پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان موفق شد در پژوهشی آزمایشگاهی با استفاده از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم ، بازده تولید بیوگاز از پسماند کشاورزی باگاس را افزایش دهد.
امید جعفری ،یکی از مسایل مهم را در تولید سوختهای تجدیدپذیر، افزایش بازده تولید دانست و افزود : در این طرح تلاش شد تا با کاربرد نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، بازده فرایند تولید بیوگاز از پسماند کشاورزی پسماندهای نیشکر افزایش یابد.
این پژوهشگر نانویی ،استفاده از نانوذرات را در افزایش بازده تولید بیوهیدروژن و بیوگاز موثر دانست و گفت: این سوخت ها به عنوان یکی از مهمترین سوختهای مورد استفاده در پیلهای سوختی اتومبیلهای گاز سوز محسوب می شوند.
وی یکی دیگر از پیامدهای مثبت این طرح را کاهش بازماندههای کشاورزی از جمله باگاس دانست و افزود: امروزه باگاس در کارخانههای قند به صورت سیلو انبار و سوزانده میشود که علاوه بر اینکه مشکلاتی به صورت دوده و غبار برای محیط زیست ایجاد میکند، موجب اتلاف هزینه و زمان هم است.
امید جعفری ،بیوگاز را دارای اثرات مثبت زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی برشمرد و گفت: کاهش انتشار گازهای گلخانهای، حفظ جنگلها و مراتع با جلوگیری از توسعه محل دفع زباله، تولید کودهای آلی و اصلاح خاک ازجمله ویژگی های این سوخت تجدید پذیر است.
این پژوهش حاصل تلاش امید جعفری کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی اصفهان و حمید زیلویی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در مجلهی Bioresource Technology چاپ شده است.