تولید گیاه سالیکورنیا که به صورت آزمایشی در قم کاشته شده بود به بار نشسته تا بتواند به کمک حل مشکل ریزگردها و آب شور قم بیاید.
وی میزان مصرف آب این گیاه را بسیار کم خواند و گفت: تنها هفته ای یکبار با آبی که شوری آن به 40 هزار هم می رسد، آبیاری می شود.
صادقی مدیر کارخانه کود آلی که گیاه سالیکورنیا در کنار کارخانه اش کاشته شده هم گفت: این گیاه علاوه بر اینکه می تواند پوشش مناسبی برای زمین های لم یزرع قم باشد می تواند با آب شور چاه و زه کشی کارخانه سیرآب شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم از وجود 200 هزار هکتار زمین غیر قابل کشت در قم خبر داد و گفت: این طرح می تواند پوشش مناسبی برای این گونه زمینه ها باشد.
طلایی افزود: با کاشت گیاه سالیکورنیا می توان مشکل آب های شور و خاک های شور در فلات مرکزی و دریاچه نمک حل کرد که بعد از برداشت سالیکورنیا در مهرماه، این گیاه به صورت گسترده در اطراف دریاچه نمک کاشته می شود.
به گفته مدیر کل مدیریت بحران استان قم منشا ریزگردها در قم، منشا داخلی است با این وجود، چنین طرحی و در کنار آن گیاه کاپاریس که یک ماه گذشته در اطراف کوه نمک در جعفرآباد قم کاشته شد، کمک شایانی به کاهش معضل ریزگردها می کند.