با هدف حفاظت محیط زیست نایلون های مورد استفاده در کشت محصولات جالیزی در منطقه مغان جمع آوری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: پسماندهای نایلونی که در منطقه مغان برای کشت گیاهان جالیزی از جمله هندوانه مورد استفاده قرار میگیرد با پیگیری های اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همکاری ادارات منابع آب و جهاد کشاورزی توسط زارعان جمع آوری میشود.
محمد خداپرست با اشاره به مضرات و خساراتی که مواد نایلونی به محیط زیست وارد و سبب آلودگی خاک میشود، از پیگیری قضایی افرادی که به دلیل عدم مدیریت صحیح و رهاسازی پسماندهای نایلونی موجبات آلودگی خاک را فراهم کرده باشند خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیماامسال بیش از یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان های پارس آباد و بیله سوار به کشت محصولات جالیزی اختصاص یافته است.
چند سالی است که در جالیزها برای حفظ آب، از طریق تعریق و جلوگیری از رشد علفهای هرز ، از نایلونهای عریض استفاده می شود. اما این فواید در برابر زیانهای بیشمار این ماده پلیمری بسیار ناچیز است.
پلاستیک بعد از نفوذ در خاک تا 300 سال تجزیه نشده و به صورت عایق، مانع تنفس طبیعی خاک میشود. مواد پلاستیکی و پلیمری بهعلت دارا بودن مواد نفتی و خاصیت تجزیهناپذیری در خاک باقی میمانند و به این ترتیب مواد شیمیایی آن بهتدریج از طریق خاک وارد زنجیره غذایی انسان میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیماورود مواد پلیمری به زنجیره غذایی انسان، منجر به بروز انواع اختلالات گوارشی و ریوی، سرطان و سایر بیماریهای غیرواگیر میشود./