سخنان سفیر امارات در واشنگتن در مورد ایجاد خاورمیانه سکولار و سکوت مقامات سعودی نشان داد که بن سلمان درصدد ایجاد عربستانی سکولار است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از
سخنان سفیر امارات در واشنگتن مبنی بر اینکه عربستان، امارات، بحرین و مصر برای ایجاد حکومتهای سکولار در منطقه تلاش میکنند، واکنشهای زیادی به دنبال داشت.
گزارشگر این شبکه افزود: مسئولان اماراتی بارها از زبان شخصیتهای مختلف از جمله انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه، عربستان را به حمایت از تشکیل حکومتهای سکولار در منطقه فرخوانده اند.
اخیرا نیز سفیر امارات در واشنگتن گفته است: اگر از عربستان، امارات، بحرین، مصر و اردن بپرسید که چه نوع خاورمیانه ای را دوست دارید، خواهند گفت خاورمیانهای سکولار، باثبات و شکوفا یعنی بر خلاف چیزی که قطر میخواهد.
این در حالی است که اظهارات این مقام اماراتی با پایه و اساس حکومت آل سعود در تضاد است.
یوسف العتیبه در ظاهر به قطر حمله کرده است که بر خلاف جریان سکولاریسم در منطقه حرکت میکند اما در واقع بر خلاف ریاض اظهار نظر کرده است.
سخنان العتیبه واکنش برخی از شاهزادگان سعودی را از جمله عبدالعزیز بن فهد در پی داشت. فهده بنت سعود هم ضمن انتقاد از سفیر امارات درباره علت سکوت وزارت اطلاع رسانی سعودی در برابر این سخنان سوال کرده است.
فعالان سعودی در شبکههای اجتماعی هم با این هشتگها که امارات، عربستان را سکولار میخواهد و تصمیمات ریاض در ابوظبی اتخاذ میشود به این موضوع واکنش نشان دادند.
این وضعیت نشان میدهد که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی تا چه حد تحت تاثیر محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی قرار دارد.
با توجه به چشم انداز اقتصادی 2030 سعودی که تحت نظارت محمد بن سلمان در حال اجراست، به نظر میرسد که وجود عربستان سکولار هم بخشی از این چشم انداز است و بن سلمان اصلاحات دینی را هم مدنظر دارد.
کارشناسان، واکنش شاهزادگان سعودی به اظهارات سفیر امارات را نه فقط در مقابله با امارات بلکه در اعلام موجودیت در برابر بن سلمان تفسیر کردهاند. این افراد همان مخالفان بن سلمان در خاندان حاکم بر عربستان هستند.