گشت و گذار سایبری؛
10 شهر تمیز دنیا کدامند؟
هامبورگ در آلمان تمیزترین شهر دنیا و بعد از آن به ترتیب؛ شیکاگو، کپنهاگ، هونولولو، هلسینکی، ریکیاویک، وین، ژنو و ... تمیز ترین شهرها دنیا هستند.
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا وسیما؛ شهرهایی در این سیاره قرار گرفته اند که از شرایط آب و هوایی و وضعیت اقلیمی و فرهنگی خوبی برخوردارند و به عنوان شهرهای پاکیزه ی دنیا شناخت شدند. این شهرها به یک باره در این لیست قرار نگرفته اند بلکه با برنامه ریزی هایی مرتب و پیشرفته طی سالیان سال به این جا رسیده اند. هامبورگ در آلمان
تمیزترین شهر دنیا، هامبورگ دومین شهر بزرگ در آلمان است که با برنامه ریزی ها در زمینه های زیست محیطی توانسته به حفظ پاک بودن خود کمک زیادی کند. این شهر در برنامه ریزی هایی که انجام داده قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میزان سطح دی اکسید کربن را به مقدار ۸۰% کاهش دهد. یکی دیگر از فعالیت هایی که قرار است صورت بگیرد استفاده از خودروهای سبز عمومی می باشد و این به معنای عاری بودن سطح خیابان ها از اتومبیل های شخصی می باشد
شیکاگو در آمریکا
این شهر که از نظر وسعت در رتبه ی ۳ ایالات متحده ی آمریکا قرار دارد و جمعیتی برابر با ۲.۷ میلیون نفر در آن زندگی می کنند توانسته به خوبی با مشکلات زیست محیطی کنار آمده و در لیست ما قرار بگیرد. در سطح شهر حدود ۱۸۶,۰۰۰ متر مربع فضای سبز قرار گرفته و بیشتر آن ها نیز بر روی سقف خانه ها و آپارتمان ها قرار گرفته و این به بهبود وضعیت کیفی هوا و آلودگی آن کمک می کند. مردم نیز با استفاده از وسایل نقلیه ی عمومی به حفظ پاک بودن محیط زیست کمک می کنند.
کپنهاگ در دانمارک
پایتخت کشور دانمارک یعنی کپنهاگ را می توان یکی از شهرهایی دانست که برای محیط زیست و آسیب نرساندن به آن اهمیت زیادی قائل است. طبق نتیجه ای که هر سال در رابطه با شهرهای پاک در جهان ارائه می شود می توان نام این پایتخت را دید که هر سال در لیست ۱۰ شهر برتر در زمینه ی محیط زیست می درخشد. سرمایه گذاری ها در زمینه ی تولید آب آشامیدنی و مدیریت فاضلاب ها باعث شده تا کپنهاگ در لیست تمیزترین ها قرار بگیرد.
هونولولو در هاوایی
این قسمت از جزیره ی هاوایی با داشتن جمعیتی برابر با ۳۴۰,۰۰۰ نفر و داشتن فاصله ای برابر با ۳,۸۰۰ با نزدیکترین سرزمین خشکی ( کالیفرنیا ) انتظار می رود به دلیل دور بودن از زمین های اصلی توانسته در لیست پاک ترین شهرها قرار بگیرد. شاید این دلیلی مستحکم و دست باشد ولی برنامه ریزی های دولتی و صرف هزینه های زیاد در این زمینه توانسته هونولوود در هاوایی را تبدیل به یکی از پاک ترین و سبز ترین شهرها در دنیا کند.
هلسینکی در فنلاند
هلسینکی یک شهر اروپایی است که می توان آن بزرگترین شهر و پایتخت کشور فنلاند دانست. رمز موفقیت و پاک بودن شهر را می توان فعالیت های خود مردم را در این زمینه دانست. این شهر برای گرم کردن خانه ها از یک سیستم پیشرفته ی برقی استفاده می کند در نتیجه شاهد فعالیت های کارخانجات نخواهیم بود.
ریکیاویک در ایسلند
کشوری را تصور کنید که در نزدیکی قطب شمال قرار گرفته و یکی از پاک ترین کشورهای جهان نیز به حساب می آید. در نتیجه تعجب نخواهید کرد که شهر ریکیاویک در این کشور نیز جز شهرهای پاک در جهان باشد.
تا قرن ۱۹ میلادی هیچ توسعه ی شهری در ریکیاویک در جریان نبوده است ولی در حال حاضر این شهر یکی از تمیزترین و سبزترین شهرها در جهان می باشد که عملا هیچ آلودگی را نمی توان در آن یافت.
وین در اُتریش
پایتخت و بزرگترین شهر کشور اُتریش و با داشتن جمعیتی حدود ۱.۸ میلیون نفر توانسته در لیست پاک ترین شهرهای جهان قرار بگیرد. مسئولین شهر وین سرمایه گذاری های زیادی را بر روی سیستم های دفع زباله انجام داده اند که نتیجه ی آن بسیار مطلوب ارزیابی شده است. علاوه بر این مردم شهر نیز به محیط زیست محل زندگی خود بسیار اهمیت می دهند و مسئولین را در این راستا کمک می کنند و پاک بودن شهر برایشان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
ژنو در سوئیس
ژنو را در جهان به عنوان یکی از مرفه ترین شهرها، امن ترین و همینطور قابل سکونت ترین شهرها در جهان می دانند ولی یک شاخصه ی مهم دیگر دارد و آن پاک بودن از هر گونه آلودگی می باشد. این شهر میزبان سازمانی جهانی به نام محیط زیست شبکه می باشد که در زمینه ی حفاظت از محیط زیست و همینطور توسعه ی پایدار فعالیت می کند.
سنگاپور
این کشور تنها جزیره ای است که هم شهرستان است و هم یک دولت. جالب است که بدانید در سنگاپور قوانین سفت و سختی درباره ی آلودگی های زیست محیطی در جریان می باشد و به همین دلیل شاهد آسمانی صاف و خیابان هایی پاک در سنگاپور هستیم. نزدیک به ۱۰% زمین های سنگاپور را پارک ها و فضاهای سبز تشکیل داده اند و همینطور چند سازمان خصوصی و دولتی نیز در زمینه ی کاشت درختان و افزایش فضای سبز شهری بصورت گسترده در حال فعالیت می باشند و با این کار شاهد بهبود کیفیت زندگی ساکنان سنگاپور هستیم.
کوریتیبا در برزیل
هرچند بسیار سخت است که بتوان کشور برزیل را در کل مکانی پاک و بدون آلودگی دانست ولی می توان شهر کوریتیبا را یک استثنا دانست. یکی از مهمترین راهکارها را دولت محلی این شهر بر عهده گرفته و با مدیریت صحیح زبالات و همینطور بازیافت آن ها توانسته توانسته به خوبی در این زمینه فعالیت کند. مردم توسط این دولت محلی تشویق می شوند تا با تحویل دادن زباله ها به مراکزی مشخص از تخفیف برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی برخوردار شوند.