هنر خوشنویسی، هنر مقدس و عرفانی ایرانیان به شمار می آید
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: خوشنویسی هنر مقدس و عرفانی ایرانیان به شمار می آید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علیزاده مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران در مراسم افتتاح موزه خوشنویسی ایران گفت: در میان هنرهای اسلامی بی تردید خوشنویسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، هنری که سوای کتاب کلام وحی ارتباط عمیقی با عرفان، معنویت و اخلاق دارد. آثار نفیس به جای مانده بر کاشی کاری های اماکن مقدس، محراب مساجد و آثار ارزشمند تاریخی خود بیانگر شکوه و عظمت این هنر فاخر است.
وی افزود: سازمان زیباسازی شهر تهران با رویکرد توجه به میراث فرهنگی در سال های گذشته اقدامات شایان توجهی را در خصوص هویت بخشی، مرمت بازسازی و بهره برداری از اماکن تاریخی داشته است.
علیزاده ادامه داد: مرتم باغ موزه نگارستان، بازسازی و مرمت موزه علی اکبرخان صنعتی، سردر باغ ملی، مرمت و ساماندهی محوطه تاریخی میدان مشق، پیرایش و حذف زوائد بصری و پیرامونی میادین انقلاب و بهارستان، ارتقای کیفیت سیما و منتظر خیابان های انقلاب، ناصر خسرو، فردوسی، سعدی و بازار شهرری، تملک خانه های تاریخی مینایی و کاشف السلطنه در کنار سایر وظایف محوله در حوزه های نورپردازی، نقاشی دیواری، مجسمه سازی و کمپین های تبلیغاتی محیطی از دستاوردهایی است که طی سالیان گذشته توفیق انجام آن را داشته است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: خوشبختانه این سازمان تاکنون در این خصوص اقدامات در خور توجهی از جمله خرید و احیای خانه تاریخی ارباب هرمز و تبدیل آن به موزه گرافیک، تأسیس موزه مهم و اثرگذار مکتب نقاشی کمال الملک در باغ موزه نگارستان، تملک خانه اتحادیه به عنوان تنها خانه باغ باقیمانده از دوره قاجار در خیابان لاله زار و تبدیل آن به موزه مشاهیر انجام داده است.
وی افزود: طرح تأسیس موزه خوشنویسی ایران در سال 1394 در دستور کار سازمان قرار گرفت که پس از تصویب و تعیین بودجه با تشکیل شورای خبره و کارشناسی و نظارت کامل، اقدام به خرید اقلام متنوعی از آثار هنر خوشنویسی فاخر ایران در گام اول کرد.
علیزاده گفت: همزمان با این اقدام و خرید خانه تاریخی و ارزشمند فولادوند، طرح بازسازی و مرمت و توسعه این بنا با نارت متخصصین و معماران این حوزه به سرانجام مطلوب رسید که امروز شاهد رونمایی از این دو اتفاق مهم هستیم: پایان مرمت و بهسازی عمارت فولادوند و افتتاح موزه خوشنویسی ایران خوشبختانه در این فرآیند بسیاری از هنرمندان و علاقمندان به معرفی مجموعه های ارزشمند خوشنویسی که در اختیار داشتند مبادرت نموده و آثار زیادی را برای فروش و ارائه در موزه عرضه کردند.
وی افزود: بی تردید یکی از دستاوردهای تأسیس این موزه معرفی مجموعه ای است که توسط مرحوم استاد عبدالله فؤادی طی سال ها گردآوری شده بود و تا 20 سال بعد از فوت ایشان توسط ورثه محفوظ مانده است.
وی گفت: در پایان لازم می دانم به این نکته اشاره کنم که تأسیس موزه خوشنویسی ایران بر پایه همدلی و همفکری جمعی از علاقمندان به فرهنگ و هنر این مرز و بوم شکل گرفت و اگر نبود حمایت ها و مساعدت های مدیریت شهری هیچگاه این اتفاق رقم نمی خورد.