در پس جنگ لفظی بین آمریکا و کره شمالی قاطعیت وجود ندارد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مایکل مادن کارشناس امور کره گفت هیچ چیز ملموس و مشخصی در پس جنگ لفظی و تهدیدهای متقابل بین آمریکا و کره شمالی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، وی افزود درعین حال این مسئله می تواند باعث جدایی جدی بین سیاستگذاران بانفوذ در عرصه سیاست خارجی و مانع از حل مسئله کره شمالی شود.
با توجه به شدت گرفتن جنگ لفظی بین آمریکا و کره شمالی طی چند هفته اخیر اکنون این سوال مطرح می شود که آیا دو طرف آماده آغاز یک رویارویی تمام عیار هستند.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در پیامی توییتری نوشت:« اگر کره شمالی اقدامی غیر عاقلانه انجام دهد، راه حل های نظامی مد نظر قرار خواهد گرفت. سلاح های ما آماده و پُر است.»
این پیام توییتری ترامپ ظاهرا در واکنش به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر شد که اعلام کرده بود پیونگ یانگ برنامه ای را برای شلیک چهار فروند موشک میان برد به طرف جزیره گوام در دست بررسی دارد، جزیره ای که تحت کنترل آمریکا است و چند پایگاه نظامی آمریکا نیز در آن واقع است.
این در حالی است که مایکل مادن کارشناس مسائل کره در موسسه آمریکا - کره در دانشگاه جان هاپکینز تصریح کرد هیچ نشانه ای از کره شمالی یا آمریکا به چشم نمی خورد که نشان دهد درحال حرکت به سمت چیزی ملموس و مشخص هستیم.
وی همچنین توجه ها را به این واقعیت جلب کرد که پیونگ یانگ به رغم لفاظی های جنگ طلبانه خود، در انتخاب کلمات بسیار دقیق است. کره شمالی در تنظیم بیانیه هایی که منتشر می کند بسیار دقیق است. اگر به دو بیانیه که نیروهای راهبردی کره شمالی آنها را منتشر کرده است دقت کنیم متوجه می شویم در آنها از لحنی استفاده نشده است که نشان دهنده قطعیت باشد. عباراتی که کره شمالی استفاده می کند اغلب به این شکل است: ما با جدیت در حال بررسی هستیم، یا هنوز هیچ کاری انجام نشده است.
مادن تصریح کرد:« غرب کره شمالی را دست کم می گیرد. موضوعی که ما دست کم می گیریم شناخت سیاستمداران کره شمالی از سیاست های آمریکا و سیاست های جهانی است. آنها بسیار پیچیده تر از آن چیزی هستند که ما تصور می کنیم.»
وی درمورد لفاظی های تهدیدآمیز واشنگتن علیه پیونگ یانگ گفت رئیس جمهور آمریکا تلاش می کند برخی مشکلاتی را که این کشور در شورای امنیت ملی با آنها روبرو است مخفی کند. همچنین ممکن است یک جدایی بین برخی سیاستگذاران در عرصه سیاست خارجی وجود داشته باشد.
در همین حال روسیه و چین به درخواست از آمریکا و کره شمالی برای گام برداشتن در جهت کاهش تنش ها ادامه می دهند و به نگرانی های امنیتی برسر این تنش روزافزون اشاره می کنند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه گفت خطر درگیری نظامی برسر برنامه هسته ای کره شمالی بسیار زیاد است و مسکو به شدت نگران تهدیدهای متقابلی است که بین آمریکا و کره شمالی رد و بدل می شود.
لاوروف افزود:« خطر وقوع یک درگیری نظامی به ویژه با توجه به لفاظی های فزاینده بسیار زیاد است. تهدیدهایی درمورد توسل به نیروی نظامی به گوش می رسد. حرف هایی (در واشنگتن) شنیده می شود مبنی بر اینکه باید حمله ای پیشگیرانه علیه کره شمالی انجام شود. در همین حال کره شمالی نیز تهدید می کند حمله ای موشکی علیه پایگاه آمریکا در گوام انجام خواهد داد. این تهدیدها بی وقفه ادامه دارد و این موضوع ما را به شدت نگران کرده است.»
وی در اظهارات خود که به طور زنده از تلویزیون دولتی روسیه پخش می شد افزود:« به عقیده من وقتی به نقطه آغاز جنگ نزدیک می شوید، طرفی که قویتر و باهوش تر است باید گام نخست را برای عقب نشینی از این آستانه خطرناک بردارد.»
لاوروف همچنین پیونگ یانگ و واشنگتن را تشویق کرد با طرح پیشنهادی روسیه و چین موافقت کنند که براساس آن کره شمالی آزمایش های موشکی خود را متوقف خواهد کرد و آمریکا و کره جنوبی نیز تمرین های نظامی مشترک گسترده خودشان را به حال تعلیق درخواهند آورد.
در همین حال روزنامه «گلوبال تایمز» چین که از روزنامه های بانفوذ در این کشور به شمار می رود نوشت اگر کره شمالی به آمریکا حمله کند چین بیطرف خواهد ماند و اگر آمریکا و کره جنوبی حملاتی را آغاز کنند و سعی داشته باشند رژیم کره شمالی را سرنگون کنند و ساختار سیاسی را در شبه جزیره کره تغییر دهند ، چین به آنها اجازه چنین کاری را نخواهد داد.
مادن در این خصوص گفت بدون شک چین از آزمایش های هسته ای و موشکی کره شمالی خرسند نبوده است. چین از یک سو تمایلی به منزوی شدن این کشور همسایه خود ندارد اما از سوی دیگر با بسته تحریم های جدید سازمان ملل متحد علیه کره شمالی که اخیرا تصویب شد موافقت کرده است.
وی افزود: بی ثباتی کره شمالی ممکن است منجر به مشکلات امنیتی جدی برای چین از جمله سرازیر شدن سیل آوارگان از کره شمالی به این کشور شود.
مادن تصریح کرد یکی از دلایلی که چین تلاش می کند به تحریم ها (علیه کره شمالی) ملحق شود این است که امید دارد تحریم ها شرایطی را برای ازسرگیری مذاکرات شش جانبه درباره پایان دادن به برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی فراهم کند. چین فکر می کند کره شمالی روزی گفتگوها را ازسر خواهد گرفت.