سازمان جهانی بهداشت: یمن با وخیم ترین اپیدمی وبا روبرو است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سازمان جهانی بهداشت روز جمعه هشدار داد کشور جنگزده یمن با وخیم ترین اپیدمی وبا در جهان روبرو شده است به طوری که هر روز بیش از پنج هزار مورد جدید ابتلا به این بیماری در یمن ثبت می شود.
فاضله شیب سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد:" از بیست و هفتم آوریل تا نوزدهم ژوئیه امسال 368 هزار و 207 مورد مشکوک به ابتلا به بیماری وبا و یک هزار و 828 مورد مرگ و میر ناشی از این بیماری در 91/3 درصد از مناطق یمن گزارش شده است. "
سازمان جهانی بهداشت و شرکای این سازمان در حال حاضر منابع انسانی و مالی خود را بر روی درمان افراد مبتلا به وبا و همچنین جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری همه گیر در یمن متمرکز کرده اند. نیروهای سازمان جهانی بهداشت و دیگر نهادهای شریک این سازمان تلاش می کنند از طریق سالم سازی آب در یمن دسترسی ساکنان این کشور را به آب آشامیدنی سالم افزایش دهند، مراکز درمانی مناسب برای معالجه بیماران مبتلا به وبا ایجاد کنند، پرستاران و نیروهای درمانی بیشتری را آموزش دهند، نظارت بر مسایل بهداشتی و درمانی را افزایش دهند و در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا با ساکنان مناطق مختلف یمن همکاریهای لازم را به عمل آورند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده عامل اصلی شیوع وبا در یمن پیش از هر چیز مناقشه مسلحانه این کشور است. طبق اعلام این سازمان بین المللی، بیش از هفت میلیون و ششصد هزار شهروند یمنی در مناطق آلوده به وبا زندگی می کنند. با توجه به این که زیرساختهای بهداشت و درمانی یمن تحت تاثیر مناقشه مسلحانه این کشور خسارتهای زیادی دیده است، مهار شیوع این بیماری در یمن کاری دشوار است.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از ژنو، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت افزود بیماری وبا عمدتا محروم ترین و آسیب پذیرترین قشرهای جامعه را هدف قرار می دهد و در اپیدمی کنونی وبا در یمن بیشتر کودکان و افراد سالخورده هستند که بهای سنگینی پرداخت می کنند. وی تاکید کرد برای جلوگیری از کشته شدن بیشتر کودکان و سالخوردگان در یمن لازم است که هر چه زودتر برای ریشه کنی سوء تغذیه و اسهال در این کشور چاره ای جدی اندیشیده شود.
نوزده میلیون نفر در یمن که تقریبا شصت درصد از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند با ناامنی غذایی شدید روبرو هستند و از این تعداد سه میلیون نفرشان زنان و کودکانی هستند که از سوء تغذیه حاد رنج می برند. بیش از نیمی از مراکز درمانی این کشور به علت حملات، بمبارانها و درگیریهای مسلحانه فعال نیست و همین مسئله به شیوع هر چه بیشتر بیماری وبا در این کشور کمک کرده است و از این بابت نگرانیهایی جدی برای جامعه بین المللی به وجود آورده است.
این مسئول سازمان جهانی بهداشت افزود در دو هفته اخیر نظارت و کنترل بیماری وبا در برخی از مناطق بسیار آلوده یمن موجب شده است سرعت شیوع این بیماری مهلک کاهش یابد. سازمان جهانی بهداشت به تلاشهای خود برای مهار گسترش وبا و نظارتهای خود بر اوضاع ادامه خواهد داد تا اطمینان پیدا کند که روند کاهش سرعت شیوع این بیماری در هفته های آینده نیز ادامه خواهد یافت.
طبق اعلام نهادهای بشردوستانه بین المللی مناقشه مسلحانه یمن که دو سال پیش آغاز شد تا کنون بیش از ده هزار کشته و بیش از دو میلیون آواره بر جا گذاشته است.