افزایش خودکشی کشاورزان هندی در پی تشدید خشکسالی
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پدیده تغییرات آب و هوایی موجب افزایش نرخ خودکشی در بین کشاورزان هند شده است.
صدها کشاورز فقیر با برپایی اجتماع اعتراض آمیز در دهلی نو خواستار حمایت بیشتر دولت از کشاورزان شدند. یکی از این کشاورزان معترض به خبرنگاران گفت :«ما فقط برای 10 روز دیگر آب آشامیدنی داریم.»
نتایج بررسی های جدید دانشکده ملی علوم هند (PNAS) نشان می دهد برای هر یک درجه سانتیگراد گرم شدن دمای هوا بالاتر از 20 درجه سانتیگراد در فصل کشاورزی، به طور میانگین 67 مورد خودکشی ثبت شده است.
کارشناسان می گویند با ادامه پدیده تغییرات آب و هوایی و گرم تر شدن دمای هوا که خشکسالی را در این کشور تشدید و به محصولات کشاورزی خسارت وارد می کند، وقوع چنین حوادث غم انگیزی ادامه خواهد یافت.
ویکرام پاتل Vikram Patel که یک روانشناس هندی و از کارشناسان سلامت روانی دانشکده هاروارد بوستون است در این خصوص می گوید نتایج این تحقیقات بدان معنا است که کشاورزی یک شغل بسیار آسیب پذیر است و درآمد سالیانه کشاورزان به وضعیت آب و هوایی به شدت بستگی دارد و با وجود پدیده تغییرات آب و هوایی هر روز این وضعیت دشوارتر می شود.
وی گفت هر آن چه که ثبات شغلی کشاورزان را تحت تاثیر قرار می دهد در واقع سلامت روان آنها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
کارشناسان می گویند این یافته ها در واقع به منزله به صدا در آمدن زنگ خطر است به ویژه آن که انتظار می رود دمای هوای به طور میانگین تا سال 2050 سه درجه سانتیگراد دیگر افزایش یابد که این مخاطرات بیشتر از جمله وقوع طوفان های شدیدتر و خشکسالی بیشتر را به همراه خواهد داشت.
کشاورزی همواره یک شغل پرمخاطره در نظر گرفته شده است و تنها یک خسارت ساده به کشاورزان می تواند لطمات جبران ناپذیری به زندگی آنها وارد کند.
فعالیت های کشاورزی نقش قابل ملاحظه ای را در کشور یک میلیارد و 300 میلیون نفری هند ایفا می کند اما کشاورزان طی سه دهه گذشته شاهد لطمات اقتصادی قابل توجهی بوده اند.
زمانی کشاورزی یک سوم تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل می داد اما اکنون این سهم تنها به 15 درصد اقتصاد دو میلیارد و 260 میلیون دلاری هند رسیده است.
به گزارش آسوشیتدپرس از دهلی نو، به گفته کارشناسان، عوامل متعددی در افزایش نرخ خودکشی کشاورزان دخیل است که از جمله آنها می توان به وضعیت نامناسب محصولات کشاورزی و زراعی، بدهی و مشکلات مالی، عدم دسترسی به شیوه های مناسب کشاورزی و عدم حمایت مناسب از کشاورزان اشاره کرد.
ویکرام پاتل در ادامه می گوید:« ما نمی توانیم مانع از پدیده تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین شویم اما این بدان معنا نیست که نمی توانیم برای حل مشکل کشاورزان یا افزایش خودکشی کشاورزان کاری انجام دهیم بلکه می توانیم با ارائه کمک های مالی بیشتر و توجه به سلامت روانی آنها نقش مهمی را در حل این معضل ایفا کنیم.»