نماز جمعه در جمهوری اسلامی ۴۰ ساله شد
سخنران پیش از خطبههای نمازجمعه این هفته تهران پنجم مرداد را آغاز چهلمین سال برگزاری نمازجمعه پس از انقلاب اسلامی اعلام کرد و تبریک گفت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام عباسعلی اختری در سخنانی که پیش از خطبه های امروز نمازجمعه تهران در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) ایراد کرد، سالگرد پنجم مرداد برگزاری نخستین نماز جمعه به امر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران(ره) را گرامی داشت.
وی افزود: نخستین نمازجمعه تهران پنجم مرداد 1358 به امامت آیت الله طالقانی و به امر امام راحل(ره) برگزار شد.
عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه گفت: در سراسر کشور 885 شهر نمازجمعه برپا می کنند.
اختری افزود: 885 امام جمعه با همکاری امامان جمعه موقت این نمازهای جمعه را اقامه می کنند.
وی گفت: هزار و 800 امام جمعه و امام جمعه موقت با ستادهای نمازجمعه در برپایی نماز همکاری دارند.
این عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه افزود: 43 هزار نفر از اعضای ستادهای نمازجمعه نیز برای برگزاری این فریضه الهی تلاش می کنند که 27 هزار نفرشان را برادران و 16 هزار نفرشان را خواهران تشکیل می دهند.
اختری گفت: نهادهایی مانند سازمان بسیج و نیروی انتظامی و دیگر نهادها نیز در برگزاری نمازجمعه مشارکت و همکاری دارند.
وی افزود: 228 مصلی نمازجمعه در کشور طراحی شده که 29 مصلی درحال ساخت است.
اختری ادامه داد: مابقی شهرها نیز نمازجمعه در مساجد، حسینیه ها و دیگر اماکن مقدس برگزار می شود.
وی گفت: ستادهای نمازجمعه 300 گونه نشریه مختلف منتشر می کنند و 400 واحد فروش کتاب های مذهبی و دینی دارند.
عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه افزود: ستادهای نمازجمعه 250 واحد مشاوره دائم و 400 واحد مشاوره موقت را نیز تحت پوشش دارند.
اختری گفت: از سال 93 تاکنون 430 عنوان کتاب در نمازجمعه با تلاش ستادهای نمازجمعه معرفی و در اختیار نمازگزاران قرار گرفته است.
وی با اشاره به حضور فعال دانشجویان و نمایندگان دانشجویی در نمازهای جمعه سراسر کشور افزود: تاکنون 700 نفر از نمایندگان دانشجویان در سخنرانی های پیش از خطبه های نمازجمعه های سراسر کشور سخنرانی و نظرات خود را آزادانه بیان کرده اند.
اختری همچنین از تلاش های حجت الاسلام تقوی رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور در سفر به استان های مختلف و آموزش و نظارت و ساماندهی امور ائمه جمعه قدردانی کرد.
وی حضور پرشور اقشار مختلف مردم در نمازجمعه را دارای اهمیت خاصی ارزیابی کرد.
اختری افزود: نمازجمعه از شعائر الهی و اسلامی است که به معنی نماد و نشانه دین و خداست.
سخنران پیش از خطبه های این هفته نمازجمعه تهران با اشاره به اهمیت جایگاه نمازجمعه گفت: مسئولانی که کمتر در نمازجمعه شرکت می کنند بدانند که به چه جایگاهی کم توجهی کردند و آنان که به صورت مرتب شرکت می کنند بدانند که چه جایگاهی را بزرگ داشته اند.
وی در ادامه به جایگاه نمازجمعه در اسلام و اهمیت آن اشاره کرد و افزود: امامان جمعه دیدگاه های دین و پیام رهبری را به نمازگزاران ابلاغ می کنند و مانند عسل شفابخش عصاره باغ دین را در اختیار میهمانان نمازجمعه قرار می دهند.
اختری گفت: نمازجمعه جهاد کبیر است که ریشه جهاد نظامی و اقتصادی و دیگر جهات های دینی است.
وی افزود: دور شدن از نماز جمعه به معنی دور شدن از فرهنگ قرآن است.
اختری با بیان اینکه کافران به قرآن دو گونه اند، گفت: برخی کافران اعتقادی مانند افراد خدانشناس و استکبارند اما گونه دوم در نام مسلمانند اما کافر عملی اند و در عمل اعتقاد به قرآن ندارند.
وی افزود: کافران عملی با رفتار و گفتارشان نمازجمعه را کم رنگ می کنند که مسلمانان نباید به آنان اجازه دهند که نمازجمعه را به عنوان نماد دین و اسلام کم رنگ کنند.
عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه گفت: امامان معصوم(ع) نیز فراگیری و انتقال معارف دین را حتی در جلسات کوچک احیاکننده و زنده کننده مرام و دینشان می دانند چه برسد به نمازجمعه ای که باشکوه و چند هزار نفری برگزار می شود و در آن مضامین دین انتقال داده می شود.
اختری در ادامه افزود: نمازجمعه مانند شجره طیبه ای است که در قرآن به آن اشاره شده و میوه های آن همیشگی است.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) گفت: از نظر پیامبر(ص) شخص ایشان اصل درخت دین، حضرت فاطمه(س) شاخه آن حضرت علی(ع) عامل به ثمررسیدن آن و امامان حسن و حسین علیهم السلام نیز میوه آن هستند.
اختری افزود: شیعه افتخار کند که از نظر پیامبر(ص) برگ این درخت و موجب حیات و سرسبزی آن است.