به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی هاشمی در نشست بررسی مشکلات تامین آب شرب میانه افزود : هم اکنون سد
گرمی چای 65 درصد پیشرفت دارد و برای تکمیل آن به بیش از یک هزار و 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی گفت: به لحاظ محدودیت منابع مالی، تصمیم گرفته شده است با هزینه 300 میلیارد ریالی ، به میزان لازم آب در پشت سد آبگیری شود تا بتواند آب شرب میانه را تامین کند.
هاشمی ادامه داد : دو سال زمان می برد تا این سد به مرحله آبگیری برسد و به موازات آن باید خط انتقال به میانه نیز تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گفت : تکمیل انتقال آب به میانه که 20 کیلومتر از آن باقی مانده، در چارچوب B.O.T انجام خواهد شد و اساس این قرارداد هم به این صورت است که سرمایه گذار با فروش آب به مدت 18 سال از آن درآمد کسب می کند.
هاشمی با بیان اینکه تصفیه خانه طرح آب شرب میانه بالای 90 درصد پیشرفت دارد و فقط نصب تجهیزات مانده است افزود: دلیل تعویق در نصب تجهیزات به خاطر تمام نشدن سد است تا موجب استهلاک تجهیزات نشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان آذربایجان شرقی ادامه داد : حدود 90 درصد مصرف آب در استان مربوط به بخش کشاورزی است پس باید بیشترین فرهنگ سازی و رعایت مصرف بهینه در این بخش صورت گیرد تا کشاورزان در زمینه نحوه آبیاری به سمت مدرن کردن کشاورزی برای بهره برداری درست بروند.
هاشمی با اشاره به اینکه در استان 30 هزار حلقه چاه مجاز و 25 هزار چاه غیرمجاز وجود دارد گفت: خوشبختانه در سال 94 ، دو هزار حلقه و در سال گذشته 2 هزار و 500 حلقه چاه در استان مسدود شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی مهمترین برنامه سازمان آب در طول برنامه ششم را توقف کاهش آب های زیرزمینی دانست و افزود: با اقدامات حفاظتی به این موضوع دست یافته ایم و باید در طول 20 سال آینده سفره های آب زیرزمینی را به تعادل پایدار و تراز مناسب برسانیم.
فرماندار شهرستان ویژه میانه هم تسریع در روند آغاز عملیات آب آشامیدنی به میانه را خواستار شد.
حمید شکری با بیان اینکه تامین آب شرب مطلوب برای میانه از نیازها و اولویتهای مهم مردم میانه به شمار می رود افزود: آب آشامیدنی مورد استفاده در میانه از لحاظ استاندارد و بهداشت مشکلی ندارد اما دارای سختی است.