کربی: کره شمالی، آمریکا را تهدیدی عینی و سلاح هسته ای را بیمه کننده خود میداند
سخنگوی پیشین وزارت خارجه آمریکا گفت به همین علت به سلاح هسته ای به عنوان بیمه کننده ادامه حیاتش می نگرد و لذا واشنگتن باید مشوق هایی به پیونگ یانگ ارائه کند که بتواند این کشور را به میز مذاکره بکشاند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، جان کربی در نقد و بررسی مقاله ی مشترکی سخن میگفت که به نقل از وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا در روزنامه ی وال استریت ژورنال منتشر شد و مدعی شدند کره شمالی را به پاسخگویی واخواهند داشت.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه و جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در مقاله یاد شده نوشتند: «ما سیاست شکست خورده ی صبر راهبردی را در قبال کره شمالی با سیاست به پاسخگویی واداشتن راهبردی جایگزین می کنیم. سیاست صبر راهبردی، تهدید کره شمالی را شتاب تازه ای بخشید.»
مارک کیمیت، ژنرال بازنشسته ی ارتش آمریکا در گفتگو با سی ان ان درباره ی جایگزینی سیاست صبر راهبردی با سیاست وادار به پاسخگویی کردن پیونگ یانگ گفت: «اگر توافقی با کره شمالی بدست آید که بر اساس آن، شمار سلاح های هسته ای این کشور کاهش پیدا کند چنین توافقی باید قابل راستی آزمایی و به گونه ای باشد که بتوان بر آن نظارت کرد و در صورتی که نقض توافق اتفاق افتاد پیونگ یانگ باید پیامدهای آن را بپذیرد.»
ژنرال کیمیت گفت: اگر آمریکا بتواند کره شمالی را متقاعد کند که در پی تغییر رژیم در این کشور نیست کیم جونگ اون رهبر کره شمالی میتواند از باقی ماندن خود بر سر قدرت اطمینان داشته باشد.
جان کربی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ی آمریکا هم در پاسخ به این پرسش که کیم جونگ اون با نگاهی به گذشته و سرنوشت معمر قذافی در لیبی، سلاح هسته ای را در حکم بیمه برای خود می داند گفت: « سران کره شمالی، آمریکا را تهدیدی عینی برای خود می دانند. چنین باوری خنده دار است اما آنان به آن باور دارند. لذا برنامه ی هسته ای خود را به عنوان بیمه کننده ی ادامه ی حیات خود می دانند. هم اکنون هیچ گونه مشوقی وجود ندارد که پیونگ یانگ را به میز مذاکره بکشاند اما دولت می خواهد با کمک چین بر فشارها ضد کره شمالی بیفزاید زیرا بر این باور است که راه دسترسی به پیونگ یانگ از پکن می گذرد. باید به سیاست چماق و هویج متوسل شویم. و چین را تشویق کنیم نگاه خود را به موضوع کره شمالی عوض کند. پکن تمایل دارد کره شمالی مسلح به سلاح هسته ای را بپذیرد اما شبه جزیره ی کره متحد با غرب سر بر نیاورد.»
کیمیت با اشاره به گسترده شدن چتر پشتیبانی هسته ای آمریکا از ناتو گفت: همانگونه که کشورهای عضو ناتو با توجه به این ضمانت آمریکا ، سلاح های هسته ای خود را کنار گذاشته اند چین هم می تواند همین ضمانت را به کره شمالی بدهد و از این کشور بخواهد سلاح های هسته ای خود را کاهش دهد.
کربی نیز گفت: واشنگتن باید کره شمالی را به عنوان کشور مسلح به سلاح هسته ای به رسمیت بشناسد و سپس برای نظام مند کردن راستی آزمایی، نظارت و در نهایت از بین بردن توانایی هسته ای این کشور اقدام کند. این مسیری است که می توان آن را آزمود.