ورود دستگاه جمعآوری سنبل آبی از تالاب انزلی به گیلان
دستگاه جمعآوری پسماند و سنبل آبی از تالاب انزلی از کشور کانادا وارد بندرعباس شده است و بهزودی وارد گیلان میشود.
به گزارش
؛ قربانعلی محمدپور مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان امروز در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مانا ، ورود فاضلابهای خانگی به تالاب انزلی را موجب آلودگی بسیار زیاد آن دانست و اظهار کرد: برای جلوگیری از ورود فاضلاب به تالاب باید برنامهریزی کرد.
وی با اشاره به همکاری جایکای ژاپن در احیای تالاب انزلی افزود: از سال 89 در پنج محور از تالاب تله رسوبگیر نصب شد و با اجماع فکری در دانشگاهها، داخل استان و نمایندگان جایکای ژاپن، امروز توفیقات خوبی در احیای حوزه جنوبی تالاب انزلی به دست آمده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه امروز 250 هکتار از تالاب انزلی با 6 میلیارد تومان اعتبار احیا شده است، ادامه داد: دستگاه جمعآوری پسماند و سنبل آبی از کانادا وارد بندرعباس شده و بهزودی وارد گیلان میشود.
وی ورود دستگاه مذکور را در احیای تالاب انزلی و پاکسازی آن از پسماند و گیاه سنبل آبی تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: این برنامهها اگر چه برای رهایی تالاب انجام شده و در حال اجراست، اما برای نجات تالاب کافی نیست.
محمدپور با اشاره به اینکه گل و لای تالاب رسوببرداری میشود خاطرنشان کرد: یکی از مصوبات جلسه 19 فروردین ماه امسال با حضور محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه ، اختصاص 100 درصد اعتبارات تالاب انزلی بوده است.
وی تلاشها برای احیای تالاب انزلی را ملموس خواند و گفت: عمق مشکلات زیستمحیطی در تالاب انزلی بسیار زیاد بوده و با وجود اتفاقهای خوبی که افتاده، اما کافی نیست.
این مسئول وجود محیط بانان را در حفظ اراضی تالابی مهم و تاثیرگذار دانست و بیان کرد: حدود 15 تا 20 هزار هکتار اراضی تالابی که در کنوانسیون رامسر به تصویب رسیده مورد حفاظت، محیط زیست گیلان قرار دارد.
وی از تشکیل 48 فقره پرونده تالابخواری در صومعهسرا خبر داد و یادآور شد: از این تعداد، 11 پرونده منجر به صدور حکم شد که به خلع ید هفت مورد اراضی تالابی در صومعهسرا انجامید.
محمدپور 36 پرونده تالاب خواری را مربوط به سنوات گذشته دانست که در حال رسیدگی در شورای قضایی استان است.
اولتیماتوم مدیر کل محیط زیست گیلان به شهردار آستارا بابت تخریب بخشی از تالاب استیل
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان درباره وضعیت تخریب بخشی از تالاب استیل آستارا از سوی شهردار این شهر به بهانه اجرای طرح گردشگری جاده دسترسی دوچرخهسواری، گفت: شهردار آستارا حق ندارد بدون مجوز از محیط زیست اقدام به کندهکاری و تخریب تالاب کند.
وی با تصریح بر اینکه کسی نباید از ظرفیت تالاب استیل آستارا برای ایجاد فضای گردشگری استفاده کند، افزود: اجرای هرگونه طرح گردشگری در تالاب باید از مبادی قانونی انجام شود.
محمدپور خاطرنشان کرد: شهردار آستارا بدون اخذ مجوز اقدام به اجرای طرح خود کرده و اگر تا پایان هفته جاری وضعیت تالاب استیل را به حالت اولیه خود باز نگرداند تمام ماشینآلات شهرداری این شهر توقیف و با شخص شهردار برخورد قانونی میشود.
طرح گردشگری تالاب استیل مورد قبول محیط زیست نیست
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: طرح گردشگری تالاب استیل آستارا که از سوی شهردار این شهر تهیه شده است، مورد قبول اداره کل محیط زیست گیلان نیست.
