با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، 33 پروژه بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی در استان اردبیل افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این طرح ها در شهرستانهای نمین، کوثر ، خلخال و اردبیل با صرف اعتباری بالغ بر 57 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیدند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، پروژههای شامل بلوک زایمانی، مرکز رادیوتراپی ، پایگاههای اورژانس و مراکز ضامن سلامتی شهری و روستایی بود که در شهرهای خلخال، گرمی، بیلهسوار، نمین، اردبیل، و کوثر به بهرهبرداری رسید افزود: از مهمترین پروژه های افتتاح شده در این سفر، کلینیک ویژه تخصصی نمین و بیمارستان 32 تختخوابی کوثر بودند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، کلینیک ویژه تخصصی نمین به متراز 784 متر به بهره برداری رسید که دارای هشت درمانگاه تخصصی از جمله ارتوپدی، چشم، داخلی، جراحی عمومی، زنان و زایمان ، اطفال و رادیولوژی و سونوگرافی است .
دکتر اخوان اکبری افزود: برای ساختمان این پروژه 2 میلیارد تومان و برای تجهیزات آن نیز تاکنون بیش از 250 میلیون تومان هزینه شده است.
وی ادامه داد: برای توسعه بیمارستان امام خمینی نمین نیز یک میلیارد تومان هزینه شده که برای این پروژه ها از محل طرح تحول نظام سلامت منابع اعتباری تامین شده است.
اخواناکبری درباره بیمارستان کوثر نیز گفت: این پروژه در قالب 32 تخت در زمینی به مساحت 3 هزار و 243 مترمربع احداث شده است، و برای این مجموعه با تجهیزات و ساختمان مورد نیاز 15 میلیارد تومان هزینه شده است.
وزیر بهداشت در سفر به استان اردبیل همچنین از مراکز مختلف بهداشتی و درمانی استان اردبیل و به ویژه بیمارستان تخصصی مرکز سوانح سوختگی (تروما) در اردبیل ، مرکز رادیو تراپی اردبیل و بیمارستان خلخال بازدید کرد.
تلاش برای ارتقاء خدمترسانی در بخش درمان
وزیر بهداشت هدف از سفر به استان اردبیل را بررسی و افتتاح پروژه های درمانی شهرستان اردبیل ، نمین خلخال و کوثر اعلام کرد و در مراسم افتتاح همزمان 33 پروژه که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد گفت: طرح تحول سلامت بدون هیچ کم وکاستی درحال اجرا هست و دردولت دوازدهم نیز استمرار خواهد داشت.
دکتر قاضی زاده هاشمی افزود : کاهش هزینه ها، بیمه شدن رایگان 11میلیون ایرانی ،افزایش 24 هزار تخت بیمارستانی ، فعالیت 12 هزار پزشک ،6 هزار مرکز خانه بهداشت از دستاوردهای طرح تحول سلامت است که با هزینه بالغ بر سه میلیارد تومان تجهیزات پزشکی درمسیر ارایه خدمات مطلوب افزایش یافت.
وی درباره افزایش تعداد تخت های بیمارستانی در استان اردبیل بیان کرد: تا سال ۱۴۰۴ استان اردبیل حداقل به ۲ هزار تخت بیمارستانی جدید نیاز دارد که ما از مدت ها قبل پیشنهاد این امر را به شورای اقتصاد و سازمان برنامه ریزی داده ایم اما اعتباری برای ساخت آن وجود ندارد و برای تحقق این امر نیاز به سرمایه گذاری خارجی و فاینانس هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز در مراسم افتتاح این طرح ها اظهار کرد: ما تلاش کردیم تا در قالب اجرای این پروژهها سرعت خدماترسانی را در حوزه بهداشتی و درمانی ارتقا دهیم و زمینه سهولت دسترسی مردم به این امکانات را فراهم کنیم.
دکتر قدرت اخوان اکبری اظهار کرد: از سال 93 و با اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و درمان تحولات محسوسی را شاهد هستیم به طوری که خدماترسانی به مردم با رضایتمندی نسبی و بیش از 90 درصدی آحاد مردم روبهرو بوده است.
وی با بیان اینکه در قالب طرح تحول سلامت بیش از 187 میلیارد تومان در قالب بستههای خدماتی هزینه شده است، گفت: پرداختی مردم در سالهای اخیر و با اجرای طرح تحول سلامت به کمتر از 5 تا 6 درصد از کل هزینه درمان کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل افزود: همچنین با اجرای طرح تحول سلامت مراجعات مردم به اورژانس 21 درصد و در حوزه بستری نیز 14 درصد در این چند سال افزایش یافته و 34 هزار زایمان طبیعی رایگان به ثبت رسیده و اعمال سزارین 11 درصد کاهش یافته است.
