پاسخ شورای مدیران موسسات حقوقی به کانونهای وکلای دادگستری
شورای مدیران موسسات حقوقی کشور به هجمههای کانونهای وکلای دادگستری پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ متن این جوابیه به این شرح است:
با درج و انتشار روبه افزایش مطالب بر خلاف واقع از سوی وکلای دادگستری ، راجع به موسساتی که مدیران انها فارغ التحصیلان رشته حقوق هستند ، این ضرورت ایجاد گردید تا در راستای روشنگری و احراز حقیقت در نظر مخاطبان ، با پاسخ به ادعای وکلای محترم ، گامی در راه حق برداشته و همچنین اقدامات کانونها بر علیه موسسات حقوقی ابتر گردد.
چنانچه مستحضرید وکلای دادگستری که عموما عضو کانون هستند ، چنین ادعا مینماید ؛
" موسسات حقوقی بستر ساز فساد در حوزه خدمات حقوقی بوده و مدیران موسسات افراد بیسوادی هستند که صرفا با دلالی پرونده های قضایی در حال استثمار وکلای جوان به این صورت که با اخذ مبالغ هنگفت و تنها پرداخت مبلغ اندکی به عنوان حق الوکاله به وکیل هستند ."
طرح این ادعا از سوی کانون وکلا ، به عنوان موضوع مورد بحث ، دارای ابعاد مختلف و پیچیدگی هایی خاص خود میباشد و همانطور که گفتیم ، اهداف مختلفی را تامین می نماید که قصد داریم دراین مطلب با تحلیل و اناکاوی این ادعا ، مانع از کتمان حقیقت و موجب شفاف سازی گردیده و لذا این طبیعیست که موجب رنجش خاطر مافیای وکالت که بخش بسیار کوچک اما پر سر و صدا جامعه شریف وکالت را تشکیل میدهند، و دلالان وکلا باشد. اکنون در خصوص ادعای مذکور توجه خواننده گرامی را به نکات زیر جلب مینماییم .
نکته اول : چرا کانون در معرفی موسسات مفسد ،دایماً و موکداً به موسسات غیر وکیل اشاره می نماید ؟
مجددا به این نکته اشاره نمایم که این موضع متعلق به مافیای وکالت است ، هرچند که امروز وکلای شریف و محترمی هم هستند که بدلیل عدم اطلاع از جریان پشت پرده ان را تکرار مینمایند .
اما در چرایی ان میتوان گفت از نظر مافیای وکالت انسانهای روی زمین دو دسته هستند ، یا وکیل هستند و یا غیر وکیل ! ایشان فرهیختگی و دانش و کرامت را صرفا منحصر به وکلای دادگستری دارای پروانه وکالت می دانند و هرشخص غیر وکیل را فردی ناتوان و نالایق می دانند ، چون حقوقدان غیر وکیل در ازمون وکالت قبول نگردیده است .
