گزارش/
حکایت همدلی و مسجدداری
مسجد سنگی یکی از مساجد قدیمی شهر تهران است که این روزها با همدلی و همراهی همه اهالی محله اداره می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما؛ یکی از مساجد تهران، مسجد نام آشنایی است که البته قدمت آن به سالهای طولانی برمی گردد.
مسجد خاتمالانبیا(ص) که از قدیمالایام به نام مسجد «سنگی» شهرت داشته، در خیابان ری واقع شده و معماری زیبای ایرانی- اسلامی، مناره های سربه فلک کشیده و گنبد فیروزه ای اش از فاصله دور هم در اتوبان محلاتی پیداست.
بنای چند وجهی این مسجد فضای جالبی را برای بهره برداری آموزشی ایجاد کرده و در روزهای گرم تابستان فرصت های فراغت همه اهالی کوچک و بزرگ محله، با همین کلاس های متنوع پر می شود.
-مسجدداری ویژه
از زیبایی های این بنای اعتقادی گفتیم اما جایگاه ویژه مسجد سنگی، مرهون تلاش های امام جماعت مسجد و همسر اوست که حالا 6 سالی می شود که حسن همجواری مسجد را تکمیل کرده اند.
"حجت الاسلام سیدمحمد خلیلی تهرانی" و همسرش "زهرا سادات موسوی" در این 6 سال گذشته از همه ظرفیت های مسجد استفاده کرده اند تا مسجدداری به سبک خانوادگی شکل بگیرد.
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید منظور از مسجدداری خانوادگی چیست؟
امام جماعت مسجد می گوید: از آغاز فعالیت در این مسجد بنا را بر جذب خانواده ها گذاشتم و به اتفاق همسرم برنامه ریزی کردیم تا همه اهالی محله در انجام امور مسجد شریک شوند.
وی ادامه می دهد: اسلام بر استحکام بنیان خانواده توجه دارد و مسجد به عنوان پایگاهی اعتقادی،اجتماعی،سیاسی معرفی کرده و ما باید ابن طرفیت را بین خانواده ها نشر دهیم.
-برنامه هایی برای همه
امام جماعت مسجد سنگی در ادامه به برنامه های مسجد این چنین اشاره می کند: ما در همه ایام برنامه های متنوعی برای خانواده ها داریم و در روزهای تابستان هم این برنامه ها ادامه دارد.
خلیلی تهرانی می گوید: برنامه های آموزشی تحصیلی، مشاوره، ورزشی، جلسات بحث اعتقادی، حلقه های معرفتی، سیره شناسی اهل بیت(ع)، جلسات قرآن و ایجاد فضای شاد و مفرح برای کودکان و نوجوانان از جمله برنامه های این مسجد است.
-همراهی همسر در اداره مسجد
یکی از نکات ارزشمند زندگی حاج آقا خلیلی تهرانی همرای همسر ایشان در اداره امور مسجد است.
"زهرا سادات موسوی" در این زمینه می گوید: حاج اقا فردی فعال در عرصه های مختلف از اداره مسجد گرفته تا اموزش و مشاوره هستند و من هم از ابتدای زندگی مشترک، از این همه همت و تلاش همسرم الگو گرفته ام و اعتقاد دارم زندگی مشترک اگر با همراهی و همدلی زوجین اداره شود حتما موفقیت های زیادی هم به همراه دارد.
وی ادامه می دهد: من هم مثل همسرم به برنامه های مسجد علاقه دارم بخشی از زمان روزانه ام به کارهای فرهنگی و مشاوره اختصاص دارم و فرصت های عصرم در اختیار مسجد است.
موسوی می گوید: اینجا عصرها دوره های مختلف مشاوره و حلقه های معرفتی در خدمت اهالی محله هستم که البته بیشتر انها هم خانوادگی از این دوره ها استفاده می کنند.
-عبادت همراه با طعم شیرین بازی
حاج آقا خلیلی و همسرش با آمدن به این مسجد بانی خیر شده اند و حالا همه بچه های محله شوق عبادت را در کنار بازی های کودکانه در مسجد تجربه می کنند.
علیرضا که 6 سال دارد با ذوق کودکانه می گوید: همراه خانواده ام به مسجد می ایم اینجا نماز می خوانم و در کنار ان با همسن و سالهایم بازی می کنم.
محمد دوست کوچک دیگر در حالی که سخت مشعول باری است می گوید: من مسجد را دوست دارم، همیشه منتظرم وقت اذان برسد و همراه خانواده ام برای نماز به مسجد بیایم؛ بعد از نماز بازی می کنم.
-جذب نوجوانان و جوانان در مسجد
امام جماعت توانسته نوجوانان و جوانانی را جذب کند که کودکی های آنها هم پای منبر همین مسجد گذشته و حالا خودشان مربی بچه های کوچکتر هستند.
"جعفری" یکی از مربیان مسجد است که کلاس های قران را اداره می کند.
وی می گوید: خودم در همسن مسجد قرآن را یاد گرفتم و حالا هم به بچه های کوچک قران تعلیم می دهد.
جعفری ادامه می دهد: اینجا آموزش قرآن در سطح های مختلفی برگزار می شود و همه بچه های محله از این کلاس ها استفاده می کنند.
"نوری" یکی دیگر از مربیان مسجد است که سیره اهل بیت را برای بچه ها تدریس می کند.
وی درباره علاقه اش به مسجد می گوید: اخلاق و سیرت خوش حاج آقا خلیلی همه را به مسجد علاقمند کرده و من که هم محله ای مسجد هستم در اوقات فراغت بچه ها به آنها سیره اهل بیت(ع) را درس می دهم.
نوری تاکید می کند: من خودم عاشق مسجد هستم و بهترین جایی که توانستم خودم را پیدا کنم مسجد است.
_مامنی برای همه اهالی محل
این روزها با همت و اراده این زوج اهل مسجد زندگی خیلی از مردم این محله تحت تاثیر قرار گرفته.
حالا حضور و همدلی در این مسجد رنگ دیگری پیدا کرده، اینجا مأمنی برای همه اهالی محله است تا به وقت خوشی و ناخوشی همراه خانواده هایشان دل به خانه امن خدا بسپارند.
گزارش از ملیحه پژمان