دکتر اخواناکبری با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی با 7 هزار و 500 نفر نیرو و 15 مرکز آموزشی، درمانی و بیمارستانی و 10 دانشکده و دو مرکز جامع سلامت فعالیت خود را از سال 72 آغاز کرده است، افزود: در این دانشگاه 231 هیأت علمی در 41 رشته و بیش از 3 هزار و 200 دانشجو مشغول فعالیت هستند و 670 مرکز بهداشتی و خانه بهداشت و پایگاههای سلامت در استان اردبیل فعالیت میکنند.
بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان تروما
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به اردبیل از بیمارستان تروما در اردبیل بازدید کرد.
در این بازدید که به همراه استاندار اردبیل، فرماندار و دیگر مسؤولان استان اردبیل انجام شد وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بخشهای مختلف بیمارستان ترومای اردبیل بازدید کرد.
در این بازدید پیمانکار پروژه توضیحاتی در مورد بخشهای مختلف اجرایی این بیمارستان در یک دهه اخیر ارائه کرد و خواستار تامین اعتبار بیشتر برای تکمیل این پروژه شد.
بیمارستان سوانح و سوختگی اردبیل که از سال 86 در حال ساخت است بیش از 85 درصد پیشرفت دارد و بر اساس استانداردهای جدید اجرایی شده و پیشبینی میَشود در صورت تامین اعتبار تا پایان امسال این پروژه تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بازدید از این بیمارستان گفت: بیمارستان ترومای اردبیل باید در سال 90 تکمیل و راهاندازی میشد که در گذشته در اجرای این پروژه قصور شده است.
وی گفت: این پروژه به دلایل مختلف معطل مانده و ما در این دوره سعی میکنیم با همت و تلاش مضاعف بیمارستان ترومای اردبیل را به بهرهّرداری برسانیم تا از حجم کاری سایر بیمارستانهای فرسوده اردبیل کاسته شود.
هاشمی گفت: در برخی از شهرستانها نیز نظر مشگینشهر نیاز به احداث بیمارستان است که ما بر اساس ظرفیت شهرستانهای استان در احداث و تکمیل این بیمارستان اقدامات موثری را انجام دادیم.
وی در مورد رابطه کشورمان با آذربایجان در مبادلات حوزه بهداشتی و درمانی گفت: به دنبال سفر روسای جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان و مذاکرات انجام شده قرار بود اتفاقات زیادی رخ بدهد که تاکنون بخشی از این مفاد تفاهمنامه فی ما بین به نتیجه نرسیده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: قطعا با راهاندازی مرکز دارویی در آذربایجان و همچنین اعزام پزشکان متخصص به آن کشور تقویت روابط بین ایران و آذربایجان میسر خواهد بود که در این زمینه قطعا پیگیریها برای توانمندسازی امر و تلاش برای اقدامات موثر در این زمینه در حال انجام است.
اما سرپرست پروژه ترومای اردبیل در جریان بازدید وزیر بهداشت از این پروژه اظهار کرد: تکمیل بیمارستان سوانح و سوختگی اردبیل علاوه بر برخی مشکلات حقوقی به ده میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که امیدواریم با مساعدت وزیر و مسؤولان امر هر چه سریعتر با تزریق اعتبارات این پروژه جان دوباره بگیرد.
بهنام خوش باطن با بیان اینکه با تکمیل این پروژه فقط در بخش ساختمانی 15 میلیارد تومان سرمایهگذاری میشود، گفت: در نقشه اولیه 125 تخت پیشبینی شده بود که با بازبینی انجام شده این تعداد به 118 تخت رسیده که مربوط به سوختگی و همچنین مربوط به بخشهای مختلف سوختگی و عمومی است.
وی با بیان اینکه این بیمارستان بر اساس آخرین استانداردها در حال احداث است، گفت: با توجه به اینکه 15 درصد مرگ و میرها در استان اردبیل بر اثر سوختگی است ما ناگزیر هستیم تا بیمارانمان را به تهران و سایر استانها اعزام کنیم که البته در تهران و شیراز بیمارستان مجهز سوختگی و سوانح وجود دارد.
وی به مشکلات اجرا و احداث این بیمارستان اشاره کرد و یادآور شد: جالب است این بیمارستان در یک محل نامناسب سال 86 طراحی شده و ما در مراحل اجرایی مختلف با مشکلات و نارساییهای مختلف روبهرو بودیم.