رئیس خانه صمت ایران : انتخاب وزرای اقتصادی باید استراتژیک باشد
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: از مسئولان انتظار داریم در انتخاب وزرای اقتصادی در دولت دوازدهم حداقل انتظارات جامعه را در نظر بگیرند، نمی شود با بهره حدود 40 درصد تولید صادرات محور داشتیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالوهاب سهل آبادی در نشست خبری افزود: در مورد مالیات و ارزش افزوده معتقدیم روش بگونه ای است که تولید را با مشکل مواجه می کند و انتظار داریم بگویند در مورد مشکلات ما در این حوزه ها ومسائل گمرکی و واردات مواد اولیه که مشکل داریم چگونه می خواهند عمل کنند.
وی گفت: پرداخت تسهیلات در قالب رونق تولید که گفته می شود 16 تا 20 هزار میلیارد تومان پرداخت شد ، رونق حاصل نکرد بلکه دیون ما را به روز کرد.
سهل آبادی افزود: در تحریم ها و یارانه ها و ... نقشی نداشتیم چرا باید تبعات آن را ما بپردازیم.
وی گفت: برخوردی که امروز بانکها با صنعتگران و معدنکاران می کنند ، باعث زندانی شدن و ممنوع الخروجی فعالان عرصه صنعت و معدن می شود.
سهل آبادی افزود: در یکدوره ای اشتباه در ادغام ها شد ، دیگر نباید وزارت صنعـت، معدن و تجارت تفکیک شود ، وزیری باید انتخاب شود که تفویض اختیار کند و کارها به استانها واگذار شود و بداند چگونه با کارخانه متوقف و تعطیل برخورد کند و حرف آنها را بشنود.
وی گفت: سه جانبه گرایی (دولت، کارفرما و کارگر) می تواند مشکلات کشور را حل کند ولی تاکنون چنین اتفاقی نیافتاده است.
سهل آبادی افزود: 300 هزار واحد صنعتی مسکل دارد و امروز بانکها وقتی به سپرده های بالای 5، 10، 30 میلیارد تومان سود بالاتری می دهند چگونه کسی راضی می شود پول خود را وارد تولید کند، در چنین شرایطی هیچ منابعی به تولید و صنعت تخصیص نمی یابد.
وی گفت: تا زمانیکه شبکه توزیع همراه شبکه تولید نشود نمی توان تولید ملی داشت.
سهل آبادی افزود : صدا و سیما موظف است در تبلیغات کالای ایران پیشگام باشد ولی متاسفانه آنقدر هزینه تبلیغ بالاست که نمی توان تبلیغ کرد، متاسفانه هنوز در صدا و سیما کالای خارجی تبلیغ می شود.
وی گفت: ما مشکل تامین وثیقه با بانکها داریم، ارزش گذاری در مورد وثایق ما متاسفانه یکطرفه است و باید حق ما در این بخش دیده شود.
سهل آبادی افزود: در خصوصی سازی موفقیتی تاکنون حاصل نشده و کسانی وارد شدند که دنبال سود خود بودند در استانهای مختلف مثل آذربایجان شرقی و اصفهان این مشکلات را داریم.
وی گفت : در خصوصی سازی باید با بخش خصوصی همراهی کنند در خصوصی سازی ها دقت بیشتری داشته باشند.
سهل آبادی افزود: بعد از سالها دادگستری ها به نتیجه رسیدند که تعداد شعب تخصیص داده شده برای اعلام ورشکستگی ها کم است و باید گفت در بخش صنعتی ، نزدیک به 30 درصد ظرفیت را فعال داریم.
وی گفت: در بخش معدن که می تواند جایگزین نفت شود هیچ کاری نکرده ایم و اگر معدنکاران با ماشین آلات قدیمی و بدون آموزش کار میکنند، در صنایع معدنی هم توفیقی نداشتیم.
سهل آبادی افزود: ظرفیت تولید ما از 30 درصد بالاتر نرفت، اشتغال هم کاهش داشته و
اشتغال در استانهای صنعتی در سال 95 کاهش یافته است.
وی گفت: برای وزارتخانه های اقتصادی و کار و تولید کسانی را انتخاب کنند که نظر بخش خصوصی را بپذیرند، اتاق فکر با تولید کنندگان کشور ایجاد و نظرات آنها را در رفع مشکل تولید و صادرات داشته باشد.
سهل آبادی افزود: اصلاح نظام بانکی، مشخص شدن وضعیت نرخ ارز، تفویض اختیار به استانها و عدم مراجعه به مرکز برای رفع مشکلات از انتظارات ماست.
وی گفت: انتظار ما از دولت آینده این است که نسبت به دیون گذشته تولیدکنندگان مثل همه جای دنیا فکر بکند، تسهیلات 76 هزار میلیارد تومانی در واقع دیون گذشته را صاف کرد ولی هنوز سود تسهیلات بالاست و کسانی باید تیم اقتصادی دولت را مدیریت کنند که به تمام مشکلات این حوزه اشراف داشته باشند.
سهل آبادی افزود : در زمان رکود تولیدکنندگان مجبور می شوند محصولات خود را مدت دار بفروشند و این بازپرداخت را با مشکل همراه می کند، وقتی نرخ ارز مدتها ثابت است و با کاهش تورم تغییر نمی کند ، تولیدکننده متضرر و قاچاقچی منتفع می شود.
وی گفت: بانکها چگونه می توانند به سپرده گذاران 24 درصد سود بدهند و تسهیلات با نرخ 18 درصد پرداخت کنند، هنگام پرداخت تسهیلات انتظار داریم نظر تشکل ها را دریافت کنند.
سهل آبادی افزود: برخی از همکاران ما توان توسعه داشتند ولی متاسفانه برای توسعه منابع دریافت کردند.
وی گفت: امسال قرار است 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رونق فعالیت های اقتصادی پرداخت شود که شامل حوزه های متعددی خواهد شد ولی تا وضعیت دیون تولیدکنندگان مشخص شود، پرداخت این تسهیلات کاری از پیش نمی برد.
سهل آبادی افزود: ما در مدیریت بر منابع مالی، منابع انسانی عارضه یابی و بهره وری مشکل داریم، ما یک استراتژی مشخص برای توسعه صنعتی نداریم.