در شهرکهای صنعتی از سوی محیط زیست ملزم به نصب فیلتر شده اند، یادآورشد: نصب فیلتر در هر واحد صنعتی ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارد و صنعتگران توان پرداخت چنین هزینههای هنگفتی را ندارند.