کهگیلویه وبویراحمد
رونق دوباره پخت نان تیری در استان+فیلم
ایجاد کارگاه و تعاونیهای پخت نان تیری جان تازهای به اشتغال و بازار نان کهگیلویه وبویراحمد داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد،هم اکنون 15 تعاونی پخت نان تیری در استان ایجاد و
مشغول به کار شده اند که زمینه اشتغال بیش از 5 هزار نفر را به صورت مستقیم
وغیر مستقیم فراهم کرده اند.
سرمایه گذاران نان محلی تیری، ازصادرات این نان سنتی به کشورهای حوزه خلیج فارس درآینده نزدیک خبر می دهند.
باقری
یکی از سرمایه گذاران در بخش تولید نان تیری گفت: روزانه بیش از 25 هزار قرص نان تیری در تعاونی خود، پخت می کند و قصد دارد،
با بسته بندی های مناسب ، این نان سنتی را روانه بازار کشور های حوزه خلیج
فارس کند.
قاسم پور مدیر عامل یکی از تعاونی های پخت نان تیری هم، به
رونق دوباره کسب و کار و ایجاد درآمد برای خانواده ها به خصوص زنان روستا
نشین و عشایر با تشکیل تعاونی های پخت نان تیری اشاره کرد و گفت: این نان
که در تهیه آن بیشتر از گندم بومی استان تهیه می شود، به سوغاتی ارزشمندی
برای مسافران وگردشگران تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در این تعاونی بانوان
استان، با مهارت خاصی و بدون نیاز به تجهیزات صنعتی روزانه 20 هزار قرص
نان تیری تولید می کنند.
هضم سریع، خوشمزه بودن و کیفیت پخت مطلوب، از مهمترین ویژگیهای نان محلی تیری است.
پیش
از این و با گسترش زندگی شهرنشینی در چند دهه اخیر و ایجاد انواع نانوایی
های صنعتی، نان محلی تنها در خانه های روستایی و عشایری پخت می شد و پخت
این نوع نان به خصوص در شهرهای استان در حال فراموشی بود.