قربانعلی محمدپور در نشست حفاظت محیط زیست استان با اشاره به تخریب تالاب استیل آستارا گفت: شهرداری آستارا در کارگروه گردشگری این شهرستان اقدام به تهیه طرح گردشگری در تالاب استیل کرد که مورد موافقت اداره کل محیط زیست گیلان قرار نگرفت.
وی با بیان اینکه مقرر شد طرح مذکور پس از اصلاح و تایید اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان مورد بررسی دوباره قرار گیرد، تصریح کرد: شهرداری آستارا قبل از هر اقدامی و بدون هماهنگی در کانالهای موجود و محدوده ضلع شرقی تا ضلع جنوبی تالاب اقدام به شنریزی و تسطیح بخشی از کانالها به طول 1.5 متر کرد که با حضور نیروهای حفاظت محیط زیست آستارا از ادامه این کار جلوگیری به عمل آمد و ماشینآلات شهرداری آستارا توقیف شد.
این مسئول با اشاره به اینکه شهرداری آستارا موظف شد در مدت 48 ساعت کانالهای مسدود شده را بازگشایی کند، یادآور شد: طبق پیگیریهای اداره کل محیط زیست این کار به انجام رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست گیلان در برابر هر گونه تخریب محیط زیست با تمام توان ایستادگی میکند، خاطرنشان کرد: اجرای قوانین محیط زیست برای همه الزامی و ضروری است.
محمدپور محدوده مورد درخواست شهرداری آستارا را خارج از طرح تفصیلی عنوان کرد و متذکر شد: محدوده مذکور در حریم شهر آستارا قرار دارد و جزو حوزه بخشداری مرکزی این شهرستان است.
رهاسازی بچه ماهیان استخوانی دریای خزر در رودخانه سفیدرود
سرپرست اداره پارک ملی خشکی دریایی بوجاق بندر کیاشهر گفت: بچه ماهیان استخوانی دریای خزر در رودخانه سفیدرود رهاسازی شدند.
جواهردشتی اظهار کرد: با توجه به استعداد رودخانهها از نیمه دوم تیرماه هر سال به منظور بازسازی و تقویت ذخایر ارزشمند دریای خزر، بچه ماهیان استخوانی در سفیدرود رهاسازی میشوند.
وی استحصال تخم و تکثیر بچه ماهیان توسط اداره کل شیلات گیلان را از اهداف رهاسازی عنوان کرد و گفت: کار رهاسازی بچه ماهیان استخوانی با همکاری و مساعدت اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان انجام میشود.
سرپرست اداره پارک ملی خشکی دریایی بوجاق بندر کیاشهر رودخانه سفیدرود را مهمترین رود برای رهاسازی بچه ماهیان ذکر کرد و افزود: رودخانه سفیدرود در حوزه جنوبی دریای خزر واقع شده و مهمترین رودخانه برای صید و و رهاسازی ماهیان است.
به گفته وی، امسال اداره پارک ملی رهاسازی بچه ماهیان را با حضور جوامع محلی بهرهبردار و حاشیهنشین و جمعی از صیادان و ماموران یگان منابع آبزیان و کارشناسان اداره شیلات و واحد تکثیر اجرا کرده است.
جواهر دشتی، ایجاد روحیه تعامل و مشارکت جوامع محلی و صیادان در همکاری و مساعدت با محیطبانان در امر حفاظت رودخانه و دریا و باور داشتن به این موضوع که هرگونه کمک به احیا و غنای آبزیان موجب رونق بخشیدن به اقتصاد منطقه میشود را از دیگر اهداف رهاسازی بچه ماهیان برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: آگاهی رسانی و آشنایی صیادان و جوامع محلی با اهداف حفاظتی سازمان مطبوع قوانین پارکهای ملی از دیگر اهداف رهاسازی بچه ماهیان در رودخانه سفیدرود است.
این مسئول، هدف بعدی رهاسازی بچه ماهیان را بازسازی و تقویت ذخایر ارزشمند ماهیان دریای خزر از گونههای استخوانی و غضروفی ذکر کرد.