مصرف کنندگان مرغ توجه کنند؛
چرایی سبز شدن عضله سینه مرغ
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در خصوص شایعات منتشره شده در فضای مجازی در خصوص آلودگی گوشت مرغ به شفاف سازی موضوع و تنویر اذهان عمومی پرداخت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، در پی انتشار تصاویری در فضای مجازی در خصوص سبز شدن عضله سینه مرغ و ربط دادن این قضیه به استفاده از هورمون در پرورش مرغ گوشتی روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با انتشار مطلبی به روشنگری در خصوص این قضیه پرداخته است. مصرف کنندگان محترم توجه داشته باشند که سبز شدن عضلات سینه مرغ تنها یک سندورم ناشی از عدم خونرسانی کامل به عضله عمقی سینه و یا نگهداری مرغ زنده در شرایط نامناسب است که در ظاهر قابل مشاهده و تشخیص نمیباشد.
کمبود اکسیژن در سالنهای پرورشی از جمله عواملی است که در این عارضه تاثیرگذار است، عضله سبز عارضهای است که بیشتر به دلیل کمبود اکسیژن در بافتهای بدن مرغ اتفاق میافتد به خصوص بافت سینه که به خاطر بال زدنهای مکرر که ممکن است اکسیژن کافی به آن نرسد.
لازم به توضیح است که این موضوع ارتباطی به عفونت و بیماری باکتریایی و تزریق هورمون ندارد و برخلاف اظهارات کذب منتشر شده که سبز شدن عضله سینه مرغ به تزریق هورمون نسبت داده شده باید توجه داشت که تزریق هورمون غیرمنطقی و غیرعلمی است؛ چراکه اصولا هورمون پایه پروتئینی داشته و اسیدهای معده آن را از بین میبرد و همچنین باید در صورت استفاده از هورمون تزریقی به تک تک طیور یک مرکز تزریق صورت گیرد که این امر هم غیرمنطقی است و هم مقرون به صرفه نیست.
همچنین در کشتارگاههای صنعتی مرغ کادر نظارت بهداشتی توسط دکتر دامپزشک و یک کارشناس دامپزشکی به صورت مستمر انجام میگیرد، اما این عارضه در ظاهر هم قابل تشخیص نیست و تنها در هنگام باز شدن سینه قابل رویت است.
از سوی دیگر شهروندان توجه داشته باشند که در صورت مشاهده این عارضه در مرغ اگر گوشت بوی نامطبوعی نداشته باشد میتوانند قسمت تغییر رنگ داده شده را جداسازی و بقیه را مصرف کنند، چرا که هیچ گونه خطری برای سلامت آنها نخواهد داشت.
لازم به توضیح است انتشار فایلهای تصویری و متنهای منتشر شده در فضای مجازی که مبتنی بر نشر اکاذیب توسط افراد غیر کارشناس است تنها موجب تشویش اذهان عمومی و باعث ضربه به صنعت پرورش طیور کشور و کاهش مصرف مرغ در جامعه میشود.
مصرف کنندگان محترم میتوانند با اطمینان خاطر و بدون دغدغه فرآوردههای خام پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت داشتن هرگونه سوال، انتقاد و یا پیشنهاد با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان تماس حاصل نمایند.