کشاورزان استان اصفهان برای کشت فراسرزمینی در اوکراین اعلام آمادگی کردند.
احمدرضا همتی،بسیاری از کشورهای منطقهی خاور نزدیک ، شمال آفریقا و جنوب آسیا را با کمبود منابع آب روبرو دانست و افزود: این درحالیست که کشورهای آسیای میانه و آفریقا مرکزی و جنوبی زمین و منابع آبی مناسب برای کشاورزی دارند.
وی گفت : اکنون 499 دشت کشور با افت شدید و نگرانکننده سطح آب روبرو هستند و 291 دشت هم از نظر برداشت آب ممنوعه و بحرانی اعلامشده است.
مسوول کارگاه ویژه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان کالاهای عمده وارداتی ای استان را شامل دانه ذرت دامی ، برنج ، سویا، دانه سخت گندم ، شکر تصفیه نشده ، روغن خام سویا، پالم اولئین، قطعات گوشت بی استخوان یخ زده ازنوع گاو، موز سبز تازه یا خشک کرده و کره بسته بندی شده دانست و گفت: در این شرایط برای کاهش واردات و رفع مســـایل داخلی کشاورزی در حوزه منابع کشـــاورزی فرا ســـرزمینی به گفته مسوولان دولتی تاکنون با 17 کشور دنیا در بیش از دو میلیون هکتار مساحت تفاهم نامه اجرا شده است.
وی تاکید کرد: کشت فرا سرزمینی شامل بهرهبرداری از منابع، عوامل، ظرفیتها و امکانات دیگر کشورها برای تولید محصولات کشاورزی موردنیاز برای حفظ منابع پایه تولید و ارتقای امنیت غذایی و دیگر نیازهای صنعتی کشور است .
نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان هم محصولات دانههای روغنی شامل سویا، کلزا، آفتابگردان و ذرت را در اولویت کشت فرا سرزمینی دانست و گفت: شکر، برنج، گندم و جو هم در ردههای بعدی اولویت کشت فرا سرزمینی قرار گرفته است .
مسعود عبدالهی کشور اوکراین را از ظرفیت مناسبی برای کشت فرا سرزمینی برخوردار دانست و گفت: اوکراین از سرسبزترین کشورهای جهان نخستین صادرکننده گندم و دومین صادرکننده روغن آفتابگردان ،غلات و سومین صادرکننده ذرت و مرغ در اروپا و هفتمین در جهان است.
وی تاکید کرد: محصولات هدف کشت فرا سرزمینی استان اصفهان شامل آفتابگردان ،سویا،ذرت و کلزا و محصولات زراعی قابلکشت در اوکراین گندم ،جو ،پنبه ،چغندر و سیب نیز هست.