به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ هدف این است که صنعت، امور تحقیقاتی خود را به دست دانشگاهیان بسپارد و دانشگاه آنچه را که نیاز صنعت کشور است سرلوحه کار قرار دهد. اما انچه در عمل دیده میشود دوری این دو از یکدیگر است.
وزیر صنعت معدن و تجارت میگوید: مدارس و دانشگاههای کشور تلاش خود را میکنند و ما محصولشان را میبینیم.
وی گفت: بین نیاز صنعت و خروجی دانشگاهها فاصله وجود دارد، فاصلهای که حتی در آمریکا هم وجود دارد، اما این فاصله در ایران زیاد شده است، از فارغ التحصیلان دانشگاههای معتبر هم حتی کار عملی برنمی آید و این مناسب نیست.
نعمت زاده گفت: از دو سال پیش ۲۸۰ نفر به عنوان دستیار مدیران در بخشهای مختلف فعال شدند تا بتوانند کار را در دست بگیرند، اما هیچکدام تا کنون جذب نشده اند و به نوعی مدیران کشور حاضر نیستند کسی را بالاتر از خود ببینند.
آنچه وزیر صنعت معدن و تجارت میگوید داستان پر اهمیتی است که کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
به نظر میرسد راه حل رسیدن به این تعامل را خوب بلد نیستیم.
سوال اینجاست آیا یک واحد تولیدی پروژه افزایش راندمان دستگاهها و ماشین آلاتش را نمیتواند به دانشگاه صنعتی کشور بسپارد؟
به سراغ دانشگاهیان که میرویم میگویند صنعت سراغ ما نمیآید، در مقابل، صنعتگران هم میگویند دانشگاه نیاز ما را تامین نمیکند. گویی هیچ کدام یکدیگر را قبول ندارند.
در خودروسازی این موضوع نمود بیشتری دارد. هر خودرو به طور متوسط از ۱۳ تا ۱۶ هزار قطعه تشکیل شده است. با توجه به کیفیت خودروهای ایرانی دانشگاهیان بر این عقیده اند که میتوانند بخشی از نیاز خودروسازان را در زمینه طراحی و ساخت بعضی قسمتها برطرف کنند، اما خودروسازان به رفع نیازهای اساسی با همکاری دانشگاهها اعتقادی ندارند.
مدیر عامل ایران خودرو میگوید: در فصل جدید همکاری با دانشگاهها، در زمینه خودروهای هیبریدی با دانشگاه امیرکبیر و در بخش خودروهای برقی با دانشگاه صنعتی شریف همکاری میکنیم.
اما اینکه چرا بین صنعت و دانشگاه آن ارتباط لازم، برقرار نمیشود به این دلیل است که معمولا دانشگاهیان تقصیر را گردن صنعت میاندازند و صنعتگران هم دانشگاه را مقصر میدانند، این یک حلقه مفقوده است و حتما باید این ارتباط برقرار شود.
در کشورهای پیشرفته هم اگر پروژهای موفق میشود و تکنولوژی رشد میکند، معمولا به این دلیل است که ارتباط بین صنعت و دانشگاه باعث این موفقیت شده است، اما در ایران متاسفانه درصد زیادی در این بخش، ناموفق بوده ایم.
سلطانی تولید کننده و فعال اقتصادی درباره تعامل صنعت و دانشگاه در ایران میگوید: توانمندی که در صنعت وجود دارد با دانش دانشگاهیان میتواند به بهره وری و رونق تولید منتهی شود.
وی گفت: اگر قرار باشد صنعت و دانشگاه به تعامل برسند باید از رابطه این دو، بازتعریفی صورت گیرد.
سلطانی گفت:دولت باید در عمل موانع و بروکراسیها را بردارد با شعار دادن، اتفاقی نمیافتد.
وی تاکید کرد: اگر تصمیمی در این بخش میخواهیم، بگیریم باید با حضور صنعتگر و دانشگاه باشد و اگر دستوری بخواهیم کاری انجام دهیم اوضاع همین میشود که هست.
سلطانی گفت:در حال حاضر صنعت و دانشگاه از یکدیگر بی بهره هستند و باید سازوکاری تعیین شود که دانش داشگاهیان در صنعت تجاری شود.
صنعت و دانشگاه به یکدیگر نیازمندند، اما انگار راه تعامل با یکدیگر را نمیدانند.
گزارش: امیر اصلانخانی