واکنشها به اعزام نیروی واکنش سریع سودان به یمن
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، اعزام نیروهای واکنش سریع سودان به یمن هرگز موازنه های جنگ را در این کشور تغییر نخواهد داد.
روزنامه رای الیوم چاپ لندن نوشت: تصمیم دولت سودان به اعزام یگان های نیروهای واکنش سریع برای جنگ در یمن واکنش های متفاوتی به همراه داشت. محافل وابسته به ائتلاف کشورهای عربی از این تصمیم استقبال کردند. حوثی ها [انصارالله]، سودان را تهدید کردند. برخی از محافل مردمی سودان نیز از این تصمیم خشمگین شدند.
محمد علی الحوثی، رییس کمیته مردمی عالی انقلاب یمن تهدید کرد این نیروها را که عازم میدان های جنگ خواهند شد و ماموریت جنگ در خطوط مقدم را در کنار یا به نیابت از نیروهای سعودی و اماراتی برعهده خواهند گرفت، نابود می کنند. وی در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر و فیسبوک تهدید کرد باند وابسته به عمر البشیر بار دیگر سربازانی را به میدان جنگ در یمن اعزام می کند. مردم به اذن خدا قادرند با آنان رو به رو شوند و نابودشان کنند.
گزارش های تایید نشده حاکی از آن است که تعداد نیروهای سودانی حاضر در جنگ یمن به هشت هزار و دویست و بیست سرباز و افسر می رسد. این آمار مربوط به زمان پیش از ورود یگان های واکنش سریع به یمن است. این آمارها با سخنان عمر البشیر، رییس جمهور سودان در ماه آوریل سال دو هزار و سیزده تعارض دارد که گفت حضور سودان در جنگ یمن نمادین خواهد بود و از سه هواپیما (که یکی از آن ها سقوط کرد) و چند سرباز فراتر نمی رود.
دولت سودان تعداد نیروهای کشته و زخمی شده خود را در جنگ یمن اعلام نمی کند تا نارضایتی و خشم مردم تشدید نشود. درحالی که محافل یمنی می گویند تعداد نیروهای کشته شده سودان تا به این لحظه به صد و هفتاد و هفت نفر رسیده است، دولت سودان تنها به کشته شدن پنج نفر و زخمی شدن بیست و دو نفر اذعان کرده است.
موضع بیطرفانه عمر البشیر درخصوص بحران شدید خلیج [فارس] بین قطر، عربستان و امارات، سودان را با تهدید از بین رفتن منافع ناشی از ابتکار عمل درخصوص مشارکت در جنگ یمن مواجه می کند. باور رایج این است که سفر قریب الوقوع وی به طنجه برای دیدار با پادشاه عربستان -که تعطیلات خود را در این شهر می گذراند- احتمالا به منظور تلاش برای ترمیم روابط سودان و عربستان است که در پی ملحق نشدن رییس جمهور سودان به اردوگاه کشورهای تحریم کننده قطر، تقریبا در حال از بین رفتن است.
در همین چارچوب می توان گفت اعزام نیروهای واکنش سریع نشان دهنده تمایل دولت سودان به جلب حمایت کشورهای عضو ائتلاف یمن به ویژه عربستان و امارات و در مقابل کسب حمایت مادی این کشورها از سودان برای مقابله با شرایط وخیم اقتصادی است.
افزایش تعداد نیروهای سودان در جنگ یمن به معنای افزایش تعداد کشته و زخمی شدگان، خشم مردمی و انتقادات شدید از دولت نجات حاکم بر این کشور است. اگر این خبرها درست باشد که عشایر جنجوید سودان با اعزام فرزندان خود به میدان جنگ در یمن مخالفت کردند، در صفوف نیروهای سودانی در جبهه های جنگ نافرمانی دیده شده است، آنها از جنگیدن بی رحمانه اجتناب می کنند و تعدادی از آنان خواهان بازگشت به سودان هستند، همه این ها شاخصی دال بر دشواری های پیش روی عمر البشیر، رییس جمهور سودان است.
مصر، کشوری که نزدیک به پنجاه میلیارد دلار کمک از کشورهای حوزه خلیج [فارس]، عربستان، امارات و به ویژه کویت دریافت کرد، با اعزام نیرو برای حضور در جنگ یمن مخالفت کرد. پارلمان پاکستان نیز به اجماع درخواست عربستان را برای اعزام نیرو رد کرد. اردن نیز موافقت نکرد. نمی دانیم چرا رییس جمهور سودان موضع مشابه اتخاذ نکرد و در این جنگ شکست خورده که قربانیان آن عرب های اصیل یمن هستند، شرکت کرد.
نیروهای واکنش سریع سودان موازنه های جنگ را به نفع عربستان و متحدان این کشور تغییر نخواهند داد. اگر این امر امکان پذیر بود، هواپیماهای عملیات عاصفه الحزم [طوفان قاطعیت] و حملات دو سال و نیم آن ها موازنه های جنگ را تغییر می داد. اقدام سودان به اعزام نیرو به یمن نیز هرگز موجب سرازیر شدن ده ها میلیارد دلار پول به خزانه خالی سودان نخواهد شد زیرا خزانه عربستان تقریبا در حال خالی شدن است و اگر پولی وجود داشت به دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و دولتش و بیکاران این کشور داده می شد.
دولت سودان بدون فکر کردن به پیامدها، ریسک کرده و نیروهایش را به سمت باتلاق جنگی شکست خورده در کشوری که گورستان مهاجمان توصیف می شود، هل داده است.