ششمین ضریح مرقد مطهر حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع) در قم رونمایی شد .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، در این مراسم کـه با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر رهبر معظم انقلاب ،نمـایندگان بیوت برخی مراجع ، آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، تولیت های عتبات عالیات کشور عراق ، شخصیت هـای مذهبی و دینی از کشورهای اسلامی بحرین ، امارات، عراق لبنان، عربستان ، کویت و پاکستان، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و برخی از مسئولان کشوری و استانی برگزار شد از ضریح مرقد مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)که در قم و بدست هنرمندان و متخصصان برجسته کشورمان طراحی و ساخته شده است رونمایی شد .
آقای لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در این مراسم این توفیق را افتـخاری بـزرگ برای ایرانیان و همه شیعیان دانست وگفت :معاضدت و همکاری که در ساخت این ضریح میان مسئولان عتبات عراق و کشورمان بوجود آمد می توانند در آینده و در سایه تحولات خوبی که در کشور
عراق انجام شده در امور دیگر نیز تکرار شود.
مساحت این ضریح مطهر حدود 34 متر و ابعاد 7 متر و34 سانتی متر در 5 متر و 4 سانتی متر و ارتفاع 4 متر و49 سانتی متر به شکل شش گوشه است و با وزن12 تن(3 برابر وزن ضریح فعلی) است.
این ضریح دارای 25 پنجره است و در ساخت آن 4 هزار و 600 کیلوگرم نقره در قـالب گوی و ماسوره ، 118 کیلو و 650 گرم طلا ، و بیش از یک تن فلزات دیگر استفاده شده است .
جنس سازه اصلی آن نیز از چوب ساج است به وزن2 تن که تا 300 سال مقاومت دارد. از نظر استحکام ، در مقابل فشارافقی در هر متر مربع600 کیـلوگرم وزن را تحمل می کند و در مقابل فشار عمودی نیز تا 13 تن را متحمل می شود.
مدیر کارگاه ساخت ضریح مطهر حضرت سیدالشهداء (ع) گفت : رایزنی های سـاخت ششمین ضریح مرقد مطهر حضرت ازسال 1386 و کار ساخت آن از خرداد 1388 آغاز شد.
آقای پارچه باف افزود: برای ساخت ضریح مطهر14 میلیارد تومان از محل هدایا و نذورات مردمی
هزینه شده است .
وی بـا بیـان اینکه برای نخستین بار در طـراحی ضریح از مـهندسان رشته های مختلف عمران ،
شیمی، فیزیک و دیگررشته ها استفاده شده است گفت: طراحی این ضریح مطهر را استاد محمود فرشچیان ، خطاطی آن را استاد سیدمحمد حسین موحد از خطاطان به نام کشور ، قلم زنی آن را استاد مصطفی خدادادزاده از هنرمندان اصفهان و گروه تحت نظارت ایشان، و ساخت نقوش چوبی داخل سقف ضریح را هنرمندان شیراز اجرا کردند.
وی درباره مفاهیم به کار رفته در ضریح مطهر گفت: بدنه بیرونی ضریح در هر ضلع آیاتی از کلام الله مجید شامل سوره فجر و7 آیه از سوره های مختلف قرآن مرتبط با شأن و مقام اهلبیت علیهم السلام و در داخل ضریح نیز سوره های انسان و کوثر و12 حدیث از پیامبر اکرم و امام صادق (ع)درباره حضرت سیدالشهدا و اهمیت پاداش زیارت آن حضرت و همچنین شعر سیـد رضی درباره
امام حسین، 14 اسم از اسماء الهی ، اسامی 14 معصوم ، عبارات منتخبی از ادعیه معتبر همچون زیارت نیمه شعبان امام حسین نگاشته شده در سقف ضریح نیز16 سلام از سلام های زیارت نامه ناحیه مقدسه استفاده شده است .
آقای پارچه باف افزود : با به کارگیری بهترین هنرمندان و مناسبترین مضامین و مفاهیم از زبان آیات و روایات ،ضریح ازحیث محتوای کتیبه ها و نوشته ها ،ابعاد ،شکل ، طرح و نقش،نوع و جنس مواد و استحکام و مقاومت سازه ؛ ابلاغ پیام الهی و عاشورایی حضرت سیدالشهدا علیه السلام را
به خوبی به نمایش بگذارد و نیاز روحی و معنوی زائران را برآورده کند و ارادت هنر و فرهنگ اصیل اسلامی را به ائمه معصومین علیهم السلام نمایش دهد.
مدیر کارگاه ساخت ضریح مطهر حضرت سیدالشهداء (ع) گفت: نخستین ویژگی ضریح جدید به نسبت به ضریح های قبلی مرقد مطهر امام حسین علیه السلام این است که برای نخستین بار امکان مشارکت همه محبان حضرت سیدالشهدا علیه السلام در هزینه ساخت ضریح آن حضرت فراهم شده است.
آقای پارچه باف با اشاره به ارشادات وحمایت های مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب و تشکر از آنان بطور ویژه از مساعدت های آیت الله سیستانی ، موافقت عتبات عالیات عراق، و حجت الاسلام حاج شیخ مهدی کربلایی تولیت عتبه حسینی و مهندسان این آستان مقدس و همچنین همکاری و پشتیبانی ستاد بازسازی عتبات عالیات قدردانی کرد.
درهای کارگاه ساخت این ضریح مطهر برای آخرین بازدید عمومی از 11 تا 25 مهر صبح و عصر به روی ارادتمندان آن حضرت باز خواهد بود.