تاکید استاندار بر برطرف شدن مشکلات واحدهای صنعتی زیان ده
استاندار خراسان جنوبی گفت : واحدهای صنعتی زیان ده در صورت داشتن مزیت رقابتی، باید مورد حمایت قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، استاندار امروز در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: برخی واحدهای صنعتی استان به دلیل زیانهای انباشته، مشمول عدم اعطای تسهیلات بانکی ماده 141 قانون تجارت شده اند و بانکها نمی توانند به آنان تسهیلات بدهند. پرویزی افزود: شورای گفتگو باید با یک بررسی کارشناسی مشخص کند اگر واحدهای صنعتی در استان وجود دارند که دارای مزیت رقابتی هستند و بازار فروش داخلی و خارجی دارند،امکان پرداخت تسهیلات برای خروج از رکود و ورشکستگی برایشان فراهم شود.
گفتنی است به موجب ماده 141 قانون تجارت، شرکتهایی که زیان انباشته ناشی از فعالیت اقتصادی شان به بیش از نصف سرمایه رسیده، مشمول شرایط ورشکستگی می شوند و دریافت تسهیلات بانکی برای آنها غیرممکن است.
وی همچنین با تاکید بر پیگیری مشکلات سرمایه گذاران خارجی و راکد ماندن 10 درخواست سرمایه گذاری خارجی گفت:برخی درخواستهای سرمایه گذاری از سوی دلالان مطرح می شود و مرکز خدمات سرمایه گذاری، مهلت یک ماهه به این افراد بدهد و اگر به نتیجه نرسید این درخواستها لغو شود.
استاندار درباره بازاریابی فروش محصولات تولیدی استان نیز گفت:از اتاق بازرگانی انتظار می رود در این زمینه کمک بیشتری به بازاریابی و فروش محصولات استان کند و دستگاههای اجرایی هم در این زمینه فعالتر شوند.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست گفت: قبول داریم که واحدهای تولیدی استان دچار زیان شده اند اما باید بپذیریم که بخش عمده ای از مشکلات تولید، خارج از توان و اراده صنعتگران بوده و زیان انباشته دارند.
احتشام افزود:باید برای رفع مشکل تسهیلات به این واحدها، صنایع صادرات محور، دارای مزیت رقابتی و دارای بازار فروش را باید از مشمول ماده 141 خارج کرد و با بررسی کارشناسی، بانکها به این واحدها تسهیلات ارایه دهند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی هم در این نشست با ارایه گزارشی از میزان سرمایه گذاری خارجی در استان گفت:سرمایه گذاری خارجی مصوب در استان از سال 85 تاکنون بیش از 650 میلیارد دلار بوده که مربوط به استخراج و بهره برداری معادن کروم، نساجی، زغال سنگ، شمش چدن، تولید بتن آماده و پرورش صنعتی شتر است.
جعفری افزود:از این میزان سرمایه گذاری تاکنون 47 میلیون دلار برای 5 طرح جذب شده است و4 طرح به ارزش 556 میلون دلار هم در حال پیگیری برای ورود سرمایه و ماشین آلات است.
وی گفت:از ابتدای سال 95 تا پایان خرداد امسال 34 درخواست سرمایه گذاری در استان ثبت شده است که 20 مورد درخواست سرمایه گذاری خارجی و 14 مورد هم درخواست سرمایه گذاری داخلی بوده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی افزود: از این میزان 28 درخواست مربوط به سرمایه گذاری در زمینه انرژی های نو و احداث نیروگاههای خورشیدی و بادی است که سرمایه گذارانی از کشورهای آلمان، اتریش، ایتالیا، کانادا، چین، ترکیه، کره جنوبی، سوئیس، هلند، مراکش و تاجیکستان اعلام آمادگی کرده اند.
جعفری با بیان اینکه از 28 درخواست سرمایه گذاری انرژی های نو، 12 طرح مجوز سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق ایران را گرفته اند گفت:به دو سرمایه گذار در این حوزه زمین واگذار شده و قراردادشان با وزارت نیرو بسته شده است.
وی همچنین تامین نشدن آب برای کارخانه شمش چدن خوسف، صادر نشدن مجوز زیست محیطی برای ساخت کارخانه شمش فولاد خوسف، تامین نشدن آب مورد نیاز طرح استخراج و بهره برداری معادن زغال سنگ طبس و نقل و انتقال ارز را از مشکلات سرمایه گذاران آلمانی و چینی این طرحها دانست که بهره برداری این طرحها را به تاخیر انداخته است.