ادعای کانون وکلا بسیار عجیب و خالی از منطق است چون هیچ دلیل ارایه نمی نماید که چرا و چگونه دارنده یک مدرک کارشناسی دارای صلاحیتی بیش از دارنده مدرک دکترای حقوق است . ایا صرف اخذ پروانه وکالت چنین ادعایی صحیح است ؟ واقعا فرایند رسیدن به درجه علمی دکترا دشوار تر است یا اخذ پروانه وکالت ؟
نکته دوم : ایا اساسا وجود موسسات حقوقی مفسد یا موسساتی با مدیریت افراد بی سواد قابل تایید است ؟
پاسخ ما مثبت است ولی این تمام موضوع نیست ،ادعای کانون در خصوص فساد موسسات بخشی از یک حقیقت بزرگتر است و کانون در بیان حقیقت به صورت گزینشی عمل نموده است و حقیقت این است که وجود موسساتی که مدیران انها بیسواد و رفتار انها مجرمانه است انکار ناپذیر است اما با مداقه در احوال انها و بررسی اینکه چه کسی بیش از همه نیاز دارد به یک موسسه حقوقی با مدیریت یک فرد بیسواد ! پاسخی جز وکیل به ذهن متبادر نمیگردد
اساسا ایا یک فرد بیسواد میداند ماهیت موسسه حقوقی چیست ؟
قطعا موسسه حقوقی به هیچ عنوان توسط یک فرد بیسواد به ثبت نخواهد رسید ولی امکان دارد که فرد بیسواد در هماهنگی با وکلای دادگستری موسسه ای را به ثبت برساند لذا به صراحت میتوان اعلام نمود موسساتی که مدیران انها بیسواد هستند و ایضا بی خبر از مدیریت خود ، متعلق به وکلای دادگستری عضو کانون هستند که به قصد انجام تبلیغات و اعمال دیگری که تخلف و بعضا جرم محسوب میگردد تاسیس گردیده و حتی در مواردی مدیران این موسسات از مدیریت خود بی خبرند و وکیل دادگستری با سوء استفاده از اسناد و مدارک اشخاصی که قبلا نزد وی مراجعه نمودند ،موسسه را بنام انها به ثبت رسانده و به زعم این وکلا ، با این روش هیچ رد پایی از وکیل دادگستری به جا نمی ماند.
نکته سوم :موسسات حقوقی ، وکلا را استثمار میکنند !!
صرف طرح این ادعا ، اثبات مینماید که مدعی عاجز از درک مفاهیم جبر و اختیار است .
کار اموز و وکیل جوان ، مجبور به انجام کار رایگان و پرداخت پورسانت بابت اخذ پرونده در دوره کار اموزی به وکیل سرپرست است ؛ چون پروانه وکالتش را با تایید سرپرست میگیرد و اگر بخواهد باج ندهد ، از پروانه وکالت خبری نیست !! اما وکیل در تنظیم قرارداد برای انجام کار وکالت با موسسات هیچ اجباری ندارد و با عقل و اراده خودش میتواند با هر موسسه ای کار بکند یا نکند .
نکته جالب این ادعا انست که کانون هیچ صحبتی از حق موکل که پول هنگفت را چرا باید بپردازد به میان نمی اورد و مدعیست که چرا پول هنگفت را مدیر موسسه بگیرد و به وکیل مبلغ ناچیزی بدهد ؟
واقعا قصد خیر و خدمتگذاری به مردم در این ادعای وکلا ، کاملا به صورت شفاف قابل مشاهده است
همه این موارد در حالی است که اساسا موسسات به هیچ عنوان رقیب وکیل محسوب نمی گردند و اتفاقا میتوانند با توجه به ساختار مدرن موسسات در ارایه خدمات حقوقی همکاری خوبی را تجربه نمایند و با توجه به اینکه کانون وکلا نمی تواند از این ظرفیت مطلع نباشند لذا به نظر می رسد وکلای محترم در پی اهداف دیگری هستند که از اهم انها می توان موارد زیر را برشمرد .
1- انحصار طلبی و ممانعت از حضور حقوقدانان در حوزه خدمات وکالت که با ایجاد انحصار در بازار کار وکالت و با هدف تسهیل در امر دریافت حق الوکاله های نجومی می باشد
2- سوءاستفاده از موسسات حقوقی که با معرفی نمودن مدیران موسسات به عنوان عامل نقایص و کاستی های حوزه وکالت در ارایه خدمات حقوقی وبا هدف ترمیم وجهه مخدوش وکلا در افکار عمومی می باشد
3- سوء استفاده از موسسات در راستای دور زدن قوانین که مانع از تبلیغات وکیل دادگستری است و انجام تبلیغات به قصد جذب پرونده.
در پایان نیز به اطلاع وکلای محترم می رساند که با یاری پروردگار اتحادیه صنفی موسسات بزودی ثبت خواهد گردید و این اتحادیه دیگر مجالی برای این مباحث باقی نخواهد گذاشت . طیب الله انفاسکم
مهدی همتی
رییس شورای مدیران موسسات حقوقی کشور