کیفیت آب تهران استاندارد جهانی دارد
از زمانی که آب از لوله های پر پیچ و خم شبکه انتقال عبور می کند و به سمت تصیفه خانه ها می رود تا فرآیند تصفیه آب را بگذراند و من و شما یک لیوان آب سالم بخوریم ؛ وقت و هزینه های زیادی صرف می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ برای اطمینان از سلامت و کیفیت آب آشامیدنی در استان تهران 292 سیستم آنلاین و 71 آزمایشگاه آب در نقاط مختلف تهران فعال است.
مدیر دفتر کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب استان تهران می گوید: سیستم های پایش لحظه ای آب در خروجی مخازن آب ، نقاط کور شبکه و خطوط انتقال شبکه آب همه نقاط استان تهران نصب شده و در حال بهره برداری است.
مهتاب باغبان می افزاید : 6 شاخص از جمله کلر آزاد باقیمانده در آب، کدورت آب، هدایت الکتریکی آب، اسیدیته آب، دما و فشار آب با سیستم های آنلاین کنترل می شود.
وی اضافه می کند : از مجموع 292 سیستم پایش لحظه ای اب در استان تهران 227 سیستم در شهر تهران و 65 سیستم دیگر در سطح استان نصب شده است.
برای اطمینان بیشتر از کیفیت آب آشامیدنی علاوه بر آزمایشگاه هایی که در هر تصفیه خانه آب وجود دارد و روزانه آب ورودی آب در حال تصفیه و آب خروجی از تصفیه خانه ها را آزمایش می کند ؛ سیستم های آنلاین و یک سری از آزمایشگاه آب نیز این آب تصفیه شده در حال انتقال و استفاده مشترکین را دوباره آزمایش می کند.
گاهی مشترکان از همراهی شن و ماسه با آب گله می کنند
یک کارشناس شیمی آب در این باره می گوید: آزمایش دوباره آب تصفیه شده به خاطر آلودگی آب بر اثر ترکیدگی و فرسودگی لوله های انتقال ممکن است ایجاد شود و به همین دلیل آب تصفیه شده در نقاط مختلف شهر در آزمایشگاه های کوچک اما مجهز آزمایش می شود.
زهرا صفدری می افزاید : در صورت مشاهده مشکل در کیفیت آب تصفیه شده ، آب آن خط لوله از مدار خارج و خط انتقال آب دیگری جایگزین می شود.
در آزمایشگاه های پراکنده آب در استان تهران ؛ شاخص هایی مانند نیترات، نیتریت، سختی آب، کلسیم، کدورت، هدایت الکتریکی و کلر آب ؛ کنترل و در صورت لزوم نمونه به آزمایشگاه مرجع ارسال می شود.
برای تامین آب سالم و باکیفیت براساس استاندارد 1053 ، آب ایران 127 شاخص کنترل می شود.
نمونه گیری از آب تصفیه شده در نقاط احساس و آسیب پذیر مانند مهد کودک ها، مدارس، بیمارستان ها ، درمانگاه ها، نقاط پر رفت و آمد و شیر آب آشامیدنی پارک ها، گرفته می شود.
کارشناس باکتریولوژی یکی از آزمایشگاه های آب تهران می گوید: نمونه ها در شرایط کاملاً بهداشتی و استریل گرفته می شود و در آزمایشگاه نیز به صورت استریل آزمایش می شود بنابر این اگر آلودگی میکروبی دیده شود از نمونه آب برداشت شده ، است.
پوران حبیب خانی می افزاید : بنابر این مشترکان نمی توانند خودشان نمونه گیری و آن را به آزمایشگاه آب منتقل کنند ، چون شرایط بهداشتی و استریل ندارد.
اما اگر مشترکی نسبت به طعم و رنگ آب گله داشته باشد باید با کجا تماس بگیرد؟
مدیر کنترل کیفی یکی از آزمایشگاه های تهران می گوید : مشترکان می توانند درباره هر نوع حادثه در رابطه با اب با شماره 122 تماس بگیرند و درخواست نمونه گیری از آب مصرفی خود را بدهند.
رزیتا داودی می افزاید : مأموران نمونه گیری آب می توانند از اولین شیر آب بعد از کنتور آب مشترک ، نمونه گیری کنند و در صورتی که نمونه آب در ازمایشگاه مشکلی نداشته باشد آب ، سالم اعلام می شود که دراین صورت ممکن است مشکل از تأسیسات داخلی ساختمان مشترک باشد که باید برای اصلاح آن مشترک خودش اقدام کند و مسئولیت آن به عهده شرکت آب و فاضلاب نیست.
بنابر این گزارش 70 درصد آب تهران از 5 سد تأمین کننده آب شهر تهران و حدود 30 درصد دیگر نیز از چاه ها تأمین می شود و شاید برخی از مردم تصور می کنند آب چاه بلافاصله پس از استخراج و کلرزنی وارد شبکه آب منطقه ای از شهر می شود که البته اینگونه نیست.
مدیر دفتر کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب استان تهران می گوید: آب چاههای مورد استفاده قبل از بهره برداری ، آزمایش و در صورت داشتن کیفیت لازم برداشت می شود ؛ در غیر این صورت چاه پلمپ خواهد شد.
مهتاب باغبان در زمینه کیفیت آب چاهها می گوید : آب های تصفیه شده که از منابع سطحی (سدها) برداشت می شود ، وارد مخازن آب می کنیم و آب کلر زده شده چاه نیز به آن افزوده می شود و پس از اختلاط ، دوباره آزمایش وکنترل کیفیت بر روی آن انجام می دهیم و سپس وارد شبکه توزیع آب می شود.
وی تصریح می کند : در هیچ جای شهر تهران تزریق مستقیم آب چاه به شبکه توزیع نداریم و بنابر این توصیه سازمان بهداشت جهانی، آب استحصالی از چاه نیم ساعت زمان نیاز دارد تا پس از کلرزنی ، گندزدایی شود.
بنابراین گزارش در تهران بیش 10 آزمایشگاه آب برای کنترل کیفیت آب چاه فعال است ، البته آبهای سطحی نیز در تصفیه خانه ها تصفیه می شود و در کنار هر تصفیه خانه ،آزمایشگاهی همه فرآیند آب را روزانه چند بار آزمایش می کند.
آزمایشگاه مرجعی نیز در تهران وجود دارد که همه 71 آزمایشگاه سطح استان زیر نظر آن کار می کند و این آزمایشگاه مجهز به ایزو 17025 است و نتایج آزمایش در این آزمایشگاه مرجع قابلیت ردیابی در سراسر دنیا دارد.
برای تصفیه یک لیوان اب حداقل یک ساعت زمان نیاز است ، پس با اطمینان اب بنوشیم و در شرایط کم ابی قدر ان را بدانیم.
گزارش : معصومه مرزبند