افزایش ۲۹۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاههای حرارتی تا پایان امسال
معاون برنامهریزی شرکت برق حرارتی از افزایش ۲۹۰۰ مگاواتی ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "حمیدرضا عظیمی" با اشاره به این مطلب گفت: شرکت برق حرارتی از ابتدای سال 96، موفق به افزایش ظرفیت تولید به میزان 75 مگاوات از طریق به مدار آوردن 2 واحد نیروگاهی سیار و یک واحد کوچک گازی شده است و پیشبینی میشود طبق برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال 1396، حدود 2900 مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور افزوده شود.
وی با اشاره به اینکه شرکت برق حرارتی از ابتدای سال 96، موفق به افزایش ظرفیت تولید به میزان 75 مگاوات از طریق به مدار آوردن 2 واحد نیروگاهی سیار و یک واحد کوچک گازی شده است، افزود: علاوه بر عملکرد فوق 123 مگاوات از طریق کاهش دمای هوای ورودی کمپرسور نیروگاههای گازی و ارتقا سیستم کنترل (IGV+) نیز از ابتدای سال 96 تاکنون به ظرفیت عملی نیروگاههای حرارتی در ساعات پیک بار افزوده شده است.
عظیمی از برنامه ریزی جهت شروع عملیات اجرایی احداث بخش بخار نیروگاههای گازی به ظرفیت 4000 مگاوات نیز از طریق قراردادهای بیع متقابل در سال جاری خبر داد.
وی ادامه داد: قراردادهای بیع متقابل قراردادهایی است که با هدف صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی، کاهش گازهای گلخانه ای و بر مبنای تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی و افزایش راندمان نیروگاهی بین دولت و سرمایه گزاران منعقد میشود.
معاون برنامه ریزی شرکت برق حرارتی با اشاره به احداث 12 واحد نیروگاهی به ظرفیت 1964 مگاوات در سال 95 گفت: از این میزان تعداد 4 واحد ازجانب دولت و 8 واحد ازجانب بخش خصوصی ساخته شده است.
وی افزود: علاوه بر آن، حدود 600 مگاوات از طریق کاهش دمای هوای ورودی کمپرسور نیروگاههای گازی و ارتقای سامانه کنترل (آی جی وی+) نیز در سال 95 به ظرفیت عملی شبکه برق اضافه شده است که این عملکرد، کمک شایانی در ساعات پیک بار به شبکه سراسری کرده است.
عظیمی در پایان با توجه به روند رشد مصرف، خاطرنشان کرد: این شرکت از ابتدای سال 95 تاکنون عملیات اجرایی بیش از 11000 (یازده هزار) مگاوات نیروگاههای حرارتی را با استفاده از سرمایهگذاری داخلی و خارجی و تأمین منابع مالی خارجی، آغاز کرده که بخشی عمدهای از هدفگذاری توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور در برنامه ششم توسعه را محقق خواهد ساخت.